piotrek_os, Marek zrezygnował z koncepcji, ci ktorzy pozakładali - pozdejmowali z powodu pekających sprężyn w liftbackach
nie wiem czy ktoś ma to w kombi
[O2] automatyczne otwieranie klapy bagażnika
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez piotrek_gdya mnie bardziej interesuje jak długo to podziała i do jakiej masy klapy
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyjak długo to podziała i do jakiej masy klapy
Zostaw komentarz:
-
-
a mnie bardziej interesuje jak długo to podziała i do jakiej masy klapy :wink:
Zostaw komentarz:
-
-
MPJ86 napisz na PW ile za jeden komplet sprężynek sobie życzysz.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez andrzej1962wybacz fajne do oglądania ale nie do zobaczenia jak zrobione
Zostaw komentarz:
-
-
wybacz fajne do oglądania ale nie do zobaczenia jak zrobione
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez siemi1i jak?
jak to wygląda u mnie:
opis instalacji:
(Da się to zrobić samemu, ale dla bezpieczeństwa i wygody lepiej mieć pomocnika do trzymania klapy bagażnika)
Małym śrubokrętem odchylasz blaszki na końcach sprężyn gazowych i ściągasz zaczepy z 'kulek'. Zabierasz zdemontowane elementy do domu/garażu.
Aby zamontować sprężynki najlepiej umieścić amorek w imadle i odkręcić końcówkę - jak nie pójdzie ręcznie, pasuje płaski klucz 17. zakładasz sprężynkę, opcjonalnie podkładki i jakiś oring który utrzyma to na miejscu. Przykręcasz końcówkę, montujesz w aucie i gotowe.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez MPJ86zrobię dzisiaj filmik i kilka fotek, wieczorem wrzucę mały tutorial co i jak
Zostaw komentarz:
-
-
zrobię dzisiaj filmik i kilka fotek, wieczorem wrzucę mały tutorial co i jak
Zostaw komentarz:
-
-
A jak to dzial ze zamek puszcza mi chyba otwieranie klapy z pilota nie dziala.
Zostaw komentarz:
-
-
w końcu po zebraniu najważniejszych informacji z całego tematu doszedłem do wniosku, że trzeba samemu podziałać i zorganizowałem sobie sprężynki, niebieskie. w o2 combi działa to faktycznie elegancko, klapa otwiera się jak trzeba a i do zamknięcia nie potrzeba wielkiej siły. Jakby ktoś był zainteresowany, to mam jeszcze 2 zestawy na zbyciu
Zostaw komentarz:
-
-
Darekgda, do Octavii 2 - zapomnij o tym pomyśle - nie ma tyle miejsca. Do Superba po lifcie siłowniki są już znacznie cieńsze średnica ok. 2,5 -3 cm (ja mam takie wielkie kobyły 3,5 cm), jednakże nadal się nie mieszczą między klapę a budę w Octavii 2FL - przynajmniej w Sedanie. Przymierzane, sprawdzane, cudowane.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez mirek_p11Zamieszczone przez Enriquezwidzimy - co w tym dziwnego? To przecież trójka...
a tak na serio to elektrycznie sterowana pokrywa bagażnika była już dawno w opcji za 1450 zł
Zostaw komentarz:
-
-
ma ktoś jeszcze takie sprężynki na zbyciu? albo info skąd je zamówić
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez AndoranPanowie, mam jeszcze 3 zestawy takich sprężynek. jak ktoś chętny dawać znać
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie, mam jeszcze 3 zestawy takich sprężynek. jak ktoś chętny dawać znać
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez __atomek__Chyba jeszcze gdzieś mam takie dwie sprężynki na zbyciu
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Enriquezwidzimy - co w tym dziwnego? To przecież trójka...
a tak na serio to elektrycznie sterowana pokrywa bagażnika była już dawno w opcji za 1450 zł
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: