[O2] Tuning w O2 2.0 TDI 140PS przy przebiegach 10 tys km/mi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aikiki
    Drive
    • 2007
    • 58

ale masz O1 z 1.9 TDI, jak na Twoim opisie?
    a ile kilometrów przejechałeś na przerobionym motorze i z ilu na ile (PS i NM)?
    ja swoją O2 prawdopodobnie w ciągu 2 lat zrobię 200 250 kkm...
    aczkolwiek nie jestem przedstawicielem handlowym :lol: i zależy mi bardzo na bezawaryjności, tak abym co przegląd 15 tys. bezproblemowo śmigał.

pozdrawiam

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

a ja powiem tak, jeżeli samochód ma służyć do pracy i osiagać niewiadomo jakie przebiegi, to ja do zabawy kupiłbym sobie drugi :idea:

z jednej strony zależy ci na bezawaryjności itd, a wpieprzasz jakieś boxy, może pojedziesz na hamownie...
      człowieku, zdecyduj się i zapamiętaj żelazną zasadę "tuning to nie jest zabawa dla grzecznych dziewczynek" :lol: (nawet tylko software'owy)
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

ja mam o1 tak jak w opisie, ale ja nie jestem dobrym przykladem gdyz mialem silnik prawie nowy kiedy go chipowalem (po kapitalce) i przebieg pozniejszy na roznych mocach i z roznym osprzetem i caly czas sie tu mnie zmienia.

IMO jak zrobisz z tej 140KM jakies 160KM to bedzie ultra-lajtowy soft i szanse wysrania sie czegos beda zminimalizowane tzn takie same jak na serii.

[ Dodano: Czw 25 Paź, 07 15:13 ]
        szkoda, taaaa jest, tuning jest tylko dla wrednych skurwieli Tu tylko tacy

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Zamieszczone przez lec
          szkoda, taaaa jest, tuning jest tylko dla wrednych skurwieli Tu tylko tacy
          oł je
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm

Komentarz

• aikiki
            Drive
            • 2007
            • 58

szkoda,
            ciekawe masz interpretacje moich wypowiedzi... ale napewno jesteś mistrzem w tunningu i możesz mi coś więcej doradzić niż tylko o grzecznych dziewczynkach... :lol: :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
            ja na....dalam tysiące kilometrów i muszę mieć sprzęt bezawaryjny na co kasy, ale i również szybki, na co kasy nie będę żałował. Moja obecna O2 musi przeżyć te 2-3 lata, a potem do lamusa, wymiana na coś lepszego na np. O2 RS, a może PASSAT 170PS a może jakaś Polka Syrenka :wink: ...

Fakt jest taki, że jak ma mi się sprzęt co chwilę psuć to po co mi taki interes. Jak na razie to nikt mi nie podał konkretnego przykładu, tylko co chwilę ktoś narzeka. (coś teraz konkretniejszego napisał LEC) Zamiast pitolić o "grzecznych dziewczynkach" to byś coś mądrego poradził lub odesłał do jakiegoś Twojego kumpla, który zrobił ze 200 tys na podkręconym silniku.

PS.
            jak mnie tak pojechałeś... i tak jak trzeba będzie to nawet na seryjnym nie dasz mi rady na trasie :lol: :lol: :lol:
            pozdrawiam Cię Szkoda, napwewno nie raz sobie pomożemy na trasie, jak jesteś z Wałbrzycha (WB?) to będzie nie jedna okazja się spotkać...

