Witam,
chciałbym Was poprosić o pomoc w wyborze felg aluminiowych. Myślałem, że sam sobie dam radę, ale wybór tego towaru jest tak ogromny, że nie mogę się zdecydować
Samochód to biała O1 Hatchback. Poszukiwane są felgi 17 calowe.
Oto poglądowe zdjęcia auta:
Oto felgi, które rozważam:
1. Dezent F
2. Dezent T
3. ATS Aquila (mój aktualny faworyt)
4. Aez Wave
5. Mam W1
6. ATS Pegasus
To chyba na tyle moich propozycji. Oczywiście na inne też jestem otwarty Z góry wielkie dzięki za pomoc
Te OZ Hydra sa swietne..Jakbym mial pieniazki na taki bajer to by byly dla mnie nr1 optycznie te felgi w 17 wygladaly by prawie jak 18 z racji cienkich dlugich ramion..
OZ-ty rzeczywiście fajne. Muszę zrobić rekonesans odnośnie ich cen djczas, Aquille super wyglądają na Twoim autku 8) Gdybym tylko znalazł je gdzieś w troche lepszej cenie, to chyba bym brał
kozi1987, nad tymi OZ sam sie zastanawialem niestety brak $ z ty co kolega wyzej dal to jak dla mnie Aez Wave lub ATS Pegasus bo piekne sa
opcionalnie jesli wchodza gre to OZ ktores z nich by sam sie nigdy nie zdecydwlaem ktore ladniejsze :szeroki_usmiech
L&K moja pierwsza Miłość
Hamulce ATE PD + Klocki TRW
KYB Excel G
hah mi najbardziej podobaja sie te OZ Hydra, ale jako ze jezdze combi w dodatku 4x4 (15mm wyzsze od serii) to 5-cio ramienne felgi nie wygladalyby dobrze. Wiec chyba skusze sie na te MichelAngelo 10-cio ramienne (sa tez 8-mio). A wiecie moze czy jest jakas opcja ''przymierzenia'' felg przed kupnem??
Mam 2 pytania.
Myślę o zakupie "alufelg 16" i opon 16-ek.
Doczytałem, że opony powinienem kupić "205/55/R16"
Ale jakie oznaczenie powinny posiadać "alufelgi"?
"6,5Jx16"
Rozstaw śrub: 5x112 mm
Może polecicie mi jakiś zestaw?
Nie ukrywam, że umiarkowana cena jest istotna.
Azazel, Boska
Podobnie jak Staszek użytkuje Aquile i uważam, że to jedna z ładniejszych felgo do OI :szeroki_usmiech
Niech się kółeczka kręcą a panienki nęcą :lol:
Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03 BMW serii 3... Radość z jazdy.
Dzięki chłopaki :szeroki_usmiech Tymon, nie ukrywam, że to właśnie fotki Twojej Octavii i djczasa zadecydowały o wyborze tych felg Jak narazie jestem mega zadowolony. Felgi są 17'', ale opony to 205/50/17 i do tego seryjny zawias, stąd może wrażenie, że to 16 :|
Tu jeszcze jedna fota:
Hehe tak wiem I chlapacze OUT 8) Jestem świadomy jej niedoskonałości :twisted:
Co do zawiasu to myślę o sprężynach z RS-a na początek, ale nie wiem czy te -15mm będzie zauważalne....
Komentarz