a jak sterowanie z kiery?
Alternatywa dla navi Skody
Zwiń
X
-
Bardzo dobra czułość, nie jestem audiofilem ale na ucho jest nieźle, czujniki cofania działają ale nie mam podłączonej kamery cofania (nie mam kiedy pociągnąć przewodów). Nie mam kierownicy multi ale w opisie jest O.K. Nawigacja Navigon i kilka innych działa prawidłowo chociaż w moim Samsungu S3 jest bardziej bystra (kwestia procesora). TV cyfrowa działa ale nie wszędzie - pewnie potrzebuje lepszego sygnału niż ten który idzie z małej antenki na magnes )przydałby się przedwzmacniacz w dipolku na tylnej szybie ale znowu to się wiąże z ciągnięciem kabli :cry: W zestawie jest kabelek do obsługi Iphona S4. Z wejścia USB czyta pliki audio i video itd, itp.
Ogólnie gadżet ale fajny. Panel 7"jest oczywiście wypinany i ma niezależną antenkę do GPS więc można trasę ustalić w domu pod kontrolą mapy z Google. Panel ma osobne etui więc można go nosić jako tablet, chociaż jest już sporo przestarzały jak na takie urządzenie.
Dostałem to w prezencie więc cieszy ale nie wiem czy sam bym to kupiłpozdrawiam Pakoś - teraz 147KM/328Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pacocaseshttp://www.erisin.com/eri...skoda_p474.html
Mam to w mojej czeszce od ok. 1,5 roku - jest O.K.
Komentarz
-
-
Ja do swojej OIfl wsadziłem 2 dinowe naviheven na7495gps
plusy
-odtwarza większość formatów zarówno muzycznych jak i audiowizualnych
-GPS znajduje sygnał w ciągu 8-10 sekund
- niezła jakość zestawu głośnomówiącego
wady
- w OIFL upchnięcie szeregu kabli wejść wyjść o zgrozo....
- nie znalazłem jeszcze regulacji wyświetlacza jasność itp...
plany
zakup kamery cofania w ramce.
odsłuchy:
Gra dość naturalnie bez walenia basem, zrównoważona góra z dołem (na serii skody :P
za radio zapłaciłem całe 600 zł wiec za to co reprezentuje sobą rewelacja.było...
Skoda 120L
Fiat Uno 1.0 F
Fiat Punto II
Fiat Siena
Jest...
Skoda Octavia 1.9 TDI 04/05
Komentarz
-
-
Podłączam się do tematu gdyż chce się pozbyć seryjnego radia Melody i włożyć coś wielofunkcyjnego. Już prawie nastawiłem się na kupno Bolero ale brak opcji podłączenia wzmacniacza mocy dyskwalifikuje je (nie chce podłączać wysokoprądowej przejściówki bo zależy mi też na jakości i mocy). Zacząłem ogladać chińczyki i kurde są bajka tylko jak to gra? Wpadło mi w oko coś takiego
Model: NVOX JDZ7005 SKODA. /Nawigacja GPS dedykowana, SKODA/. - PL MENU i super szybki soft (platforma S100); - dotykowy ekran HD DIGITAL LCD TFT 7" o podwyższonej rozdzielczości i kontrastowości; - BLUETOOTH z obsługą książki adresowej telefonu; - najnowsza platforma S100 z językiem PL Menu; - szybki procesor jednostki CPU 1GHz; - wejście USB 3G (INTERNET); - wbudowana pamięć 4GB; - regulowane podświetlenie: zielone, czerwone,żółty; - duża moc: MOSFET 4 x 45W; - odtwarzanie MP3, MP4, DVD, Divx, VCD, WMA, JPEG, DVD-R/DVD+R i DVD-RW/DVD+RW; - szybka nawigacja GPS(SAMSUNG 500Mhz); - kompatybilne z mapami wszystkich producentów map GPS; - wbudowany tuner TV analogowej (cyfrowy tuner DVBT MPEG4 - opcjonalnie za dopłatą); - obsługa sterowania z kierownicy; - wbudowana wirtualna zmieniarka do 20 płyt CD; - DUAL ZONE (radio lub CD działa podczas nawigowania); - pasuje do modeli: OCTAVIA II (2004-2012) FABIA II (2007+) YETI (2009+) ROOMSTER (2006+); • dotykowy ekran HD DIGITAL TFT LCD 7" TOSHIBA o podwyższonej rozdzielczości oraz kontrastowości; • rozdzielczość: 800 x 480 pix; • wysokie parametry jasności i kontrastu; • jasność 350:1 kontrast 800:1; • CPU: Samsung 500MHz; • chipset SIRF STAR III; • pamięć RAM: 512 MB; • system operacyjny Windows 6.0 CE; • wbudowany BLUETOOTH; • zewnętrzny mikrofon BLUETOOTH; • moc: MAX MOSFET 4x45 WATT; • tuner radiowy FM AM z RDS; • odczyt płyt: DVD/DVD-R/DVD-RW/VCD/CD/CD-R/CD-RW; • obsługiwane formaty plików:; • AUDIO - MP3, WMA; • VIDEO - MP4(czyli avi, Divx, XVID), DVD, VCD; • OBRAZY - JPEG; • odczyt plików txt dla filmów Divx; • wbudowany port SD - multimedia; • wbudowany port SD - GPS; • cyfrowy Equalizer - FLAT, CLASS, POP, ROCK, JAZZ i USER); • system VIDEO: PAL/NTSC; • LOUD - podbicie dźwięków; • wielostopniowa regulacja niskich tonów; • wielostopniowa regulacja wysokich tonów; • panel działający przy wysokiej temperaturze; • ustawienie Koloru, Kontrastu, Jasności, Nasycenia; • 32 bitowy procesor grafiki, ruchoma animacja menu; • graficzny Interfejs Użytkownika; • mechanizm płyt dostosowany do pracy w wysokiej temperaturze; • cyfrowy I mechaniczny system przeciwwstrząsowy z pamięcią ESP; • wewnętrzny MP4 Dekoder; • pamięć ostatniej pozycji odtwarzania DVD; • OSD - on screen display; • automatyczne zapisanie znalezionych stacji radiowych; • koder regulacji głośności; • obsługuje automatycznie wysuwaną antenę; • wyjście 1 szt. chinch VIDEO; • wyjście 2 szt. chinch AUDIO PRZÓD; • wyjście 2 szt. chinch AUDIO TYŁ; • wyjście 2 szt. chinch AUDIO 2-zone; • wejście na antenę radiową; • wejście 1szt. chinch VIDEO; • wejście 1 szt. chinch - AUX VIDEO; • wejście 2 szt. chinch - AUX AUDIO; W zestawie:; - stacja dedykowana; - pilot; - antena GPS; - kabelek do podłączenia IPOD'a; - kabel USB do podłączenia modemu 3G; - kable podłączeniowe audio-video; - okablowanie zasilające + kabel USB; - zewnętrzny mikrofon Bluetooth; - gwarancja NVOX 12 mies.; - instrukcja obsługi; - paragon lub faktura VAT
I nawet nie trzeba będzie ramki zmieniać. A co sądzicie o takiego typu wynalazkach?
Komentarz
-
-
"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
Komentarz
-
-
PAOLO ESCO, To radio wyżej ma GPS i można kupić w PL Wystarczy się zainteresować modelem :diabelski_usmiech"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
Komentarz
-
-
Jak miał bym dać ok 2tyś za marnego chińczyka to zdecydowanie wolę dołożyć i kupić tego za ok 2,4tyś"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
Komentarz
-
-
Witam chciałbym zamontowac u siebie radio navi i mam dwie opcje pierwsza z nich http://allegro.pl/radio-dedykowane-s...396021481.html jak oceniacie to cudo? i druga czyli columbus http://allegro.pl/radio-navigacja-sk...364811734.html mam u siebie wyswitlacz maxi dot i multi kiere dodatkowo zestał głosnków SOUND SYSTEM 12 głosiników a chciałbym aby kiera działała jak dotychczas wiec sadze ze w gre wchodzi ta druga opcja bo to pierwsze to normalny chinol jest?
Komentarz
-
-
mirek010, to drugie radio to nie jest Columbus tylko MFD2 w ktore nie warto juz inwestowac. Raczej szukasz cos takiego.
Komentarz
-
-
to tylko oryginał wchodzi w gre oki tylko jak bym zakupił columbusa rns510 to zapewne musze kupic inna ramke pod to radio jak ma ktos namiar to prosze o info
[ Dodano: Pon 07 Lip, 14 12:40 ]
http://allegro.pl/skoda-octavia-ii-n...365672728.html czy to taka ramka?
Komentarz
-
-
mirek010, jesli masz climatronic to bedzie pasowac
no_fear,
RNS-315: CD, SD, rozdzielczosc 240x400, ekran 5", test
RNS-510: DVD, HDD, SD, rozdzielczoosc 480x800, ekran 6,5", latwy dostep do map i oprogramowania.
Komentarz
-
-
mirek010 ta ramka na aukcji ma cenę x2. W ASO ramka do przed FL pod Columbusa kosztuje ~30-35zł.... be creative ... be inspired ... be yourself ...
JEST: O2 1.9TDI MY2008 jest 146,3KM / 322,3Nm
JEST: ASTRA H 1.6 115KM MY2008
OCP Poznań -> Mapa Spotów
Komentarz
-
-
Jest sobie zainstalowany fabrycznie w aucie rns315 z BT.
Chcąc dokonać "upgrade" na rns510 z BT należy zakupić radyjko + BT i tyle ?
czy jeszcze jakieś gadżety ?
W rns315 BT jest wbudowany (w egzemplarzu o którym mowa) a w rns510 BT jest dołączany ?
Proszę o info co potrzeba do zmiany rns315 z BT -> rns510 również z BT ops:
Komentarz
-
-
Witam mam juz zamontowana navi columbus rns510 na poczatku był problem z glosnikami ponieważ nic nie grało po zmianie ustawień w vcds wszystko juz fajnie gra ale teraz mam problem ze sterowaniem z kierownicy oraz brakiem wyświetlania parktronika na wyswietlaczu navi co zrobić by to zadziałało??
[ Dodano: Sro 09 Lip, 14 20:51 ]
oraz co zrobić by połaczyc je z telefonem przez bluetooth by spokojnie moc rozmawiac przez telefon
[ Dodano: Sro 09 Lip, 14 21:15 ]
http://allegro.pl/vw-mikrofon-blueto...373427319.html czy taki bluetooth styknie??
Komentarz
-
-
Partronik na RNS510 - przeróbka instalacji, zmiana modułu partronika i modyfikacji w wiązce. - jest opisane na forum, trzeba szukać.
Sterownie z kierownicy w przed FL - w starszych wersjach softu wgranie łatki do RNS510 lub zmiana kierownicy na do FL. - jest opisane na forum, trzeba szukać.
Telefon -masz fabryczną instalację zestawu głośnomówiącego, nic nie wiadomo co masz w tym samochodzie. To z aukcji to tylko mikrofon do zestawu, znaczy najtańsza cześć zestawu głośnomówiącego. :szeroki_usmiech - jest opisane na forum, trzeba szukać.
Komentarz
-
-
Koledzy doradźcie co kupić - wiem, że to "chinole"
1 - http://allegro.pl/najnowszy-krugerma...404778427.html
2 - http://allegro.pl/listing/listing.ph...-v6-p-1-e-0617
3 - GMS 6401 NEW EXCELLENCE
4 - PEIYING http://allegro.pl/6-2-radio-peiying-...434564810.html
coś "innego" w rozsądnej cenie ? :roll:
Jeżeli ktoś ma GMS 6401 - bardzo proszę o opiniePW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
PAOLO ESCO, ten http://allegro.pl/radio-gms-6321-gra...396152878.html wygląda na papierze najlepiej ale jak jest naprawdę to tylko użytkownik może powiedzieć :roll:pozdrawiam Pakoś - teraz 147KM/328Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pacocaseswygląda na papierze najlepiej ale jak jest naprawdę to tylko użytkownik może powiedziećPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
Komentarz