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

aikiki, po pierwsze, twoj post daje dużo do myslenia jezeli chodzi o wprowadzenie jakiegoś testu IQ oraz umiejetności czytania ze zrozumieniem podczas rejestracji na forum.

po drugie, doradzę ci ponownie, jeżeli nie zrozumiałeś, zebyś nie pchał się w jakiś "tjuning", zwłaszcza taki gówniany przy uzyciu boxów, jeżeli chcesz mieć bezawaryjny i niekłopotliwy "sprzęt".
              jeżeli NAPIERDALASZ te tysiace kilometrów i na "szybkość oraz bezawaryjność nie skąpisz KASY", to powinno być cie stac na ewentualną utratę gwarancji a nie dziadować przy uzyciu wyżej wspomnianych boxów, tym bardziej, że nowe turbo mozna mieć za około 2000PLN, nie mówiąc o regenerowanym za około 800PLN z robocizną :idea:

Zamieszczone przez aikiki
              na razie wsadziłem jakiegoś boxa i mam mieszane uczucia. Aczkolwiek ostatnio jak boxa wyjąłem i wsadziłem spowrotem to pczułem różnicę na plus, muszę jeszcze trochę pojeździć...może sprawdizć samemu mierząć przyspieszenia na różnych biegach. Muszę sprawdzić jeszcze jakiegoś innego boxa i może wybiorę się na hamownię, wtedy wszystko będzie jednoznaczne
              Ostatnio sprawdzałem swoją O2 (jeszcze bez jakichkolwiek modyfikacji) z Passatem 1.9 TDI 130PS podkręconym do 170PS i na trasie przy wyprzedzaniu dużo słabiej się zbierał---- ale przy ruszaniu to nie miałem szans.
              po trzecie, tak właśnie interpretuje tego typu bzdurne wypowiedzi.
              jak rozumiem masz świadomość, że takie podejście do "tjuningu" może wysrać ci suszare nawet wcześniej niż zdążysz sie zdecydować na konkretnego pałerboksa :lol:

po piate, jezeli chodzi o konkrety, to skoro zarejestrowałeś się kilkanascie dni temu, to jak mniemam zdażyłeś zorientować się, że w BKD istnieje pewne ryzyko związane z padem sprężarki nawet na serii, oraz są niejednostkowe problemy z głowicami, więc jeżeli do bezawaryjności "sprzętu" przykładana jest tak wielka waga, warto to przemyśleć wcześniej.

po szóste, tak jestem z Wałbrzycha :lol:

po siódme, czytaj emoty

po ósme, dostajesz ostrzeżenie za jakieś kretyńskie impertynencje :?: :!:

po dziewiąte, nie pożądaj żony bliźniego twego

po dziesiąte, PW kasuje bez czytania

[ Dodano: Czw 25 Paź, 07 21:50 ]
              i jeszcze po jedenaste, nie napinaj się tak bardzo :lol:
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Dzida
                RS
                • 2006
                • 2253

Zamieszczone przez szkoda
                po szóste, tak jestem z Wałbrzycha
                :lol

Komentarz

• aikiki
                  Drive
                  • 2007
                  • 58

szkoda,
                  i kto tutaj się napina Panie moderatorze?
                  ale przynajmniej zacząłeś coś pisać w temacie...
                  może napisz coś jeszcze konkretnego tak aby faktycznie zgodnie z ideą tego forum pomóc w kwestiach użytkowania Octavii.
                  :lol:

[ Dodano: Czw 25 Paź, 07 22:28 ]
                  aha,
                  jeszcze jedno.
                  czy jest możliwość odwołania się od przyznanego niesłusznie ostrzeżenia?

[ Dodano: Czw 25 Paź, 07 22:30 ]
                  dzida,
                  ty pisałeś w tym temacie kilka razy bardziej konkretnie, śmiejesz się ze mnie czy z kolegi moderatora "szkoda"?

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

szkoda,
                    i kto tutaj się napina Panie moderatorze?
                    ale przynajmniej zacząłeś coś pisać w temacie...
                    może napisz coś jeszcze konkretnego tak aby faktycznie zgodnie z ideą tego forum pomóc w kwestiach użytkowania Octavii.
                    :lol:

[ Dodano: Czw 25 Paź, 07 22:28 ]
                    aha,
                    jeszcze jedno.
                    czy jest możliwość odwołania się od przyznanego niesłusznie ostrzeżenia?

