Moze na spot uda mi sie dojechać.
meridomaniak, aktualnie są zdjęte
[O2] automatyczne otwieranie klapy bagażnika
Zwiń
X
-
micho_m, no wybieram się w środę na ten spocik.. więc jeśli się wybierasz i możesz wziąć to bedę wdzięczny.
Zostaw komentarz:
-
-
Ja tez mam komplet na zbyciu. Jak chcesz to podjedz na tygodniu, zalozysz i przetestujesz (5 min roboty)
Zostaw komentarz:
-
-
chyba mam taki sprężynki na zbyciu. Zdemontowałem przed sprzedażą auta
Zostaw komentarz:
-
-
Ja przepraszam ale odgrzeję kotleta..
Na czym w koncu stanęło z tymi sprężynkami? działa czy nie? czytam i czytam cały temat ale jakoś nie widzę jednoznacznej opinii...
Jeśli działa to może ktoś zechce konkretnie podrzucić dane techniczne sprężyny działającej.
Oczywiście do 2FL Kombi
Zostaw komentarz:
-
-
No w naszych szkodnikach tak można zrobić przez nieuwagę, w droższych autach podobno jest jakaś pętla indukcyjna, która ma zapobiegać zatrzaśnięciu kluczyków w bagażniku, ale jak to dział to nie wiem (można nawet zatrzasnąć kluczyk w najnowszym Porsche Cayenne - sam byłem światkiem). :lol:
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Eidos71Przycisk ten ma służyć podniesieniu komfortu - aby potrzeba otwarcia samego bagażnika nie wymagała odryglowywania wszystkich zamków pojazdu i późniejszego ich ręcznego (tzn. za pomocą pilota) zamykania. Tak przynajmniej wyjaśniono mi to w ASO :diabelski_usmiechWtedy można się już całkiem wyluzowanym poczuć - dziękujemy Ci VW :diabelski_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez kaczkalolotak przy okazji to ile one kosztuja moze kupie i sprawdze bo widze ze nikt tego nie testowal...
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez greg44W OII ciężko coś wykombinować, bo tam jest słaby punkt podparcia siłowaniami w pierwszej fazie wyrzutu kalpy, może te odbiojniczki by i coś dały ale wątpię.
moze daloy sie znalezc jakies mocniejsze odbojniki???
tak przy okazji to ile one kosztuja moze kupie i sprawdze bo widze ze nikt tego nie testowal...
Zostaw komentarz:
-
-
W 02 faktycznie nie jest łatwo , ja taki patent zrobiłem w moim mercu bez problemu
Zostaw komentarz:
-
-
W OII ciężko coś wykombinować, bo tam jest słaby punkt podparcia siłowaniami w pierwszej fazie wyrzutu kalpy, może te odbiojniczki by i coś dały ale wątpię.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez greg44Dobrze działający mod otwierana tylnej klapy by się przydał, bo nie wiem po co VW i Skoda zastosował w kluczyku typu scyzoryk środkowy guzik otwierania bagażnika, jak się on faktycznie nie otwiera.
Zostaw komentarz:
-
-
Dobrze działający mod otwierana tylnej klapy by się przydał, bo nie wiem po co VW i Skoda zastosował w kluczyku typu scyzoryk środkowy guzik otwierania bagażnika, jak się on faktycznie nie otwiera.
Zostaw komentarz:
-
-
To ja z innej beczki - napisałem wczoraj do chłopaków z ECS z zapytaniem czy dali by radę uruchomić produkcję takiego kit'u do Octavii. Dzisiaj dostałem odpowiedź...
"Unfortunately we do not have the Skoda Octavia here in the US so we have never designed anything that will work on the car. Also I do not see us producing a kit as we do not have the car to develop and test a product like this on. I really wish we could help you out in this situation but as we do not have the car we have no way to develop a kit for one."
Nie uwierzyłem, sprawdziłem i faktycznie. Przedstawiciela Skody nie uświadczysz w USA wiec fury do testów nie będą mieli. :| Więc na razie póki co - zostaje standardowy "home made" i kombinowanie...
Zostaw komentarz:
-
-
Widziałem to, nawet zastanawiałem się czy nie zamówić tych odbojników, są dostępne tylko w serwisie VW, koło 40 zeta za sztukę z tego co pamiętam, ale jakoś nie wodzę sukcesu tego moda, kapa OII jest cięższa niż w Golfie, tak mi się wydaje, wymienione są jeszcze siłowniki, i mocowani ich na krótsze, aby siłownik miał inny kąt wyrzutu klapy, w OII brak możliwości zamontowania siłownik pod innym kontem.
Zostaw komentarz:
-
-
i co panowie nikt nie probowal???
ma ktos moze te odbojniki 1K8827761D albo te 1K8827761C zamontowane?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez kaczkaloloprobowal ktos takie cos w o2 kombi zrobic??? to by bylo lepsze niz sprezyny....
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Jac_ektu jeszcze ciekawy patent ;-)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7RgZTIMsJLc&feature=grec_index[/youtube]
Kit includes:
* Skoda Fabia gas struts
* Scirocco stop bumpers
* Seat Leon strut ball pins
probowal ktos takie cos w o2 kombi zrobic??? to by bylo lepsze niz sprezyny....
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyhubi2000, a może z SII :?:
Zostaw komentarz:
-
-
Po 2 latach użytkowania sprężyny poszły do kosza.
Do tego siłowniki dostały w kość i trochę pordzewiały przy styku ze sprężyną.
Z roku na rok latem coraz gorzej się spisywały(coraz wolniejsze otwieranie).
Od miesiąca już nie otwierały klapy na oścież (tylko na 30 cm).
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: