Alternatywa dla navi Skody

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rezon
    RS
    • 2006
    • 1894
    • Volvo
    • AKL 1.6 MPI 101 KM
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

a jak sterowanie z kiery?

Komentarz

• pacocases
      Rider
      • 2011
      • 576
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Bardzo dobra czułość, nie jestem audiofilem ale na ucho jest nieźle, czujniki cofania działają ale nie mam podłączonej kamery cofania (nie mam kiedy pociągnąć przewodów). Nie mam kierownicy multi ale w opisie jest O.K. Nawigacja Navigon i kilka innych działa prawidłowo chociaż w moim Samsungu S3 jest bardziej bystra (kwestia procesora). TV cyfrowa działa ale nie wszędzie - pewnie potrzebuje lepszego sygnału niż ten który idzie z małej antenki na magnes )przydałby się przedwzmacniacz w dipolku na tylnej szybie ale znowu to się wiąże z ciągnięciem kabli :cry: W zestawie jest kabelek do obsługi Iphona S4. Z wejścia USB czyta pliki audio i video itd, itp.
      Ogólnie gadżet ale fajny. Panel 7"jest oczywiście wypinany i ma niezależną antenkę do GPS więc można trasę ustalić w domu pod kontrolą mapy z Google. Panel ma osobne etui więc można go nosić jako tablet, chociaż jest już sporo przestarzały jak na takie urządzenie.
      Dostałem to w prezencie więc cieszy ale nie wiem czy sam bym to kupił
      pozdrawiam Pakoś - teraz 147KM/328Nm

Komentarz

• sonic
        Ambiente
        • 2012
        • 155
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez pacocases
        http://www.erisin.com/eri...skoda_p474.html
        Mam to w mojej czeszce od ok. 1,5 roku - jest O.K.
        Fajne rozwiązanie ! Podoba mi się - szczególnie, że jak się zdejmie ekran to zostaja przyciski do sterowania radiem i mały wyświetlacz ( widać to w galerii tego linku). Skoro ma 3G to można wsadzić kartę i będzie działał Yanosik podczas trasy. Tylko nie mogłem znaleźć w specyfikacji podanej mocy, ile ma Watt.

Komentarz

• error86
          Classic
          • 2014
          • 8

Ja do swojej OIfl wsadziłem 2 dinowe naviheven na7495gps
          plusy
          -odtwarza większość formatów zarówno muzycznych jak i audiowizualnych
          -GPS znajduje sygnał w ciągu 8-10 sekund
          - niezła jakość zestawu głośnomówiącego
          wady
          - w OIFL upchnięcie szeregu kabli wejść wyjść o zgrozo....
          - nie znalazłem jeszcze regulacji wyświetlacza jasność itp...
          plany
          zakup kamery cofania w ramce.
          odsłuchy:
          Gra dość naturalnie bez walenia basem, zrównoważona góra z dołem (na serii skody :P

za radio zapłaciłem całe 600 zł wiec za to co reprezentuje sobą rewelacja.
          było...
          Skoda 120L
          Fiat Uno 1.0 F
          Fiat Punto II
          Fiat Siena
          Jest...
          Skoda Octavia 1.9 TDI 04/05

Komentarz

• arturoand1
            Classic
            • 2014
            • 7

Podłączam się do tematu gdyż chce się pozbyć seryjnego radia Melody i włożyć coś wielofunkcyjnego. Już prawie nastawiłem się na kupno Bolero ale brak opcji podłączenia wzmacniacza mocy dyskwalifikuje je (nie chce podłączać wysokoprądowej przejściówki bo zależy mi też na jakości i mocy). Zacząłem ogladać chińczyki i kurde są bajka tylko jak to gra? Wpadło mi w oko coś takiego

