[O2] automatyczne otwieranie klapy bagażnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• freestyler
    odpowiedział(a)
    Witam.
    Wie ktoś czy te siłowniki podejdą do O1 HB?

Zostaw komentarz:

• drromzo
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez jakbli Zobacz wpis
    Pozbyłem się zielonych po roku. Za duża siła parła na śruby i je wyrywało musiałem dokręcać co jakiś czas poza tym nie odskakiwało już poźniej w ogóle
    pozatwierdzam - po roku wróciłem do oryginału bo przestały sie w pełni otwierać - fajny bajer a produkt niskiej jakość niestety

Zostaw komentarz:

• demol
    odpowiedział(a)
    Mi coś zaczyna cieknąć woda przez uszczelki. Musze przełożyć oryg siłowniki i sprawdzić czy będzie lepiej. Jeśli się poprawi to siłowniki z sprężyną na śmietnik. A kurde to przydatny patent.
    Miał w ogóle ktoś takie objawy?
    w sensie w liftbacku, siłowniki z krosna gotowe z sprężynami.
    A testował ktoś to na samych odbojnikach regulowanych co się przewinęły w tym temacie?

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Do tego w zimę średnio to działa a jak masz klapę wygłuszoną to się nie podniesie.

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez pticek Zobacz wpis
    Czytam Wasze opinie i zastanawiam się czy warto kupić te siłowniki. Jak
    wam się spisują?

Automatyczne otwieranie bagażnika SKODA OCTAVIA II 7451247115 - Allegro.pl

ja tez chciałem to zrobić ale odpuściłem jak się naczytałem o zawiasach i problemach z klapą i dałem sobie spokój.

Zostaw komentarz:

• pticek
    odpowiedział(a)
    Czytam Wasze opinie i zastanawiam się czy warto kupić te siłowniki. Jak
    wam się spisują?

Zostaw komentarz:

• jakbli
    odpowiedział(a)
    I jeszcze teraz na OEMoskich czasami skrzypi przy otwieraniu..musialo nieźle nadwyrężyć klapę i zawiasy

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez jakbli Zobacz wpis
    Pozbyłem się zielonych po roku. Za duża siła parła na śruby i je wyrywało musiałem dokręcać co jakiś czas poza tym nie odskakiwało już poźniej w ogóle
    BARDZO !!!! CI dziękuję Kolego za rozwianie wątpliwości.
    Czyli szkoda zachodu, decyzja podjęta - wpadną zwykłe, pewnie z Krosna nasze polskie z 24 miesięczną gwarancją.
    Pozdro!

Zostaw komentarz:

• jakbli
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez djhering Zobacz wpis
    U mnie jest zielony.
    Dzięki za info.
    Jutro podejmę decyzję czy kupie zwykłe czy zapodam "pseudoautomat"

Zostaw komentarz:

• djhering
    odpowiedział(a)
    U mnie jest zielony. Chciałem czerwony ale niestety nie było w ofercie.

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    A jaki masz kolor sprężyn??
    Pytam bo są 3 rodzaje i nie wiem jakie wybrać.

Zostaw komentarz:

• djhering
    odpowiedział(a)
    Niedawno z ciekawości obejrzałem dokładnie miejsca montażu do nadwozia i klapy oraz zawiasy. Nic tam się nie dzieje. Klapa również nie odstaje.

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez djhering Zobacz wpis
    Ja kupiłem od tego człowieka:
    Dziękuję, akurat do niego mam niedaleko :-)
    Pytałem bo wyczytałem że sprężyny jednemu z forumowiczów rozepchały zawiasy w klapie.

Zostaw komentarz:

• djhering
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpis
    djhering daj jakiś namiar na te co kupiłeś bo mi pada prawy siłownik i chciałbym kupić od razu 2 sztuki.

Nie zaobserwowałeś jakichś niepokojących rezultatów po wymianie??
    Ja kupiłem od tego człowieka: https://allegro.pl/uzytkownik/EUROAUTO-ZBYT2?order=m

Żadnych niepojących objawów. W pierwszych dniach po montażu jedynie trzeba było użyć większej siły do zamknięcia klapy, teraz jest ok więc pewne była to kwestia wyrobienia się sprężyn lub teleskopów.

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    djhering daj jakiś namiar na te co kupiłeś bo mi pada prawy siłownik i chciałbym kupić od razu 2 sztuki.

Nie zaobserwowałeś jakichś niepokojących rezultatów po wymianie??
    Ostatnio edytowany przez Przemek_i; 26272.

Zostaw komentarz:

• djhering
    odpowiedział(a)
    Mam i ja

Zostaw komentarz:

• Marcin_med
    odpowiedział(a)
    Jak Wam się to sprawdza w hatchbacku? Chodzi mi o zestaw z niebieskimi sprezynami
    Ostatnio edytowany przez Marcin_med; 37664.

Zostaw komentarz:

• DŁUGI88
    odpowiedział(a)
    Panowie czy macie konkretne namiary na te sprężynki, skąd by można było zamówić do kombiaka i żeby nic nie wyginało i nie odstawało?

Zostaw komentarz:

• mcaris
    odpowiedział(a)
    Witam. Dziś założyłem siłowniki z niebieskimi sprężynami i jak na razie jest super. Oczywiście troszeczkę ciężej zamyka sie klapa ale jak otwiera się sama to banan na twarzy jest

Ostatnio edytowany przez mcaris; 37031.

Zostaw komentarz:

• HanysBTM
    odpowiedział(a)
    Z tego co pamiętam to chłopaki tutaj z forum montowali niebieskie sprężyny do kombiaków a tutaj na filmikach są czerwone sprężyny.

Zostaw komentarz:

• Matfiejkos
    odpowiedział(a)
    To może zostawić jakieś info dla potomnych...?

Zostaw komentarz:

• Okruch007
    odpowiedział(a)
    temat nie aktualny

Zostaw komentarz:

• Okruch007
    odpowiedział(a)
    Panowie a takie moje pytanie, zakupiłem sprężyny żeby zamontować do teleskopów ale u mnie w O2, jest tak że po wciśnięciu przycisku otwierania klapy, rozłącza tylko alarm i nie słychać żeby zwalniał zamka.. i stąd moje pytanie czy zakładanie w ogóle ma sens, bo teraz muszę bagażnik zwalniać palcem i dopiero podnoszę klapę.. czy da się to jakoś przestawić żeby zwalniał się zamek z przycisku na pilocie ?

Zostaw komentarz:

• Trucker84
    odpowiedział(a)
    Testuje od soboty, mam siłowniki z allegro z niebieskimi sprężynkami powiem tak bajer fajny lecz mam wrazenie że siłowniki sa za mocne i jakby mi klapa wyjechała do tyłu ...

Zostaw komentarz:

Pracuję...