Alternatywa dla navi Skody

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Wally
    RS
    • 2012
    • 3790
    • Volkswagen

Zamieszczone przez jacek1708
    Wally, również myślałem o jakimś serwisie z Wawy. To co kupiłem jest od polskiego dystrybutora z Białegostoku i ze zwrotem nie powinno być kłopotu. Zależy mi przede wszystkim na dobrze działającym BT dobrym radiu i AutoMapie. Reszta to bajery które mogą być, ale nie muszą (jednak nie chcę płacić za coś co nie działa)
    canecorso, Ja również liczyłem na Androida i mocno się rozczarowałem
    od tygodnia jestem posiadaczem :
    Model: NVOX JDZ-7005 SKODA. ; - PL MENU i super szybki soft (platforma S100); - dotykowy ekran HD DIGITAL LCD TFT 7" o podwyższonej rozdzielczości i kontrastowości; - BLUETOOTH z obsługą książki adresowej telefonu; - najnowsza platforma S100 z językiem PL Menu; - szybki procesor jednostki CPU 1GHz; - wejście USB 3G (INTERNET); - wbudowana pamięć 4GB; - regulowane podświetlenie: zielone, czerwone,żółty; - duża moc: MOSFET 4 x 45W; - odtwarzanie MP3, MP4, DVD, Divx, VCD, WMA, JPEG, DVD-R/DVD+R i DVD-RW/DVD+RW; - szybka nawigacja GPS(SAMSUNG 500Mhz); - kompatybilne z mapami wszystkich producentów map GPS; - wbudowany tuner TV analogowej (cyfrowy tuner DVBT MPEG4 - opcjonalnie za dopłatą); - obsługa sterowania z kierownicy; - wbudowana wirtualna zmieniarka do 20 płyt CD; - DUAL ZONE (radio lub CD działa podczas nawigowania); - pasuje do modeli: OCTAVIA II (2004-2012) FABIA II (2007+) YETI (2009+) ROOMSTER (2006+); • dotykowy ekran HD DIGITAL TFT LCD 7" TOSHIBA o podwyższonej rozdzielczości oraz kontrastowości; • rozdzielczość: 800 x 480 pix; • wysokie parametry jasności i kontrastu; • jasność 350:1 kontrast 800:1; • CPU: Samsung 500MHz; • chipset SIRF STAR III; • pamięć RAM: 512 MB; • system operacyjny Windows 6.0 CE; • wbudowany BLUETOOTH; • zewnętrzny mikrofon BLUETOOTH; • moc: MAX MOSFET 4x45 WATT; • tuner radiowy FM AM z RDS; • odczyt płyt: DVD/DVD-R/DVD-RW/VCD/CD/CD-R/CD-RW; • obsługiwane formaty plików:; • AUDIO - MP3, WMA; • VIDEO - MP4(czyli avi, Divx, XVID), DVD, VCD; • OBRAZY - JPEG; • odczyt plików txt dla filmów Divx; • wbudowany port  SD - multimedia; • wbudowany port  SD - GPS; • cyfrowy Equalizer - FLAT, CLASS, POP, ROCK, JAZZ i USER); • system VIDEO: PAL/NTSC; • LOUD - podbicie dźwięków; • wielostopniowa regulacja niskich tonów; • wielostopniowa regulacja wysokich tonów; • panel działający przy wysokiej temperaturze; • ustawienie Koloru, Kontrastu, Jasności, Nasycenia; • 32 bitowy procesor grafiki, ruchoma animacja menu; • graficzny Interfejs Użytkownika; • mechanizm płyt dostosowany do pracy w wysokiej temperaturze; • cyfrowy I mechaniczny system przeciwwstrząsowy z pamięcią ESP; • wewnętrzny MP4 Dekoder; • pamięć ostatniej pozycji odtwarzania DVD; • OSD - on screen display; • automatyczne zapisanie znalezionych stacji radiowych; • koder regulacji głośności; • obsługuje automatycznie wysuwaną antenę; • wyjście 1 szt. chinch VIDEO; • wyjście 2 szt. chinch AUDIO PRZÓD; • wyjście 2 szt. chinch AUDIO TYŁ; • wyjście 2 szt. chinch  AUDIO 2-zone; • wejście na antenę radiową; • wejście 1szt. chinch VIDEO; • wejście 1 szt. chinch - AUX VIDEO; • wejście 2 szt. chinch - AUX AUDIO;

zakupionego w BemoCar - dałem 1900 z montażem i zarówno BT i AM daje radę :szeroki_usmiech
    Telefon zapierdziela bez wrzasków i słyszalność nie zauważalna dla drugiej strony, że to BT
    AM na antenie z kompletu łapie satelitki nawet w garażu
    załadowana cała Europa i nie muli jak to miałem w przypadku zwykłego zestawu Mio.
    Możliwość wyłączenia trybu bezpiecznej jazdy z Menu, więc bajki dla szarańczy śmigają
    cały czas się bawię i poznaję dopiero sprzęt ale uważam na dziś, że to dobrze wydane pieniądze :diabelski_usmiech
    dodatkowo będzie do sprzętu podłączona kamera cofania (już jedzie) i rejestrator jazdy
    Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
    => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
    => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
    "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• jacek1708
      Drive
      • 2012
      • 44
      • Octavia III combi (5E5)

Wally, a jak z wyświetlaniem klimy i linii pomocniczych przy kamerce cofania? czy kamerka do rejestratora ma oddzielne wejście i jest jakaś specjalna?
      Jak RDS i czułość radia?

Komentarz

• Wally
        RS
        • 2012
        • 3790
        • Volkswagen

Wally, a jak z wyświetlaniem klimy i linii pomocniczych przy kamerce cofania? czy kamerka do rejestratora ma oddzielne wejście i jest jakaś specjalna?
        Jak RDS i czułość radia?
        z klimą nie wiem, bo mam manuala
        kamerka będzie na dniach montowana, więc też dzisiaj nic nie powiem
        a RDS i czułość - nie bawię się tym - od święta włączam jakąś stację i tyle
        Jak na to co słuchałem to nie narzekam

Komentarz

• winni77
          RS
          • 2009
          • 2183
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Wally, tak patrzę na to radio, czytam instrukcję i generalnie :shock: więc mam pytanie - w instrukcji jest napisane, że usb i czytnik kart obsługuje tylko do 16GB, czy mógłbyś w miarę możliwości spróbować podłączyć większą pamięć i zobaczyć czy zadziała? Bo wydaje mi się, że producent się bardzo asekuruje (a 16GB to dla mnie po prostu za mało), np. zakazując używania płyt CD-RW nagranych więcej niż 5 razy...
          Mój "Batmobil"

Komentarz

• Wally
            RS
            • 2012
            • 3790
            • Volkswagen

Zamieszczone przez winni77
            Wally, tak patrzę na to radio, czytam instrukcję i generalnie :shock: więc mam pytanie - w instrukcji jest napisane, że usb i czytnik kart obsługuje tylko do 16GB, czy mógłbyś w miarę możliwości spróbować podłączyć większą pamięć i zobaczyć czy zadziała? Bo wydaje mi się, że producent się bardzo asekuruje (a 16GB to dla mnie po prostu za mało), np. zakazując używania płyt CD-RW nagranych więcej niż 5 razy...
            z większą pamięcią będzie problem, bo mam 16 i to wystarcza z nadmiarem na moje potrzeby
            USB jeszcze nie podłączone, bo będzie spinane wszystko jak dojedzie kamera cofania.
            A odnośnie CD-RW to jakaś ściema chyba, bo mam załadowaną taką, która chyba już z 20x była nagrywana i działa bez zarzutu :diabelski_usmiech

Komentarz

• jacek1708
              Drive
              • 2012
              • 44

Wally, zadzwoń do mnie jak będziesz jechał autem. Chcę na własne uszy usłyszeć jak działa zestaw głośnomówiący. Dziś testowałem kolejne radio i również kiszka. Głośniej słyszę własne echo niż rozmówcę. nr tel. na PW