Model: NVOX JDZ7005 SKODA. /Nawigacja GPS dedykowana, SKODA/. - PL MENU i super szybki soft (platforma S100); - dotykowy ekran HD DIGITAL LCD TFT 7" o podwyższonej rozdzielczości i kontrastowości; - BLUETOOTH z obsługą książki adresowej telefonu; - najnowsza platforma S100 z językiem PL Menu; - szybki procesor jednostki CPU 1GHz; - wejście USB 3G (INTERNET); - wbudowana pamięć 4GB; - regulowane podświetlenie: zielone, czerwone,żółty; - duża moc: MOSFET 4 x 45W; - odtwarzanie MP3, MP4, DVD, Divx, VCD, WMA, JPEG, DVD-R/DVD+R i DVD-RW/DVD+RW; - szybka nawigacja GPS(SAMSUNG 500Mhz); - kompatybilne z mapami wszystkich producentów map GPS; - wbudowany tuner TV analogowej (cyfrowy tuner DVBT MPEG4 - opcjonalnie za dopłatą); - obsługa sterowania z kierownicy; - wbudowana wirtualna zmieniarka do 20 płyt CD; - DUAL ZONE (radio lub CD działa podczas nawigowania); - pasuje do modeli: OCTAVIA II (2004-2012) FABIA II (2007+) YETI (2009+) ROOMSTER (2006+); • dotykowy ekran HD DIGITAL TFT LCD 7" TOSHIBA o podwyższonej rozdzielczości oraz kontrastowości; • rozdzielczość: 800 x 480 pix; • wysokie parametry jasności i kontrastu; • jasność 350:1 kontrast 800:1; • CPU: Samsung 500MHz; • chipset SIRF STAR III; • pamięć RAM: 512 MB; • system operacyjny Windows 6.0 CE; • wbudowany BLUETOOTH; • zewnętrzny mikrofon BLUETOOTH; • moc: MAX MOSFET 4x45 WATT; • tuner radiowy FM AM z RDS; • odczyt płyt: DVD/DVD-R/DVD-RW/VCD/CD/CD-R/CD-RW; • obsługiwane formaty plików:; • AUDIO - MP3, WMA; • VIDEO - MP4(czyli avi, Divx, XVID), DVD, VCD; • OBRAZY - JPEG; • odczyt plików txt dla filmów Divx; • wbudowany port  SD - multimedia; • wbudowany port  SD - GPS; • cyfrowy Equalizer - FLAT, CLASS, POP, ROCK, JAZZ i USER); • system VIDEO: PAL/NTSC; • LOUD - podbicie dźwięków; • wielostopniowa regulacja niskich tonów; • wielostopniowa regulacja wysokich tonów; • panel działający przy wysokiej temperaturze; • ustawienie Koloru, Kontrastu, Jasności, Nasycenia; • 32 bitowy procesor grafiki, ruchoma animacja menu; • graficzny Interfejs Użytkownika; • mechanizm płyt dostosowany do pracy w wysokiej temperaturze; • cyfrowy I mechaniczny system przeciwwstrząsowy z pamięcią ESP; • wewnętrzny MP4 Dekoder; • pamięć ostatniej pozycji odtwarzania DVD; • OSD - on screen display; • automatyczne zapisanie znalezionych stacji radiowych; • koder regulacji głośności; • obsługuje automatycznie wysuwaną antenę; • wyjście 1 szt. chinch VIDEO; • wyjście 2 szt. chinch AUDIO PRZÓD; • wyjście 2 szt. chinch AUDIO TYŁ; • wyjście 2 szt. chinch  AUDIO 2-zone; • wejście na antenę radiową; • wejście 1szt. chinch VIDEO; • wejście 1 szt. chinch - AUX VIDEO; • wejście 2 szt. chinch - AUX AUDIO; W zestawie:; - stacja dedykowana; - pilot; - antena GPS; - kabelek do podłączenia IPOD'a; - kabel USB do podłączenia modemu 3G; - kable podłączeniowe audio-video; - okablowanie zasilające + kabel USB; - zewnętrzny mikrofon Bluetooth; - gwarancja NVOX 12 mies.; - instrukcja obsługi; - paragon lub faktura VAT

I nawet nie trzeba będzie ramki zmieniać. A co sądzicie o takiego typu wynalazkach?

