robiłem u siebie na zestawie z Ali kilka lat temu. Działa.
Ale musiałem przerobić wiązki bo kable były pomieszane we wtyku od przycisku i ludziom się palił przycisk i dym szedł.
Montaż czujników parkowania przód
Zwiń
X
-
Czy taki zestaw nada się ? Obecnie mam tylko czujniki tył. Octavia po lifcie 2010.
Ostatnio edytowany przez michul3k; 40686.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Arkadiusz87 Zobacz wpistym razem i ja się muszę pochwalićwszystko ori jak to mówi Krzynol
. Trochę roboty było, ale warto (kolejny mod na koncie). Dziękuję koledze Przemek_I za podesłanie schematów.
, a Przemek_i to jest fachowiec
Zostaw komentarz:
-
-
tym razem i ja się muszę pochwalićwszystko ori jak to mówi Krzynol
. Trochę roboty było, ale warto (kolejny mod na koncie). Dziękuję koledze Przemek_I za podesłanie schematów.
Ostatnio edytowany przez Arkadiusz87; 50948.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez michul3k Zobacz wpisPamiętasz jaki rozmiar otwornicy? Zestaw jest kompletny czy coś jeszcze trzeba było dokupić do montażu ?
malowałeś czujniki sprayem ? Nie było problemów ?
nic nie trzeba, wszystko było w zestawie, ja sobie pomogłem klejem na gorąco przy klejeniu uchwytów do czujników żeby wilgoć nie dochodziła do taśmy - oblałem je klejem i poprawiłem poprawność pinów we wtyczce przycisku w kabinie bo w komentarzach było że ludziom podłączającym w ciemno się pali przycisk
Zostaw komentarz:
-
-
Pamiętasz jaki rozmiar otwornicy? Zestaw jest kompletny czy coś jeszcze trzeba było dokupić do montażu ?
Zostaw komentarz:
-
-
Pamiętasz jaki rozmiar otwornicy? Zestaw jest kompletny czy coś jeszcze trzeba było dokupić do montażu ?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez michul3k Zobacz wpisCały zestaw z centralka, czujnikami, wiązka i koszyczkami od nich zamawiałeś ?
Zamieszczone przez michul3k Zobacz wpisczy przedni zderzak bez czujników ma zaznaczone miejsca do wiercenia ?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpisja kupiłem zestaw z ali na ryżowych gratach i już 2 lata
czy przedni zderzak bez czujników ma zaznaczone miejsca do wiercenia ?Ostatnio edytowany przez michul3k; 40686.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Arkadiusz87 Zobacz wpisWitam, nowe czujniki typu zamiennik dają radę czy lepiej uzywany oryginał ?
Zostaw komentarz:
-
-
Witam, nowe czujniki typu zamiennik dają radę czy lepiej uzywany oryginał ?
Zostaw komentarz:
-
-
kto poratuje schematem podłączenia przodu i tyłu? nie mogę znaleźć na forum
Zostaw komentarz:
-
-
michumal czemu nie sprawdzisz sam? Tutaj masz adres do Etki online: https://ifinterface.com/page/page3.php Trzeba wybrać CarProg2.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez majonezz Zobacz wpisElektrycznie te czujniki były takie same - czy to przed czy po lifcie. Różnią się kształtem i mocowaniem. Bierz takie, jak mówi Etka do Octavii 2 1Z z 2008 roku.
Zostaw komentarz:
-
-
Elektrycznie te czujniki były takie same - czy to przed czy po lifcie. Różnią się kształtem i mocowaniem. Bierz takie, jak mówi Etka do Octavii 2 1Z z 2008 roku.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez boonsaw Zobacz wpisdo wersji po lifcie wszystkie 4 :
4H0919275
Zostaw komentarz:
-
-
Nie mam w planach PLA 3.0, mam za to czujniki 7H0919275 i nie wiem, czy mogę je założyć na przód, czy są tam inne i czy te z przodu powinny być takie same jak z tyłu, czy mogą być inne?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez michumal Zobacz wpisDzięki jednak ja mam hybrydę, czyli Toura instalacja po liftowa, buda przedliftowa, z tyłu mam czujniki 7H0919275, to do czego dobierać te przednie, do typu zderzaka, czy typu czujek tylnych?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez boonsaw Zobacz wpisdo wersji po lifcie wszystkie 4 :
4H0919275
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez michumal Zobacz wpiskoleś dzięki bardzo, pytanie pomocnicze, jakie czujniki siedzą w przednim zderzaku, te same co tył, czy te krótsze? Może nr jakiś masz?
4H0919275
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez michumal Zobacz wpisMoże nr jakiś masz?
Zostaw komentarz:
-
-
3B0 973 813 - 6 pinów jeśli instalacja ma być na 4 czujniki.
ASO około 30 zł.
Aliexpress 18 zł za wtyczkę z pinami i kabelkami.
Allegro 34 za wtyczkę z pinami i kabelkami.
1J0 973 814 - 8 pinów jeśli instalacja ma być na 6 czujników.
ASO około 30 złOstatnio edytowany przez koleś; 6390.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: