Stacja multimedialna zamiast radia SWING

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Piotrek2907
    Classic
    • 2017
    • 2

Stacja multimedialna zamiast radia SWING

Dzień dobry wszystkim,

mam pytanie - czy ktoś wymieniał może Radio Swing (ja mam Octavie z 2011r) na jakąś stację multimedialną? U mnie uszkodzeniu uległ czytnik płyt CD. W kilku źródłach usłyszałem opinię, że nie warto inwestować w naprawę, bo to "wskrzeszanie trupa...". Zaproponowano mi w jednym punkcie zamiast tego stację ADAYO CE4KC8 - całość z montażem, przeróbkami itd. 2400 zł.
    W innym serwisie z kolei zaproponowano mi stację dedykowaną do VW, Seata Leona i Skody: GMS 8706.

Proszę uprzejmie o podzielenie się opiniami, jeśli ktoś z Państwa wymieniał radio na ww. stacje, albo inne może, jakie są doświadczenia w tym temacie, zadowolenie. Na co warto zwrócić uwagę?
    Z góry dziękuję za informację.

pozdrawiam,
    Piotr
  • dawcio
    RS
    • 2015
    • 3431
    • Octavia III (5E3)
    • CHZD 1.0 TSI 115 KM

Piotrek2907 nie zastanawiaj się
    tu masz opisane co i jak
    Czyli wszystko o samochodowym hi-fi, multimediach, CB Radio, nawigacji i problemach z tym zwiazanych . Pomożemy przy wyborze komponentów, sposobu ich montażu oraz wiele innych.

a tu np takie jak ja mam od braci skośnookich
    Dawid
    czarna 2018 skoda octavia 3FL by dawcio

Komentarz

• Piotrek2907
      Classic
      • 2017
      • 2

Witam ponownie,

po rozpoznaniu tematu już wiem, że najbardziej odpowiednie będą do mojej Octavii:

1. GMS model 8706 lub
      2. Blaupunkt Philidelphia 845

Rożni je przede wszystkim na pierwszy rzut oka cena. A czy ktoś z Was ma okazję używać u siebie w Octavii tych modeli i mógłby się podzielić opiniami , zarówno tymi pozytywnymi jak i negatywnymi?

pozdrawiam,
      Piotrek

Komentarz

• Piotr76
        Drive
        • 2011
        • 67
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Witam...
        Ja też szukam...
        Ostatnio znalazłem coś takiego...

zastanawiam się jak by to działało w mojej O2...
        Pozdrawiam
        Piotrek

Komentarz

• JachuV6
          Classic
          • 2016
          • 27

Zamieszczone przez Piotrek2907 Zobacz wpis
          Witam ponownie,

po rozpoznaniu tematu już wiem, że najbardziej odpowiednie będą do mojej Octavii:

1. GMS model 8706 lub
          2. Blaupunkt Philidelphia 845

Rożni je przede wszystkim na pierwszy rzut oka cena. A czy ktoś z Was ma okazję używać u siebie w Octavii tych modeli i mógłby się podzielić opiniami , zarówno tymi pozytywnymi jak i negatywnymi?

pozdrawiam,
          Piotrek
          Ogólnie ten GMS to taka podróba blaupunkta. Jest bliźniaczopodobny z wyglądu i działania jednak nie wiem jak gra. ADAYO CE4KC8 to jest to samo co GMS 8706, mają tylko różną datę produkcji. Ogólnie jeżeli ktoś zaproponował Tobie cenę 2400 to chciał Cię strasznie naciągnąć.

Ja miałem przez pewien czas blaupunkta 845 więc mogę Tobie z czystym sumieniem powiedzieć, że czterech liter nie umywa Jedynie dźwięk nie był najgorszy(chociaż uprzedzę, że wszystko mam zmienione - głośniki, wzmacniacz, sub, wyciszenie itp.).

Cała reszta na MINUS.
          Jestem osobą wybredną i naprawdę wszystko mnie w tym radiu wkurzało. Napisz jaki masz budżet i czego oczekujesz od radia?
          Skoda Octavia II FL Elegance 2012

Komentarz

Pracuję...