Komentarz

• krissos
              Elegance
              • 2011
              • 840
              • Honda
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Pokazała się dość ciekawa alternatywa radio z androidem

RADIO Z ANDROIDEM
              "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
              ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• PAOLO ESCO
                RS
                • 2009
                • 6626
                • Volkswagen
                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez krissos
                ciekawa alternatywa radio z androidem
                a jaką mamy alternatywę dla radia z GPS z androidem w rozsądnej cenie, które można kupić w PL ?
                PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• krissos
                  Elegance
                  • 2011
                  • 840
                  • Honda
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

PAOLO ESCO, To radio wyżej ma GPS i można kupić w PL Wystarczy się zainteresować modelem :diabelski_usmiech
                  "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."

Komentarz

• PAOLO ESCO
                    RS
                    • 2009
                    • 6626
                    • Volkswagen
                    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez krissos
                    można kupić w PL Wystarczy się zainteresować modelem
                    już sprawdziłem. Cena tego radia powyżej 2400-2500 zł hmmm chyba trochę za dużo kasy za nie wołają :?

Komentarz

• krissos
                      Elegance
                      • 2011
                      • 840
                      • Honda
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Jak miał bym dać ok 2tyś za marnego chińczyka to zdecydowanie wolę dołożyć i kupić tego za ok 2,4tyś

Komentarz

• mirek010
                        Ambiente
                        • 2013
                        • 115

Witam chciałbym zamontowac u siebie radio navi i mam dwie opcje pierwsza z nich http://allegro.pl/radio-dedykowane-s...396021481.html jak oceniacie to cudo? i druga czyli columbus http://allegro.pl/radio-navigacja-sk...364811734.html mam u siebie wyswitlacz maxi dot i multi kiere dodatkowo zestał głosnków SOUND SYSTEM 12 głosiników a chciałbym aby kiera działała jak dotychczas wiec sadze ze w gre wchodzi ta druga opcja bo to pierwsze to normalny chinol jest?

Komentarz

• marbab
                          RS
                          • 2009
                          • 4713
                          • Fiat
                          • BMM 2.0 TDI 140 KM

mirek010, to drugie radio to nie jest Columbus tylko MFD2 w ktore nie warto juz inwestowac. Raczej szukasz cos takiego.
                          Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
                          Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• Nexus6
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 4847
                            • Volkswagen

Zamieszczone przez mirek010
                            dodatkowo zestał głosnków SOUND SYSTEM
                            to zeby to napędzić musisz szukać oryginału czyli Bolero lub Columbus
                            With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• mirek010
                              Ambiente
                              • 2013
                              • 115

to tylko oryginał wchodzi w gre oki tylko jak bym zakupił columbusa rns510 to zapewne musze kupic inna ramke pod to radio jak ma ktos namiar to prosze o info

[ Dodano: Pon 07 Lip, 14 12:40 ]
                              http://allegro.pl/skoda-octavia-ii-n...365672728.html czy to taka ramka?

Komentarz

• no_fear
                                Rider
                                • 2010
                                • 501
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

ktoś na szybko potrafi podać najważniejsze różnice rns315 vs rns510 ? :wink:
                                www.SPAmobile.pl

Komentarz

• marbab
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 4713
                                  • Fiat
                                  • BMM 2.0 TDI 140 KM

mirek010, jesli masz climatronic to bedzie pasowac

no_fear,
                                  RNS-315: CD, SD, rozdzielczosc 240x400, ekran 5", test
                                  RNS-510: DVD, HDD, SD, rozdzielczoosc 480x800, ekran 6,5", latwy dostep do map i oprogramowania.
                                  Marek

Komentarz

• ducker
                                    Elegance
                                    • 2012
                                    • 934
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

mirek010 ta ramka na aukcji ma cenę x2. W ASO ramka do przed FL pod Columbusa kosztuje ~30-35zł.
                                    ... be creative ... be inspired ... be yourself ...

