Zamieszczone przez misiek^wro
[O1] zawieszenie ale jakie?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez TymonChyba żartujesz :lol:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroZamieszczone przez TymonChyba żartujesz :lol:
przy dobrych zniżkach można wyrwać za 900 złWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftSamiec, Jak masz amor i springa z RS-a i chcesz wrocic do serii, to sie zdziwisz jak zacznie bujac Juz lepiej wsadz ta tulejke do tego zestawu i bedzie git Ja mam tak zrobione i powiedzmy ze to jest IMO idealny kompromis pomiedzy wysokoscia od gleby zderzaka i miski a twardoscia tego zestawu
I co w tedy z tylem, dziwnie to nie wyglada? bo u mnie juz teraz tyl jest jakby nieznaczenie nizej niz z przodu lub na rowni z przodem.
Komentarz
-
-
misiek^wro, dzieki wielkie jak narazie najbardziej zdecydowany jestem na KYB EXCEL G i sprezyny, od RSki raczej odpadaja skoro srednia cena to 800.wezme cos z H&R lub EIBACH, chyba ze sa jakies inne typy z waszej strony. Co do B6 jednak sie nie zdecydowalem ze wzgledu na cene wydac ~1500 a byc nie zadowolonym to nie w moim stylu.narazie wezme cos lepszego od seri zeby sie oswoic wogole z gleba.To jest moje 1 auto (po za maluchem) i dopiero sie wkrecam malymi kroczkami.Naprawde chce wszystkim serdecznie podziekowac za pomoc.Rzadko na Forum spotyka sie tak rodzinna atmosfere
pozdrawiamL&K moja pierwsza Miłość
Hamulce ATE PD + Klocki TRW
KYB Excel G
Komentarz
-
-
Gugcio, KYB Excel G to koszt :
140 tyl sztuka 343298
180 przod sztuka 334812
To pi razy oko, tyle bylo 8 sierpnia, jak ostatnim razem zalatwialemByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Cena piekna wiec i tak nie mam co narzekac hihihi nawet seri sie nie oplaca wkladac.Wiec rozumiem ze moge uderzyc w razie czego? za niecale 3 tygodnie dostane kase wiec sie zglosze.A jak sie maja KYB Excel G do Bilstein B4?wydaje mi sie ze KYB troche lepsze sa czy sie myle. jeszcze sprezyny musze znalesc szukam takich 20mm ale nic nie moge znalesc :| misiek^wro, jak co wal na priva
dziekiL&K moja pierwsza Miłość
KYB Excel G
Komentarz
-
-
Gugcio, ztcw to b4 jak i excelg to to samo przynajmniej jadac autem sigmy nie widzialem roznicy pomiedzy swoim
jak bedziesz zdecydowany na zakup, to daj znac, bo chwilowo auta nie mam i niestety nie moge udac sie do AdStenmot, ale mysle ze ktos z kolegow zaradzi
P.S : Wysylka na terenie Pl wyszla bodajze 21 zl za kpl.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Samiec, Aha zapomnialem dodac, z tylu mam normalne sprezyny, bo jak sie do bagaznika dopakuje to nie wiem czy te z RS-a by wytrzymaly.
Ja nawet nie wiem jak sie jezdzi bez tych tulejek ze springami RS bo jak to poskladalem i zobaczylem gdzie jest zderzak, to rozbieralem ponownie, zeby je zalozyc
Tam gdzie jezdze, trzeba isc na kompromis, albo miec drugi zderzak na wymiane :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
misiek^wro, mi mniej wiecej 30kkm temu :szeroki_usmiech (nie pamietam kiedy to bylo) udało sie wyrwac zestaw UltraSR za cos ok 850- 900 pln (mam UltraSR i seryjne sprezynki). Uważam że warto - fakt ze mialem okazje przejechac sie oct na seryjnych springach i ExcelG i było ok ale postanowiłem zrobic krok do przodu jak juz wymieniałem. Polecam również wymienić seryjne silent bloki przednie na takie z leona cupra (sa one pełne) auto lepiej sie prowadzi.
Komentarz
-
-
misiek^wro, to jak mozesz rozkmin prosze koszt tych ultra sr bo nigdzie nie moge ich znalezc ale na niemieckiej stronie KYB pisze ze te sa dostosowane do sprezyn obnizajacych a o Excel G ze duzo lepszy zamiennik seri.wiec jak nie udupie amorow i sprezyn naraz kupie amory na sprezyny dozbieram jakos.L&K moja pierwsza Miłość
KYB Excel G
Komentarz
-
-
Gugcio, spoko, jutro przedzwonie w sprawie Ultra SR ale musisz mi pomoc. Znajdz prosze oznaczenie dokladne, te 5 cyfrowe do tych amorow do swojego auta i mi podajByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6Zamieszczone przez Maicroftjak sie do bagaznika dopakuje to nie wiem czy te z RS-a by wytrzymaly
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecZamieszczone przez Nexus6Zamieszczone przez Maicroftjak sie do bagaznika dopakuje to nie wiem czy te z RS-a by wytrzymaly
zapomniałeś jeszcze dopisać że było dychawiczne tfu :!: dynamiczne :zlosnik:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWzapomniałeś jeszcze dopisać że było dychawiczne tfu :!: dynamiczne :zlosnik:
Dalo rade sie rozpedzic do 210km/h tez sie dobrze auto prowadzilo, bylo by szybciej ale opony tylko sa z indexem do 210 :helm
Trzeba tez wziasc pod uwagie ze ja seria przesmigalem jakies 140kkm :szeroki_usmiech Wiec teraz z lightowym wirusem oraz kompletem i gratami w aucie jest to nadal rakieta :wink: :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
http://www.kayaba.de/navigation/index.php tu mozna pobrac te katalogi z KYB ale jakos sie nie umiem polapac w nich.Jest moja czeszka ale amory to zwykle excel g jedno i dwururka a na doly symbol = ultra sr.korde glupio sie czuje ale powaznie nic z tego nie kumam.na stronie www.kayaba.de ULTRA SR jest jako osobna wersja amorow a w tym katalogu jakos jej nie widze ops: sorki za zawracanie glowy
EDIT: na stronce rozwijacie zakladke po lewej stronie produkte i wybieracie katalog i macie wersje 2006 i 07.tski koment co by szbciej bylo
pozdrawiamL&K moja pierwsza Miłość
KYB Excel G
Komentarz
-
-
Gugcio,
Zamieszczone przez xekonprzód: 324016
tył: 243037
Przod - 297,08 zl/szt
Tyl - 285 zl/szt
Nie wiem czy taka cena Cie urzadza.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR