[O2] automatyczne otwieranie klapy bagażnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• HanysBTM
    odpowiedział(a)
    hmm otwieranie autom. klapy w HB ?
    czytając cały wątek to chłopaki próbowali i się udało ale w kombiakch.
    w HB były problemy z doborem sprężyny.
    Jak to człowiek ma i błądzi na YT i znalazłem takie coś

https://www.youtube.com/watch?v=XArld9Nnuhs i https://www.youtube.com/watch?v=bzPblrRe7N8

Teraz pytanie.
    1. Jakie to sprężyny?
    2. Czy siłowniki też trzeba wymienić?
    3. Na jak długo to wystarczy (czy bd jakieś odgięcia czy coś w tym rodzaju.)

Zostaw komentarz:

• windmill
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Pa Weł Zobacz wpis
    czy ktoś z posiadających w/w siłowników jest w stanie podać mi wymiar samej sprężyny. przy dobrej długości zamotuje te z oferty na siłowniki oe i powinno śmigać jak te za 130 zl
    Też jestem za. Może ktoś zmierzyć ?

Zostaw komentarz:

• Pa Weł
    odpowiedział(a)
    czy ktoś z posiadających w/w siłowników jest w stanie podać mi wymiar samej sprężyny. przy dobrej długości zamotuje te z oferty na siłowniki oe i powinno śmigać jak te za 130 zl
    Kup teraz na allegro.pl za 12,00 zł - Automatyczne otwieranie bagażnika Sprężyna 19x25 Z (7037417871). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!

Zostaw komentarz:

• iiii1981
    odpowiedział(a)
    No nie zupełnie. gdyby Kolega dawcio przeczytał poprzednie 45 stron to by Kolega wiedział, że te przedstawione w linku w tak doskonałej cenie wyginają się i do tego wyginają mocowanie bagażnika i słupka!!! (do wymiany kulki!!!). Więc chyba nie są takie same i tańsze.

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez JachuV6 Zobacz wpis
    O jakiej grupie FB mówisz:?
    słynna Octavia Club Polska na FB

Zostaw komentarz:

• JachuV6
    odpowiedział(a)
    Wcześniej widziałem podobne do tych za 60 zł jednak ruch był nienaturalny, następował wyrzut klapy. O jakiej grupie FB mówisz:? chętnie zobaczę opinie

Zostaw komentarz:

• dawcio
    odpowiedział(a)
    Tu macie tańsze

i też zdają egzamin chłopaki piszą na grupie FB

Zostaw komentarz:

• iiii1981
    odpowiedział(a)
    No kupiłem Automatyczne otwieranie bagażnika SKODA OCTAVIA II (6829511550) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. No widać już przy zakładaniu że lekki chinolek, ale daje radę. Końcówki są wyprofilowane (oryginały nie są profilowane) wyprofilowanie polega na lekkim ich wykrzywieniu od płaszczyzny z góry i z dołu w kierunku do wnętrza bagażnika. Co mogę napisać. Na razie działa. sprężynki solidne. W razie jak się skończą siłowniki założę je na oryginały. Widać bardzo dobre ich spasowanie tych nowych z klapą bagażnika. Opakowanie sklepowe bez danych z firmy z Chin. Cóż założyłem w piątek trochę się bawiłem i dają radę. Jak długo nie wiem. Brak jest efektu wyrzucania pokrywy do góry bez ładu i składu. Siłownik dobrze to kontroluje (bo jest nowy). nie ma zbędnego ruchu na samym mocowaniu więc może się nie powygina. Na razie polecam.

Zostaw komentarz:

• JachuV6
    odpowiedział(a)
    super, daj znać czy są jakieś widoczne niedociągnięcia czy niedoróbki

Zostaw komentarz:

• iiii1981
    odpowiedział(a)
    właśnie zakupiłem te siłowniki. Dziś założę i zobaczmy jak się będą sprawowały

Zostaw komentarz:

• JachuV6
    odpowiedział(a)
    Witajcie,

chciałbym powrócić do tematu siłowników.
    Widzę, że na allegro pojawił się nowy model : http://allegro.pl/automatyczne-otwie...829511550.html
    Czy ktoś go może testował, jest lepszy od poprzednika?

