Pol roku temu kupilem firmowa O1, ktora wczesniej brykalem przez dwa latka. Taraz ma na liczniku juz 130 tysiaczkow. Po ostatnich wypadach O2 2.0 TDI 140KM swierdzam, ze chcialbym miec troszke wiecej mocy w aucie bo te 110KM czasem troche niewystarcza, i teraz wlasnie moje pytanie, czy warto modyfikowac silnik w aucie z takim przebiegiem?
Pamietaj, ze moc pod pedalem to towar deficytowy. Zawsze sie przydaja, a efektow negatywnych, poza takim ze chcesz ich jeszcze wiecej po chipie, to nie ma
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Nie słyszałem , po za tym jeżeli już chcemy modyfikowac samochód to lepiej w firmie która zna się na tym bo samochód musi być sprawny. Poleciłbym Aligatora (masters tuning -katowice)
Znaczy sie tak to ze moc sie przyda to ja jestem przekonany jak najbardziej tylko ze w jednym z servisow powiedziano mi zebym sie nad tym zastanowil bo silnik ma juz ponad 100tysiaczkow, dlatego stwierdzilem ze zapytam sie osob, ktore maja doswiadczenie.
Znaczy sie tak to ze moc sie przyda to ja jestem przekonany jak najbardziej tylko ze w jednym z servisow powiedziano mi zebym sie nad tym zastanowil bo silnik ma juz ponad 100tysiaczkow, dlatego stwierdzilem ze zapytam sie osob, ktore maja doswiadczenie.
Ponad 100tys to znaczy sie ze dobrze dotarty :diabelski_usmiech
pozdrawiam
Diagnostyka i tuning hybrydowe wtryski i turbiny
programy na ulice jak i do sportu
Serwis mechaniczny aut koncernu VAG www.tune-up.pl
Ja chipsa zrobiłem przy ok. 160kkm (dopiero :? )
Wcześniej, właśnie tak jak Ty, mocno się zastanawiałem, nie bo po co - jeszcze coś siądzie i takie tam.
Oczywiście przed chipsem sprawdzone zostały wszystkie parametry silnika i wszystko było w normie
Teraz mam ponad 190kkm i wszystko jest ok, a autko śmiga aż miło
No i już mocy brakuje - hmmm, człowiek za szybko się przyzwyczaja.
Za chwilę będziesz chciał więcej i zaczniesz się zastanawiać od czego zacząć, zaczniesz wymieniać, poprawiać, przerabiać a później się nie spostrzeżesz jak Twoje "zaskórniaki" odkładane mozolnie na fajki, piwo tudzież inne używki stopnieją niepostrzeżenie i pójdą z dymem z Twojego diesla :diabelski_usmiech
A jak sobie jeździsz serią to nie masz tych dylematów... Wybór należy do Ciebie :diabelski_usmiech
Aaa i jak kolega wyżej napisał - 100tyś. km to silnik dopiero się dotarł porządnie Mój się właśnie kończy docierać i 100 stuknie mu w tym miesiącu
LOLEK - trudno doradzić czy warto zrobić chip tuning. Ja ździeram drugą octavie. Pierwszą przejechałem 300 tys.km nie robiłem tuningu O I /90KM a w drugiej O II /105KM zrobiłem póki co jestem zadowolony tylko czy zrobie na niej 300 tys. o to pytanie ? mysle że za około 4 lata będę mógł na nie odpowiedzieć. Ale po za tym frajda z jazdy jest i to mnie cieszy.
SKODA OCTAVIA RED LINE jedyny taki w POLSCE www.ellart.pl
Nie no ja nie mam zamiaru az tyle nia brykac jeszcze max 2 latka i pojdzie pod mlotek bo ja 5 latek i nowe auto kupuje. Chodzi glownie o to, ze jak jade dluzsze trasy do Belgii to czasem fajnie bylo by depnac bardziej:wink:
Witam
Kolego nie zastanawiaj się tylko to zrób ale przestrzegam przed takimi nieznanymi firmami jak podałeś. Podstawa ta właściwe sprawdzone i polecane przez innych użytkowników firmy.Koledzy polecają Aligatora Masters Tuning oddział Katowice ja również go polecam sam mam u niego Chipowane autko i jeździ się super.
Pozdrawiam
Lolek ja w ojca Passacie podszedłem do chipsowania przy przebiegu 255 kkm :diabelski_usmiech
Moc z seryjnej padliny 107 KM wzrosła na 139 KM, moment z 213 wzrósł na 298 Nm. Auto zapitala jak wściekłe, pali mniej jak seryjne (pompa i wtryski w serii były wyrąbane już).
Ojczulek (stateczny już Pan i przez 35 lat kierwoca zawodowy) stwierdził krótko - "teraz to zapier...." :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
Więc co to jest 130 kkm? Dotarł się ledwie.
Uwaga!!!
Oczekiwanie dalszego wzrostu mocy jest chorobą rozwijającą się i to z przerzutami na portfel :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
lolek, stary zrobisz program pojeździsz dwa dni wgrają ci stary programik ........i będziesz błagał aby ci go spowrotem wgrali Masz w okolicy Aligatora i Krzycha ceny te same a banan na twojej twarzy bezcenny
... Ja do tej pory nic niepokojącego nie zauważyłem, a 20k zrobiłem od września 07. Jedynie serwis olejowy przy 7k (chyba nadgorliwie) i nic więcej się mi nie przytrafiło.
Pozdrawiam
Jareks
podjedz do aligatora, zrobi chipa i już nie będziesz myślał o serii, o tym czy auto wytrzyma 200 czy 400 tys. tylko bedziesz myslal co nastepnie zrobic aby znow zwieskszyc moc ... wrazenia bezcenne z jazdy po chipie
podjedz do aligatora, zrobi chipa i już nie będziesz myślał o serii, o tym czy auto wytrzyma 200 czy 400 tys. tylko bedziesz myslal co nastepnie zrobic aby znow zwieskszyc moc ... wrazenia bezcenne z jazdy po chipie
Witam
A jak zapatruja sie na to salony i gwarancja?
Moja Octa ma 4 m-ce 20 tys przejechane i chcialbym zrobic wiecej z tego silniczka,ale boje sie utraty gwarancji.
Co sadzicie?
Komentarz