Rozmiar FMIC pasujacy do Octavi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • QBA
    RS
    • 2004
    • 2646

No nie zamierzam miec wiecej niz teraz, czyli w granicy 200KM

[ Dodano: Sob 22 Kwi, 06 15:15 ]
    Poprostu nie chce, zeby autko mi puchlo jak teraz :?

Komentarz

Panowie, no to kolejne odgrzewane danie..... no ale nie mam kogo o to spytac, wiec najwyzej sie naraze :P

ten juz wiem ze na 100% pasuje, cena wyjsciowa 550 zł (duzo , malo - do dyskusji):

zastanawia mnie jego stan techniczny- nie znam sie ale patrzac na fotke wydaje mi sie zmasakrowany juz troche :P

i drugi kandydat:

tu wiem ze pasuje po dorobieniu boczkow, podraza ale nówka cewka nie śmigana, a cena wyjsciowa za niego identyczna.

Co wybrac?

Komentarz

• BioBogon
        Elegance
        • 2005
        • 921

Zamieszczone przez lec
        Panowie, no to kolejne odgrzewane danie..... no ale nie mam kogo o to spytac, wiec najwyzej sie naraze :P

ten juz wiem ze na 100% pasuje, cena wyjsciowa 550 zł (duzo , malo - do dyskusji):

zastanawia mnie jego stan techniczny- nie znam sie ale patrzac na fotke wydaje mi sie zmasakrowany juz troche :P

i drugi kandydat:

tu wiem ze pasuje po dorobieniu boczkow, podraza ale nówka cewka nie śmigana, a cena wyjsciowa za niego identyczna.

Co wybrac?
        IMO strasznie wysokie ceny. Proponuję się przejechać na giełdę do handlarzy i tam poszukać. Znajdziesz używkę, ale w cenie poniżej 300zł i nawet z przeróbkami wyjdzie taniej.
        Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• Tymon
          RS
          • 2004
          • 2970

Dokładnie lec, na giełdzie znajdziesz dużo taniej i w dużo lepszym stanie :!:
          Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
          Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
          BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

tylko ze ja sie nie znam, i jak widze kupe chlodnic na stosie to nie bede wiedzial co i jak i cwaniak na gieldzie mi cos wcisnie jeszcze.... :P a 500 zł za nowke to duzo ?

Komentarz

• Tymon
              RS
              • 2004
              • 2970

lec, zadzwón lub napisz do Aligatora i zapytaj się go za ile by ci załatwił na zamówienie. Wóczas będziesz miał porównanie.
              Pzdr
              Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
              Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
              BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

• BioBogon
                Elegance
                • 2005
                • 921

ZTCW cooler na wymiar robiony to koszt około 800zł. Nowy cooler od innego auta to kwota około 500-700zł. Używka w dobrym stanie sprawdzona kosztuje w granicach 300zł.

lec szukaj na giełdzie coolera do iveco starej wersji, wiesz jak wygląda, dogadaj się z gościem, że jakby nie teges to wymienisz na inny i raczej nie będziesz miał problemu z pasowaniem.
                Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

szczerze mowiac jak mam jechac na gielde to jestem chory za kazdym razem. Bazarowa atmosfera rodem z lat 80-tych , obawa o to czy zastane auto jak wroce i reka nieustannie macajaca po kieszeni czy jeszcze mam portfel :P

...no i swiadomosc ze 3/4 stuffu to juchta. W zyciu jeszcze niczego tam nie kupilem. No ale podjade w niedziele... zobaczymy co tam maja

Komentarz

Jak sie wstrzymacie, to dowiem się o cene takiego ale w nówce.... a nie jakiegoś starego badziewia.

Mam zaprzyjaźniona firmę zajmująca się chłodnicami. Może coś z Nissens'a da się dobrać.
                    Przy kulku sztukach oczywiście będzie taniej... a do tego jest FV i gwarancja.