Komentarz

• Wally
                RS
                • 2012
                • 3790
                • Volkswagen

jacek1708, próba wykonana i ocenić musisz sam :szeroki_usmiech
                Jak dla mnie było OK

Komentarz

• jacek1708
                  Drive
                  • 2012
                  • 44

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Pierwsze radio, (a testowałem już kilka nawet takie które były reklamowane z BT PARROT), na którym bez problemu można się dogadać.
                  Ja zdecyduję się na model 7004 dziś jadę do BEMOCAR. Tylko jeszcze cena. We Wrocławiu można je kupić za 1698,00 brutto, a tu chcą 1900. może bez montażu wyjdzie taniej. Za 200 można dokupić np. kamerkę do rejestratora trasy.

Komentarz

• Wally
                    RS
                    • 2012
                    • 3790
                    • Volkswagen

u mnie padło na 7005, żeby ramki nie wymieniać

Komentarz

• jacek1708
                      Drive
                      • 2012
                      • 44

Ramkę mam więc niema problemu.

[ Dodano: Czw 06 Lis, 14 09:25 ]
                      Zamieszczone przez winni77
                      W instrukcji jest jeszcze info, że ma wirtualną zmieniarkę na 7,5 godziny grania. http://www.nvox.pl/pl/serwis-i-wsparcie/info/pliki.html (system S100) więc to + 16 GB chyba wystarczy.
                      Jet tam jeszcze info o wbudowanym rejestratorze trasy. Wystarczy pod AUX podłączyć kamerkę i zapisywać filmik lub zdjęcia w wybranym miejscu. Nie znalazłem żadnej sensownej kamery którą można umieścić dyskretnie za przednią szybą. Może ktoś podrzuci jakiś przykład. Chodzi o samą kamerę bez rejestratora.
                      Wally uruchomiłeś jeszcze jakieś funkcje? Ja swoje będę miał dopiero na sobotę.

[ Dodano: Pią 14 Lis, 14 09:57 ]
                      Po kilku dniach użytkowania tego radia, muszę pochwalić jego jakość i dostępność funkcji.
                      1. bardzo dobra słyszalność zestawu głośnomówiącego BT
                      2. dobra czułość odbiornika radiowego. Nawet w tunelu na Wisłostradzie radio odbiera stacje.
                      3. Durze możliwości regulacji barwy dźwięku - szeroki EQ i DSP
                      4. Dobra współpraca z CAN BUS w modelu przed FL. Na Maxi Dot wyświetla info o częstotliwości stacji, nazwie utworu z CD lub karty SD, przy nawigacji niestety informacja "other software" (mam Auto Mapę). Podobno z iGO pokazuje navi na Maxi Dot. Kołyską na prawej manetce (tej od wycieraczek) można zmieniać stacje radiowe, lub utwory odtwarzane z nośników (nie mam multifunkcji w kierownic). Kamerka wsteczna pokazuje linie pomocnicze z czujnika skrętu.
                      Przed FL nie pokazuje klimy.
                      5. Wbudowany rejestrator trasy. przy współpracy z NVOX DVR300T można zapisywać trasę w pamięci wewnętrznej radia, karcie SD lub w pamięci rejestratora, a obraz odtwarzać na ekranie radia. Cena w PL 229,00. Ja zamówiłem u Chińczyka za 17$
                      6. bardzo przyzwoita jakość wykonania.

Jak do tej pory, a testowałem już cztery radia, to wydaje się być najlepsze. I cena rozsądna.

Komentarz

• Marcin Gugu33
                        Classic
                        • 2014
                        • 38

Witam, posiadam radio Erisin ES1268V i mam problem z GPS, nie mogę uruchomić.
                        Nie posiadam również pilota, czy można gdzieś zakupić?
                        Pomożecie???
                        My life, My RS.

