maxpaynemm, zaczynasz od ściąnięcia osłony dolnej licznika(ta nad kolumną kierownicy- tam masz 2 torxy do wykręcenia, później najlepiej wyciągnąć schowek górny i od tylu wypchnąć licznik
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
tak jak Ci pisałem na pw jak odkręcisz torxy to u góry licznika masz włożyć dwie cienkie blaszki i licznik sam wyskoczy. Jak zobaczysz na nowy licznik to są takie wzdłużne wąskie listewki plastikowe. On są traktowane jak zaczepy w liczniku.
Zrób jak pisałem Ci na pw i będzie dobrze
Dzięki koledze ENRIQUEZ w końcu ELSA on line do czegoś się przydaje .
Tu jest jak zdemontować licznik bez uszkodzeń , osobiście używałem dwóch listków od szczelinomierza i super wychodzi , trzeba wyczuć w którym miejscu są te blaszki na rogach .
Misiek, najpierw wyciągasz przełącznik świateł, później ściągasz te srebrne palstiki z jednej i drugiej strony przy kierownicy. Tam są śrubki torxy które odkręcasz. Ta zasłonka co jest na kierownicy do licznika jest na wtyki więc delikatnie ją wyciągasz. Jak poodkręcasz śrubki u góry wciskasz dwa cienkie patyczki, nożyki czy co tam masz i licznik ładnie sam odskakuje
Powodzenia
Coś trzeba wiedzieć aby wypiąć złącze od licznika? A później żeby je rozebrać i dołożyć nowy pin (kontrolka spryskiwaczy) do niego? Licznik przed FL...
W zasadzie to nic. Wtyczkę wypinasz z licznika pociągając za "wajche" która jest we wtyczce, potem zdejmujesz oprawę wtyczki i wpinasz odpowiedni PIN. Nic trudnego 15 min roboty.
Komentarz