Witam a jak jest z podłączeniem bo jedne maja wąskie wejście na wtyczkę a inne troszkę szersze ?
Wymiana kamery cofania na jaką?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Łukasz Majchrowski Zobacz wpisja ma oryginalna kamerę LOW u siebie w O2 wsadzona śmiga aż miłoSkoda Octavia II Kombi: Ambiente 2.0 TDI 140KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez asusek Zobacz wpisChodzi o podłączenie wtyczki do mikro styku.Jedne wejścia są węższe a inne szersze ?Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gradek Zobacz wpisWszystko zależy do jakiej stacji podłączamy kamerę. Jeśli jest to Columbus, to kamera musi być RGB, czyli musimy zainstalować kamerę wymiaru VW.
Tak łopatologicznie?
Jaka kamerę i co jeszcze żeby działało?
myślałem o czymś z ali
Zamieszczone przez Łukasz Majchrowski Zobacz wpisKamera w wersji LOW z GOLFA 6Ostatnio edytowany przez Przemek_i; 26272.
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez gradek Zobacz wpisPrzemek_i wszystko masz opisane w linku
a potem działa
nie będę dziury wycinał
muszę coś z ali poszukaćOstatnio edytowany przez Przemek_i; 26272.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gradek Zobacz wpisNo to zostaje ci NTSC i konwerter sygnału na RGB
Tylko teraz jaką kupić i jaki ten konwerter pod Columbusa :-(
Jest tego cała masa na ali.
Może masz sprawdzone linki lub znasz/znacie kogoś kto niedawno kupował i robił??
Komentarz
-
-
Na dniach ;-) (dzisiaj wylądowała w Belgii ) odbieram kamerkę . https://pl.aliexpress.com/item/32962...5b744c4dmW5AEO .
Muszę poczekać 1.5 tygodnia na zrobienie konwertera ( bo do mojego rns-a 315 myfriendy piszą że ichniejszy może nie działać ).
Jak się nie pali ;-) to po montażu dam znać .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yaroslawos Zobacz wpisJak się nie pali ;-) to po montażu dam znać .
Dawaj znać. Jak będzie jak to zrób kilka zdjęć co i jak poskładać w aucie - to będę w blokowym ciemnym i zimnym garażu krócej siedział
Ja do Columbusa(RNS510) będę zakładał.
Rozbierałeś klapę żeby zobaczyć wtyczkę od klamki????
Komentarz
-
-
Od piątku lokalna sortownia Poczty myśli jak ją dostarczyć usługą kurier 48 do mojego lokalnego urzędu pocztowego kamerkę - mają od siebie jakieś 20 km :-).
Btw Kamera z Belgii do Wawki jechała przez Lublin !!!! Inna przesyłka tym samym lotem od majfriendów do Belgiii potem via Wrocek dotarła w czwartek. Nie pojęta jest logistyka PP.
Tak więc Przemek uzbrój się w cierpliwość ;-) już blisko ;-)
Komentarz
-
-
Kamera dotarła . Montaż prawie p&p bez żądnych cięć , podkładek itp jeżeli chodzi o blacharkę jedyne cięcie to 2 cm ramki tablicy rejestracyjnej.. Trzeba tylko uważać na kabelek żeby go blachą nie przycisnąć. Przewody poprowadzone przy antenie do prawego słupka C na dół , potem pod listwami wzdłuż auta i za schowkiem pasażera pod radio.Konwerter NTSC /RGB podpięty pod radiem za panelem klimy .Zasilanie z przewodów radia , wzbudzenie z kontrolki przycisku PDC . Z konwertera ma wyjście na zasilanie kamery więc nie podpinałem się pod wsteczny itp , itd. Pierwsze testy wkrótce. Na razie wyświetla obraz ( mała wada linia zderzaka na wysokości dolnego paska "kontroluj otoczenie " na wyświetlaczu radia ale idzie się przyzwyczaić). Żyroskop działa tzn linie skręcają podczas manewrów ( co prawda delikatny ruch auta jest potrzebny ale i tak jestem pozytywnie zaskoczony ) . Dokładność tego patentu jak i pracę kamery przy słabym oświetleniu mam zamiar dzisiaj wieczorem przetestować.
Komentarz
-
Komentarz