Komentarz

• jacek1708
                          Drive
                          • 2012
                          • 44

Zamieszczone przez Marcin Gugu33
                          Witam, posiadam radio Erisin ES1268V i mam problem z GPS, nie mogę uruchomić.
                          Nie posiadam również pilota, czy można gdzieś zakupić?
                          Pomożecie???
                          Testowałem ERISN co prawda na Android i z mapą nie było kłopotu.
                          W sprawie pilota pogadaj z FEEILINNG24-car audio Adam Wachala (znajdziesz na FB). On handluje tym sprzętem i prowadzi serwis.

Komentarz

• Przemo_
                            Classic
                            • 2013
                            • 38

Witam
                            Co sądzicie Koledzy o takim wynalazku :http://www.aliexpress.com/item/2015-...243598104.html .
                            Jakie radyjko możecie polecić w rozsądnej cenie dodam ze nie mam czujników cofania ani klimatronika

Komentarz

• Wally
                              RS
                              • 2012
                              • 3790
                              • Volkswagen

Przemo_, poczytaj na poprzedniej stronie wypowiedź kolegi jacek1708, odnośnie sprzętu z androidem...
                              jak na pierwszy rzut oka to prawie ten sam sprzęt

Komentarz

• jacek1708
                                Drive
                                • 2012
                                • 44

Z opisu widzę, że navi ma dedykowane mapy w których niema PL. Brak oddzielnego slotu na kartę z mapami co sugeruje że wgrana jest w pamięci urządzenia a to kolejny kłopot np z aktualizacją itd. Mkrofon do zestawu BT, tylko wbudowany. Mam kiepskie doświadczenia jeśli chodzi o działanie takiego rozwiązania, a testowałem pod tym względem kilka radyjek.

Radio takie jak mam ja i Wally oparte na WIN CE z nakładką S100 posiada duże wsparcie aktualizacji softu oraz innych aplikacji pisanych przez użytkowników tej platformy. Wystarczy w Google wpisać WINCE S100 a dostaniesz dużo fajnych przykładów możliwości tego sprzętu. Jest odmiana S150 oparta o Android którą również można sobie zainstalować na naszym radyjku, jednak ci którzy się na to zdecydowali po jakimś czasie wracają do Windy.
                                Potwierdza to moje doświadczenie, że Android mimo swoich zalet nie jest "jeszcze" systemem do tego typu rozwiązań. W przyszły roku ma pojawić się Android specjalnie do Car Audio. Może to przyniesie jakieś fajne rozwiązania.

Komentarz

• Ra
                                  Drive
                                  • 2013
                                  • 96
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM
                                  • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

jacek1708 mógłbyś napisać lub najlepiej dać linka do kamerki którą zamówiłeś u Chińczyka za 17$ ??

Komentarz

• Wally
                                    RS
                                    • 2012
                                    • 3790
                                    • Volkswagen

ja do swojego dołożyłem kamerkę cofania NVOX SKO 178
                                    dostępna na allegro za 99 zł (paragon,gwarancja itp itd)
                                    w moim profilu są zdjęcia

Komentarz

• jacek1708
                                      Drive
                                      • 2012
                                      • 44

Kamerka spoko, tylko te żółte linie które do niczego się nie nadają i których nie można wyłączyć.

Komentarz

• maziagh
                                        Classic
                                        • 2014
                                        • 13

Sprzęt do O2 FL 2011

zmiana z bluesa na cos takiego - http://allegro.pl/radio-dedykowane-v...884109249.html
                                        myślę ze sie opłaca, zamiast inwestować w bolero + BT.

proszę o poradę.

Komentarz

• Ra
                                          Drive
                                          • 2013
                                          • 96
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

maziagh - ta stacja to dziadostwo. Brak spolszczenia - pewnie by pokazali jakieś fotki, upewnij się czy jest podświetlanie przycisków (widywałem wiele bez), jakość dźwięku odbiega daleko od bolero.
                                          Jak chcesz jakąś alternatywę, to polecam z aliexpress kupić coś na androidzie z ekranem pojemnościowym. Typowe to 1GB RAM, 8GB pamięci na soft. Oczywiście jak kurs $ spadnie do 3zł.
                                          Np. http://www.aliexpress.com/item/2014-...741637963.html
                                          a są lepsze trochę droższe - np. infidini - widziałem i wydaje się rewelacyjna.
                                          Z ewentualnym cłem i vatem zamkniesz się poniżej 1200zł.
                                          Ewentualnie to cudo co opisują wyżej.