[ Dodano: Czw 25 Paź, 07 22:30 ]
                    dzida,
                    ty pisałeś w tym temacie kilka razy bardziej konkretnie, śmiejesz się ze mnie czy z kolegi moderatora "szkoda"?
                    masz drugie i albo zaczniesz pisać ON topik albo przestaniesz w ogóle.
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

aikiki, smieje sie z tego Walbrzycha, bo WB to Warszawa przeciez....

Wszyscy Ci radza, zrob sobie program zamiast boxa, chcesz jezdzic spokojniej to po prostu zrob spokojny program a nie z serii "ile sie da" i bedzie OK, bedziesz zadowolona a motorownia ledwo to odczuje.

Nie ma wsrod nas nikogo kto ma tyle nakulane w o2 o ile pytasz, wiec nie naciskaj gdyz odpowiedz nie otrzymasz. Nawet jesli by sie pojawila to i tak nie byla by miarodaja - auto autu nierowne a przeciez nikt i tak nie mialby tego virusa przez cale 200tys. Jak na razie tylko Bernardo pojechal prosto z Salonu do MT :lol:

pozdrawiam

Komentarz

• rob555
                        Rider
                        • 2006
                        • 748

aikiki koledzy dobrze pisza.
                        Chcesz miec bezawaryjne > trzeba bylo brac 1.9 tdi 105 zrobic wirusa i miec podobne wrazenia jak 2.0 na serii ze znacznie mniejsza awaryjnoscia.....
                        Jak juz masz te 2.0 to nie rob nic z boxami. To gowno ktore jest gorsze od chipsow bo nie mozna tym sterowac albo tylko w ograniczonym zakresie. Albo seria albo lajtowy soft....
                        pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
                        hybrydowe wtryski i turbiny
                        programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
                        www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

• aikiki
                          Drive
                          • 2007
                          • 58

szkoda,
                          tak jest Panie Moderatorze. obiecuję poprawę i nie chce wylatywać z tego forum. Jak się tu zapisałem to od razu stwierdziłem, że jest to może przeznaczenie. :diabelski_usmiech :szeroki_usmiech

[ Dodano: Czw 25 Paź, 07 23:40 ]
                          rob555,
                          dzięki kolego za radę.
                          pozdrawiam

Komentarz

• szkoda
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 22543

no, może jest, przyjmę to za dobrą monetę nawet.
                            ad rem
                            była BKD+DSG '05 120kkm
                            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• aikiki
                              Drive
                              • 2007
                              • 58

lec,
                              masz racę z tym WB,
                              faktycznie przecież W to Warszawa, Wałbrzych do DB.
                              Tak czy inaczej do Warszawy często jeżdżę to może kiedyś pozdrowię "rumcajsa antikrista"

[ Dodano: Czw 25 Paź, 07 23:44 ]
                              szkoda,
                              z tobą może lepiej nie zadzierać bo sama fotka może wystraszyć... co złego to nie ja,
                              nie szukam wrogów, ale z tym IQ to się rozpędziłeś
                              pozdrawiam

Komentarz

aikiki, no badz grzeczny bo jak Cie w tym "wałbrzychu" przechwyci lotna brygada NajtFakinPatrolu to bedzie kiepsko

ps
                                ja jzu zgłupialem czy Ty to Ty czy Ty to ona.... wez no wypelniaj wszystkie pola w profilu

Komentarz

• aikiki
                                  Drive
                                  • 2007
                                  • 58

lec,
                                  przecież mam odpowiedni znaczek koło mojego login'u.
                                  Ja to ja a nie ona, jestem bo muszę i nadal będę :lol: :lol:

co do grzeczności to trzeba umieć być barankiem a zarazem lisem, wilkiem i lwem.

[ Dodano: Pią 28 Gru, 07 17:52 ]
                                  Zdecydowałem się w końcu na modyfikację programu, przejechałem już ok. 15 tys i wszystko śmiga bez zarzutu, oby tak dalej. Poniżej link do wykresu z hamowni...

Komentarz

Pracuję...