Zamieszczone przez szkoda
[O2] automatyczne otwieranie klapy bagażnika
Zwiń
X
-
szkoda, a dlaczego nie? mi sie podoba-idziesz obładowany tobołami i w ręku ostatkiem sił trzymasz jeszcze kluczyk, klikasz i klapa sama się otwiera a ty wkładasz czysty bagaż bez problemu do bagażnika, bo ile razy jest np tak że wokół sam piach, błoto, śnieg i kałuże a my musimy odstawić siatki z zakupami żeby otworzyć klapę? mi tyo się tak widzi :roll: :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123mi sie podoba-idziesz obładowany tobołami i w ręku ostatkiem sił trzymasz jeszcze kluczyk, klikasz i klapa sama się otwiera a ty wkładasz czysty bagaż bez problemu do bagażnika
na szczęście praktycznie nigdy nie jeżdżę na zakupy, więc w to nie wejdę
kowal 2002, a co Ci tam tak wali, mam wrażenie, że u mnie jest całkiem przyjemnie, no ale ja jak mówię w ogóle rzadko otwieram bagażnik chyba, może się nie zuzywasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkoda...
kowal 2002, a co Ci tam tak wali, mam wrażenie, że u mnie jest całkiem przyjemnie, no ale ja jak mówię w ogóle rzadko otwieram bagażnik chyba, może się nie zuzywa
Ja też nie jestem całkiem przeciw temu "modowi" tylko nie widzę tego w wykonaniu "sprężynowym", głównie ze względu na nieprzewidywalność tego rozwiązania.
Jak dla mnie otwieranie z pilota może być, ale tylko w wersji elektrycznej; otwiera się wtedy spokojnie i równomiernie, ma układ przeciążeniowy więc nie nabije nikomu guza, nie wybije zębów i nie uszkodzi auta, które na ciasnym parkingu przytuliło się do nas "od tyłu" na odległość 10 cm...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Ja otwieram kilkanaście razy dziennie od 3,5 roku
Zamieszczone przez kowal 2002Jak dla mnie otwieranie z pilota może być, ale tylko w wersji elektrycznej; otwiera się wtedy spokojnie i równomierniesaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Czy ktoś wie jakie sprężyny użyć do O1 Combi i jak je zamontować???Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
!!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!
UNIDEN USER
Komentarz
-
-
Ja to się ucieszyłem jak się dowiedziałem, że można otworzyć bagażnik z pilota w Octavi oglądając kluczyk
już sobie myślałem jak to będzie wygodnie - często (prawie zawsze) korzystam z bagażnika.
Ale moja radość nie trwała długo, gdy zobaczyłem na czym polega automatyczne otwieranie bagażnika, że to chodzi tylko o zamek bagażnika i odskoczenie klapy tylko o 1cm ÷ 2cm to już mi się przestało to podobać i właściwie nigdy z tego nie korzystam - bo co z tego że odskoczy jak i tak ją trzeba ręcznie podnieść a żeby odskoczyła trzeba dość długo trzymać ten guzik na pilocie...
te sprężyny to świetny patent, może guzik na pilocie znów ożyje
chętnie się przyłącze do poszukiwań rozwiązania...- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Ale moja radość nie trwała długo, gdy zobaczyłem na czym polega automatyczne otwieranie bagażnika, że to chodzi tylko o zamek bagażnika i odskoczenie klapy tylko o 1cm ÷ 2cm to już mi się przestało to podobać i właściwie nigdy z tego nie korzystam - bo co z tego że odskoczy jak i tak ją trzeba ręcznie podnieść a żeby odskoczyła trzeba dość długo trzymać ten guzik na pilocie...
te sprężyny to świetny patent, może guzik na pilocie znów ożyje
chętnie się przyłącze do poszukiwań rozwiązania...
Komentarz
-
-
trzeba nacisnąć i przytrzymać ~3-4 sek. wtedy odpuszcza zamek i klapa podskakuje właśnie ten 1-2cm.- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
u mnie trzeba w ciągu sekundy pociągnąć do góry po otwarciu, jak nie to swoim ciężarem znowu dociśnie się do zamka. Chyba są słabe siłowniki
Plusem otwierania klapy z pilota jest brak konieczności zamykania zamka jak np wracam z powrotem do sklepu
[ Dodano: Sob 17 Kwi, 10 17:03 ]
nie wiecie jakie by wsadzić teleskopy, żeby sama się otwierała?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77Jac_ek, jeśli tak jest no to bajer, to nawet w niskim garażu jest alternatywa (z tymi mocnymi teleskopami).
film przydługi bo się pilot w kieszeni zapodział, ostatnie 5 sek jest kluczowe
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LhrErGvgq5A[/youtube]- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentJac_ek, :kciukgora
myślę że lepszym rozwiązaniem będą mocniejsze siłowniki, tylko jakie :?:
1Z9 827 550 01S
dodatkowo jest jeszcze coś takiego
9674XC 0480N 274/09 A32
274/09 może być datą produkcji (dzień roku/rok) reszty się nie domyślam jak na razie- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
Komentarz