jakie prawidłowe wartosci z vag

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hivision5
    Drive
    • 2009
    • 40

Zamieszczone przez martig
    progressowy, Zgadzam sie , zamierzam kupic OII RS TDI DSG, ale dla spokojnosci przejechałem sie po salonach VW i SEATA i zaczałem miec watpliwosci co do zakupu RS np. za cene RS mam SUPER wyposazonego Seata Altea Freetrack z napedem na 4 koła (dodam ze to ten sam silnik tez TDI 170 tyle ze bez DSG). Tak wiem ze to dwa zupełnie inne auta, ale seat po przejeciu go przez audi breand group zaczał byc naprawde ciekawa propozycja( duzo fajnych rozwiazań z Audi) . Polecam wszystkim kupujacym przejechac sie po salonach.
    Śmieszy mnie twoja wypowiedź , bez obrazy. Dlaczego ? Już tłumaczę , ponieważ podałeś dwa inne auto (nadmieniłeś to owszem) ale porównywanie samochodu o lekkim zacięciu sportowym do auta próbującego być SUV'em jest co najmniej śmieszne. Skoro byłeś zdecydowany na RS to skąd pomysł na 4x4 ? :roll: Octavia też ma Scouta :wink:
    hivision5
  • meo14
    Ambiente
    • 2007
    • 111

jak w temacie chciałem sobie zdiagnozować silnik AGR 1.9 TDi i czy może mi ktoś podać prawidłowe wartości jakie powinien mieć ten silnik na vagu 409.1 ,tak abym mógł sobie porównać z moimi jakie będę robił ? ,przeszukałem forum ale nic konkretnego nie znalazłem ,chodzi mi konkretnie o ten typ silnika,może ktoś robił i ma to prosiłbym na meila ,albo tu na forum . [email protected]
    260 kkm ,nalatane

Komentarz

• mir@ss
      Classic
      • 2007
      • 23

Re: jakie prawidłowe wartosci z vag

Zamieszczone przez meo14
      jak w temacie chciałem sobie zdiagnozować silnik AGR 1.9 TDi i czy może mi ktoś podać prawidłowe wartości jakie powinien mieć ten silnik na vagu 409.1 ,tak abym mógł sobie porównać z moimi jakie będę robił ? ,przeszukałem forum ale nic konkretnego nie znalazłem ,chodzi mi konkretnie o ten typ silnika,może ktoś robił i ma to prosiłbym na meila ,albo tu na forum . [email protected]
      kolego VAG ci pokazuje w jednej rubryce pokazuje wartości wymagane a obok rzeczywiste
      logi wklej na forum to pomożemy w razie wątpliwości

mirass
      www.ecuproject.pl
      www.vagtune.pl

0502730289, 0513399363

Komentarz

• meo14
        Ambiente
        • 2007
        • 111

mir@ss to powiedz mi jeszcze jak się robi logi ? bo na razie podpinałem swoja okte 2 razy i nie bardzo jeszcze kumam w programie, mam na razie coś takiego http://img80.imageshack.us/my.php?image=logi2zi0.jpg ,czy kąt wtrysku to są wartości grupa 04 okno 2-gie i 3-cie ? jeżeli tak to czy te wartości są prawidłowe czy za niskie?
        260 kkm ,nalatane

Komentarz

• Ziomal
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 5841
          • Octavia I (1U2)
          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

meo14, kąt wtrysku to nie tu , u mnie w 3.11 wchodzisz w TDI Timing i on Ci pokazuje , albo to jest w Meas blocking albo w czyms podobnym no niestety nie mam jak Ci powiedzieć.
          Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

Pracuję...