JEST: O2 1.9TDI MY2008 jest 146,3KM / 322,3Nm
                                    JEST: ASTRA H 1.6 115KM MY2008

OCP Poznań -> Mapa Spotów

Komentarz

• mirek010
                                      Ambiente
                                      • 2013
                                      • 115

OK COLUMBUS RNS510 zakupiony dziś antena bedzie razem z radiem ramka zamowiona w aso koszt 30zł :szeroki_usmiech to chyba tyle jak zamontuje to napisze jakie wrażenia :lol:

Komentarz

• no_fear
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 501
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Jest sobie zainstalowany fabrycznie w aucie rns315 z BT.
                                        Chcąc dokonać "upgrade" na rns510 z BT należy zakupić radyjko + BT i tyle ?
                                        czy jeszcze jakieś gadżety ?

W rns315 BT jest wbudowany (w egzemplarzu o którym mowa) a w rns510 BT jest dołączany ?

Proszę o info co potrzeba do zmiany rns315 z BT -> rns510 również z BT ops:
                                        www.SPAmobile.pl

Komentarz

• marbab
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 4713
                                          • Fiat
                                          • BMM 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez no_fear
                                          Chcąc dokonać "upgrade" na rns510 z BT należy zakupić radyjko + BT i tyle ?
                                          tak jak piszesz. Antena zapewne ta sama styknie.
                                          Marek

Komentarz

• mirek010
                                            Ambiente
                                            • 2013
                                            • 115

Witam mam juz zamontowana navi columbus rns510 na poczatku był problem z glosnikami ponieważ nic nie grało po zmianie ustawień w vcds wszystko juz fajnie gra ale teraz mam problem ze sterowaniem z kierownicy oraz brakiem wyświetlania parktronika na wyswietlaczu navi co zrobić by to zadziałało??

[ Dodano: Sro 09 Lip, 14 20:51 ]
                                            oraz co zrobić by połaczyc je z telefonem przez bluetooth by spokojnie moc rozmawiac przez telefon

[ Dodano: Sro 09 Lip, 14 21:15 ]
                                            http://allegro.pl/vw-mikrofon-blueto...373427319.html czy taki bluetooth styknie??

Komentarz

• greg44
                                              L&K
                                              • 2011
                                              • 1198
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Partronik na RNS510 - przeróbka instalacji, zmiana modułu partronika i modyfikacji w wiązce. - jest opisane na forum, trzeba szukać.
                                              Sterownie z kierownicy w przed FL - w starszych wersjach softu wgranie łatki do RNS510 lub zmiana kierownicy na do FL. - jest opisane na forum, trzeba szukać.
                                              Telefon -masz fabryczną instalację zestawu głośnomówiącego, nic nie wiadomo co masz w tym samochodzie. To z aukcji to tylko mikrofon do zestawu, znaczy najtańsza cześć zestawu głośnomówiącego. :szeroki_usmiech - jest opisane na forum, trzeba szukać.

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 6626
                                                • Volkswagen
                                                • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Koledzy doradźcie co kupić - wiem, że to "chinole"

1 - http://allegro.pl/najnowszy-krugerma...404778427.html
                                                2 - http://allegro.pl/listing/listing.ph...-v6-p-1-e-0617
                                                3 - GMS 6401 NEW EXCELLENCE
                                                4 - PEIYING http://allegro.pl/6-2-radio-peiying-...434564810.html

coś "innego" w rozsądnej cenie ? :roll:

Jeżeli ktoś ma GMS 6401 - bardzo proszę o opinie

Komentarz

• pacocases
                                                  Rider
                                                  • 2011
                                                  • 576
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

PAOLO ESCO, ten http://allegro.pl/radio-gms-6321-gra...396152878.html wygląda na papierze najlepiej ale jak jest naprawdę to tylko użytkownik może powiedzieć :roll:
                                                  pozdrawiam Pakoś - teraz 147KM/328Nm

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 6626
                                                    • Volkswagen
                                                    • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez pacocases
                                                    wygląda na papierze najlepiej ale jak jest naprawdę to tylko użytkownik może powiedzieć
                                                    rozmawiałem dziś z gościem który sprzedaje GSM... pomiędzy 6321 a 6401 jest duża różnica jakościowa. 6401 jest zdecydowanie lepszym radiem, lepszy i szybszy procesor itd... zdecydowanie polecał GSM 6401.

Komentarz

Pracuję...