Komentarz

• looker
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 1886
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Ja zdecyduję się na model 7004
                                            I jak dalsze wrażenia ? Jaka jest różnica pomiędzy NVOX JDZ-7005 a modelem 7004 ?
                                            OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                                            SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• maziagh
                                              Classic
                                              • 2014
                                              • 13

Zamieszczone przez Ra
                                              maziagh - ta stacja to dziadostwo. Brak spolszczenia - pewnie by pokazali jakieś fotki, upewnij się czy jest podświetlanie przycisków (widywałem wiele bez), jakość dźwięku odbiega daleko od bolero.
                                              Jak chcesz jakąś alternatywę, to polecam z aliexpress kupić coś na androidzie z ekranem pojemnościowym. Typowe to 1GB RAM, 8GB pamięci na soft. Oczywiście jak kurs $ spadnie do 3zł.
                                              Np. http://www.aliexpress.com/item/2014-...741637963.html
                                              a są lepsze trochę droższe - np. infidini - widziałem i wydaje się rewelacyjna.
                                              Z ewentualnym cłem i vatem zamkniesz się poniżej 1200zł.
                                              Ewentualnie to cudo co opisują wyżej.
                                              Kupowałeś coś na tej stronie jest to bezpieczne - to idzie z chin? jakie jest tego wykonanie ? to co podaje infidini jest spoko.

Komentarz

• Ra
                                                Drive
                                                • 2013
                                                • 96
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Kupowałem kilka drobiazgów. Teraz do mnie idą silikony na kluczyk po 1,9$ za sztukę.
                                                Na pewno nie ma tam okazji. Czyli trzeba kupować tylko u sprawdzonych sprzedawców.
                                                Mimo wszystko system ten baaardzo chroni kupujących i sprzedający dostaje kasę jak przedmiot dojdzie. Jeśli sprzedający okaże się oszustem, to z automatu dostajemy zwrot kasy.
                                                W porównaniu do allegro gdzie oni chronią złodziei na każdym kroku, to coś bardzo niespotykanego.
                                                Jakościowo radyjka z androidem powyżej 200$ są bardzo dobre. Ekran pojemnościowy jest rewelacyjny (moim zdaniem bije na głowę columbusa - chociaż mimo wszystko gdybym miał wolną kasę, to bym kupił columbusa).
                                                No i możliwości androida są nieograniczone. Wrzucenie AM lub TT pod androida jest proste nawet dla 10latka.
                                                Co do tych radyjek opisywanych tutaj - trzeba się znać na modyfikacji windowsa w tych radyjkach. Jeśli ktoś się zna, to może zrobić dużo.
                                                Jeśli ktoś jest tylko zwykłym użytkownikiem, to będzie się męczył.

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 6626
                                                  • Volkswagen
                                                  • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

hmmm w prawdzie nie navi ale też 2din - nie chcę zakładać innego tematu ...
                                                  Koledzy co sądzicie o takim radiu - Blaupunkt New Orleans 220 http://www.blaupunkt.com/en/nc/produ...s/single/7593/ - wiem... wiem... ale nie chcę żadnych "świecidełek" ... to ma być coś praktycznego i grającego - no w miarę bo za taką kasę na cuda nie liczę.
                                                  Chcę je zamontować zamiast Swinga , który notorycznie mnie wkurza...brakiem wyjścia USB. Jest sens to cudo montować czy szukać czegoś innego 1din ew. coś 2din... "wynalazków" raczej nie chce :roll:
                                                  Załączone pliki
                                                  PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• crom.de
                                                    RS
                                                    • 2012
                                                    • 1545
                                                    • Superb II (3T4)
                                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

PAOLO ESCO, a są w ogóle ramki pod takie radia do O2? Pod 1DIN są na pewno. Poza tym za nowym patrzysz to po co Ci się bawić :P
                                                    - Superb
                                                    - Panda 1.2

Komentarz

Pracuję...