Rabat dla OCP gwarantowany (nawet na gębe). :diabelski_usmiech

Komentarz

• BioBogon
                      Elegance
                      • 2005
                      • 921

Zamieszczone przez lec
                      szczerze mowiac jak mam jechac na gielde to jestem chory za kazdym razem. Bazarowa atmosfera rodem z lat 80-tych , obawa o to czy zastane auto jak wroce i reka nieustannie macajaca po kieszeni czy jeszcze mam portfel :P

...no i swiadomosc ze 3/4 stuffu to juchta. W zyciu jeszcze niczego tam nie kupilem. No ale podjade w niedziele... zobaczymy co tam maja
                      Mnie też giełda nieźle podkurza, ale niestety tak to jest chcesz mieć coś tanio

Może poszukaj w okolicy jakiegoś szrota i tam możesz też znaleźć coolery.
                      Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• S3 CHRIS
                        Elegance
                        • 2006
                        • 979
                        • Octavia I (1U2)
                        • AUQ 1.8 20VT 180 KM
                        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

w gliwicach jest firma która handluje różnymi chłodnicami m.in stoja tez na giełdzie u nich dorabiałem mój IC, daja gwarancje na szczelność używanych dane :
                        Firma Zygmunt Sadło 032/2387003 Sosnicowicek/gliwic ul.powstańców 6
                        ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• Azazel
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 313
                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Sorki, że odgrzewam kotleta, ale nie chciałem zakładać nowego tematu.
                          Mam pytanko odnośnie FMIC'a. Znalazłem takie ogłoszenie http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=145836364 i ciekaw jestem czy to by podeszło do mojego ASV? Z tego co Purchawa napisał w pierwszym poście wynika, że tak, ale chciałbym mieć pewność Nie wiem czy te wymiary wejściowych wlotów są odpowiednie...
                          2006 - 2016 --> O1 1.9 TDI ASV: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24133
                          2016 --> O3 1.4 TSI: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=95492

Komentarz

• BioBogon
                            Elegance
                            • 2005
                            • 921

Zamieszczone przez Azazel
                            Sorki, że odgrzewam kotleta, ale nie chciałem zakładać nowego tematu.
                            Mam pytanko odnośnie FMIC'a. Znalazłem takie ogłoszenie http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=145836364 i ciekaw jestem czy to by podeszło do mojego ASV? Z tego co Purchawa napisał w pierwszym poście wynika, że tak, ale chciałbym mieć pewność Nie wiem czy te wymiary wejściowych wlotów są odpowiednie...
                            IMO ten cooler jest za duży i na dokładkę trzeba go będzie nieźle przerobić, żeby podpasował. Przy cenie 500zł robi się strasznie drogi. Lepiej poszukać prostszego i tańszego, a przy takich cenach to już warto nad zupełnym customem na wymiar pomyśleć.
                            Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• Purchawa
                              Admin
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 8007

Rozmiarem podejdzie, ale niestety boczki do przerobki.
                              Nie oplaca sie.
                              "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                              Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Azazel
                                Rider
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 313
                                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Dzięki za info :!:
                                Szukam dalej. Pzdr.
                                2006 - 2016 --> O1 1.9 TDI ASV: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24133
                                2016 --> O3 1.4 TSI: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=95492

Komentarz

• Przemek345
                                  Rider
                                  • 2008
                                  • 314

Czy intercooler o rdzeniu 600x300x76 mm podejdzie do OI, czy wymagać to będzie większej rzeźby?
                                  Octa

Komentarz

• DGW
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 2330

Zamieszczone przez Przemek345
                                    Czy intercooler o rdzeniu 600x300x76 mm podejdzie do OI, czy wymagać to będzie większej rzeźby?
                                    Będzie trzeba rzeźbić :|
                                    a tak na marginesie to ile chcesz pompować bo przy tych wymiarach można pewnie spokojnie ze 2.5bara dmuchnąć :?: :diabelski_usmiech
                                    NFPNorth-West
                                    2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
                                    WARSZTAT www.dsize.pl
                                    ->
                                    CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
                                    spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• Przemek345
                                      Rider
                                      • 2008
                                      • 314

Zamieszczone przez dobrygrzeswawa
                                      Zamieszczone przez Przemek345
                                      Będzie trzeba rzeźbić :|
                                      a tak na marginesie to ile chcesz pompować bo przy tych wymiarach można pewnie spokojnie ze 2.5bara dmuchnąć :?: :diabelski_usmiech
                                      W takim razie raczej odpada, hehe no tyle to raczej nie :wink: pytam bo jest opcja okazjonalnie ściągnięcia zestawu fmic własnie z takim rdzeniem z Anglii ale był by to raczej przerost formy nad treścią
                                      Octa