Zostaw komentarz:

• karoldab82
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kedar37 Zobacz wpis
    Kupiłem i zwróciłem. Po zamontowaniu klapa unosiła się nieznacznie (około 20-30cm). Dalej siłowniki nie miały chyba siły unieść klapy,
    Kolego nie chcę bronić sprzedawcy ale jeśli teraz to montowałeś (zima) to jest możliwość, że siłowniki nie dadzą rady. Inna sprawa podczas temperatury 10 st plus.... pozdro

Zostaw komentarz:

• ocin
    odpowiedział(a)
    U mniej też tak było ale zaparkowalem namcieplym garazucwmpracy i otwiera się normalnie prawda że można by zamocować mocniejsze teleskopy ale coś musiało być nie tak za tą cenę ja to zostawiam bo jak będzie mnie to bardziej denerwować kupiemsilowniki febimi myślę że po pRoblemie

Zostaw komentarz:

• kedar37
    odpowiedział(a)
    Kupiłem i zwróciłem. Po zamontowaniu klapa unosiła się nieznacznie (około 20-30cm). Dalej siłowniki nie miały chyba siły unieść klapy,

Zostaw komentarz:

• british
    odpowiedział(a)
    hmmm muszę poszukać wymiary wszystkich siłowników i porównać. jeszcze pozostaje kwestia dopasowania zamka klapy

Zostaw komentarz:

• greg44
    odpowiedział(a)
    Moduł to raczej nie problem, na grubość te siłowniki się nie mieszczą nie na długość.

Zostaw komentarz:

• british
    odpowiedział(a)
    I czy się ktoś orientuje, który moduł obsługuje elektryczną klapę? w sensie z Superba 2

Zostaw komentarz:

• british
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez greg44 Zobacz wpis
    Siłowniki z Superba nie zmieszczą się.
    a z OIII ? powinny być takiej samej długości ?

Zostaw komentarz:

• JachuV6
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez karoldab82 Zobacz wpis
    Strona zniknęła, nie ma już w sprzedaży tych siłowników. ..wymiękł czy może zaczęły się reklamacje.....hmmm
    Zaczęły się reklamacje Swego czasu sam byłem strasznie na nie napalony jednak sprzedawca wprost mi napisał, że było "kilka przypadków" zażaleń o wyginającej się blasze.
    Swoją drogą cena dobra ( o połowę niższa od tamtego zestawu ) więc z chęcią poczekam na relację

Zostaw komentarz:

• ocin
    odpowiedział(a)
    Nie wiem czy to bedzie Off top ale link tutaj

Będę montował je jutro jak tylko auto sie ogrzejej troche w garazu

Zostaw komentarz:

• karoldab82
    odpowiedział(a)
    Kolego a mógłbyś mi linka wysłać na PW? bo za cholerę nie mogę tego znaleźć. Z góry dzięki.

Zostaw komentarz:

• ocin
    odpowiedział(a)
    Jest to ciekawe ze znikly ale na allegro jest kolejny sprzedawca ktory je sprzedaje. Zamowilem komplet i napewno zamieszcze jakas fotorelacje z tego oraz opis i odczucia uzytkowania. Bo jestem sam strasznie ciekaw jak.dlugo to wytrzyma

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Zostaw komentarz:

• karoldab82
    odpowiedział(a)
    Strona zniknęła, nie ma już w sprzedaży tych siłowników. ..wymiękł czy może zaczęły się reklamacje.....hmmm

Zostaw komentarz:

• piotrek_os
    odpowiedział(a)
    Orzel720 chyba ma taki patent w nowym nabytku :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• JachuV6
    odpowiedział(a)
    piotrek_os Dokładne to o trwałość tego produktu jak i jego wpływ na elementy klapy oraz czy jest duża różnica jeżeli chodzi o trudność w zamykaniu. Dzisiaj udało mi się do niego dodzwonić. Usłyszałem tylko, że "powinno działać" i jeszcze nie otrzymali żadnej reklamacji z wyżej wymienionych powodów. Na trzecie pytanie nie potrafił albo nie chciał odpowiedzieć :roll:

Zostaw komentarz:

Pracuję...