no, zgadza sie, tak samo np w OII (nie iwem jak w OI) "drga" podwietlenie deski rozdzielczej, spowodowane jest to tym, ze diody nie sa zasilane pradek stalym, a przemiennym (jasnosc swiecenia uzyskuje sie tutaj regulujac wspolczynnik wypelnienia).
Dla uściślenia: nie przemiennym ( czyli zmieniającym polaryzację ), tylko stałym, ale tak jak napisałeś impulsowym ( sygnał prostokątny ) ze zmiennym wypełnieniem ( tzw. regulacja PWM ).
Ofc, ze zmiennym, a nie przemiennym, dioda swieci tylko w 1 kierunku (tak bardzo myslalem o tym coby nie napisac przemiennym, ze napisalem )
Same LEDy polutować to nie byłoby nawet takie trudne. Ale jak oszukać komputer? Ktoś pisał że trzeba dać jakiś modulator CAN. Próbowałem znaleźć coś na ten temat w necie, ale mi się nie udało. Może ktoś napisać dokładnie jak to coś się nazywa, albo podać link?
Potem tylna część odbłyśnika ( odcięta, niewidoczna na zdjeciach ) została przyklejona na swoje miejsce, a zamiast zwykłej żarówki stopu włożony był dobrej jakości LED-owy zamiennik ( który jednak sam dawał niewystarczające światło STOP ale całkiem niezłe postojowe ). Dzieki takiemu rozwiązaniu można było szybko wrócić do zwykłej żarówki ( dodatkowe LED-y miały możliwość wyłączenia, a że są przezroczyste to nie przeszkadzały przy żarówce) w razie jakiś nieprzewidzianych okoliczności. Świeciło to naprawdę rewelacyjnie, całkiem jak oryginał ( nigdy nie było żadnych "ale" przy kontrolach Policji i przeglądach technicznych ).
Arek, coś czuję, że kozi1987, ma rację ponieważ nie lada problem by był z otrzymaniem homologacji ponieważ za żadne skarby coś czuję byś jej nie dostał a co się wiąże z tym że jeśli jeździł byś na nielegalach własnej produkcji jak ten koleś to nie daj Boże jakaś stłuczka czy coś w tym stylu i jesteś pogrążony ponieważ na bank by się do takiego czegoś doczepili i wtedy nie masz szans żeby się wywinąć i żaden dobry prawnik by ci nawet nie pomógł...
Te diodowe lampy do O1 to jest szał, może przyczepił bym się do postojówek w takim kształcie ale co tam. Poszperałem trochę i poczytałem niemieckie forum gdzie gośc który robił te lampy opsuje swoj projekt. Oczywiście zaraz posypały się pytania o Tuv, dekrę i tak dalej czyli o homologację. Niestety oczywiście jest to garazowa samoróbka i nie ma mowy o legalności Gość dowiadywał się o zrobienie badan i homologacji ale jako, że kosztuje to podobno 10 kEuro to wiadomo, że nie ma szans. Generalnie gosc liczy, ze zainteresuje sie jego projektem jakas firma typu Hella i może coś z tego wyjdzie... Szkoda bo lampy mi się bardzo podobają...
ledy jak cały tuning to indywidualna sprawa i uważam że jesli komuś podoba się seria to jest to indywidualna sprawa. Ja uważam ze seria jest ok ale chętnie sam bym kupił ledy do O2 więc jeśli ktoś wie gdzie i za ile można takie nabyć to chętnie zakupię i bardzo prosze tych którym się to nie podoba niech nie wyrażają swoich opini bo to nie wy chcecie wydać na nie kasę tylko inni. Bozia dała nam odmiennosc gustu i może to jest właśnie dobre bo życie w szarości i bezzmienności dla mnie osobiście jest nudne i prowadzi do zupełnie niczego ale za to odmienność czyni odskocznią od żeczywistości i cieszy czymś innym niż seria ..... :twisted:
bardzo prosze tych którym się to nie podoba niech nie wyrażają swoich opini bo to nie wy chcecie wydać na nie kasę tylko inni. Bozia dała nam odmiennosc gustu i może to jest właśnie dobre bo życie w szarości i bezzmienności dla mnie osobiście jest nudne i prowadzi do zupełnie niczego ale za to odmienność czyni odskocznią od żeczywistości i cieszy czymś innym niż seria ..... :twisted:
Bozia nam dała (choć relatywnie niedawno) swobodę wyrażania opinii, w świetle czego Twoja prośba wydaje mi się raczej niestosowna.
Oczywiście bozia nam też dała wolną wolę i każdy robi jak chce, ale akurat tylne światła w O2 to jeden z lepszych designów współczesnej motoryzacji i zepsucie tego jest pomysłem osobliwym, choć każdy ma prawo, zgadza się. A ja mam prawo oceniać, szczególnie biorąc pod uwagę fakt, że światła tylne nie są dla kierowcy jadącego swoim autem, a dla tych co jadą z tyłu.
PS. A jeśli wkrótce ponownie będę miał O2, to między innymi dla tych świateł właśnie.
Komentarz