Komentarz

• DGW
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 2330

taki w zupełności wystarcza http://www.re5pect.pl/index.php?prod...ct&prod_id=344
                                        i pasuje bez cięcia belki
                                        NFPNorth-West
                                        WARSZTAT www.dsize.pl
                                        ->

Komentarz

• Przemek345
                                          Rider
                                          • 2008
                                          • 314

Dziękować :wink: coś takiego bardzo mi odpowiada
                                          Octa

Komentarz

• ArekBinek
                                            Rider
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 447

a wiec ja mam taki pytanko czy taki FMIC podejdzie do 1.8T

Z góry dzieki za pomoc.
                                            Plany mocowe to napewno ponad 200km w przyszłości

530mm x 235mm x 65mm 2,75"
                                            czy nie bedzie problemów z montażem jego w Oci
                                            lub tez taki tylko nie wiem czy nie miał by za małej srednicy wlotu i wyloty no i ta jego wysokość czy mogł by sie okazac za mały.

550mm x 140mm x 65mm 2,25"

Komentarz

• DGW
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 2330

ArekBinek, wejdź w mój profil, tam w prywatną galerię.
                                              Jest tam zamontowany FMIC 550x180x65 wej/wyj 2,25".
                                              Nie wiem czy jest sens montować wyższy ze względu na belkę. Oczywiście część za belką będzie odprowadzała ciepło ale nie będzie chłodzona tak jak powinna być :?
                                              NFPNorth-West
                                              WARSZTAT www.dsize.pl
                                              ->

Komentarz

• ArekBinek
                                                Rider
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 447

dobrygrzeswawa zdjęcia w galeri beda mi napewno bardzo pomocne dzieki bardzo fajnie to wyglada :]
                                                Teraz mam pytanko ile płaciłeś za swojego FMIC o ile można wiedzieć? bo ten twój jest o 4 cm wyższy od tego co ja pokazałem.

No i teraz takie pytanko jak by zamontować FMIC z wej i wyj z jednej strony z lewej zeby nie było trzeba tyle rury ciagnać czy to spełni swoje zadanie czy lepszym rozwiazaniem jest z jednej wej a z drugiej strony wyj?

Komentarz

• DGW
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 2330

Zamieszczone przez ArekBinek
                                                  Teraz mam pytanko ile płaciłeś za swojego FMIC o ile można wiedzieć? bo ten twój jest o 4 cm wyższy od tego co ja pokazałem.
                                                  Ta czarna O1 kombi to nie jest moje auto tylko kolegi TM (tak jak w podpisie zdjęć) moja jest tylko robota. Koszt takiego FMIC-a jest taki jak w podanym przeze mnie linku.

Zamieszczone przez ArekBinek
                                                  zamontować FMIC z wej i wyj z jednej strony z lewej
                                                  jeśli zamontujesz z wej i wyj na lewą stronę to będziesz miał dolot dłuższy od tego na zdjęciach o długość IC. Jeśli zamontowałbyś na prawą stronę, to wtedy skróciłby się znacznie :wink: Poszukaj, może znajdziesz gdzieś FMIC dedykowany do 1.8T, bodajże od seata cupry gdzie wej i wyj jest właśnie z jednej strony. Jeśli Ci się poszczęści to może i ori rurki wyrwiesz :roll:
                                                  NFPNorth-West
                                                  WARSZTAT www.dsize.pl
                                                  ->

Komentarz

• _tm_
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2004
                                                    • 2333
                                                    • Superb III (3V3)
                                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                    • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                                    • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez dobrygrzeswawa
                                                    Ta czarna O1 kombi to nie jest moje auto tylko kolegi TM (tak jak w podpisie zdjęć) moja jest tylko robota.
                                                    Ja ze swojej strony mogę tylko dodać, że Grzesiek robi rewelacyjną robotę, więc jeżeli ktoś chce FMIC-a to polecam.
                                                    S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                                                    Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                                                    -------------------------------------------------------------------------
                                                    O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                                                    O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                                                    O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

Pracuję...