Parkomat i podłokietnik (przód) w Octavii II

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • micza
    Classic
    • 2018
    • 2

Parkomat i podłokietnik (przód) w Octavii II

Posiadam Octavię II (2010 r. październik) w automacie DSG , jestem początkującym użytkownikiem (wcześniej Fabia Classic) i trudno mi określić wersję, ale jest średnio doposażona... Żona ma kłopoty z parkowaniem (jak to dziewczyna i prosi mnie abym doposażył auto w pełen parkomat, widziałem coś takiego w VW Golfie z 2012 roku - czujniki parkingowe z przodu i z tyłu, takie kojarzę z swojej Fabki oraz samochodzik na wąskim wyświetlaczu radia (w swojej Octavii mam SWINGa fabrycznego), który po włączeniu biegu wstecznego wyświetla się (obrys samochodu) i kreseczki wskazujące odległość od przeszkód (także bocznych) i pikawa dźwiękiem ( i jak wspomniałem obrazem) ostrzega przed odległością... Czy jest możliwe założenie takiego pełnego parkomatu w naszym aucie ?!? Ewentualnie proszę o podanie kosztów. Doposażenie chcę zlecić radioelektrykowi i chciałbym żeby było profesjonalne - cały parkomat i bez odprysków na lakierze po zamontowaniu czujników.
    Sprawa druga - zamiast podłokietnika mam półeczkę plastikową z licznymi użytkowymi "dziurami" na duperele...Co polecacie (bo przeróbkę mógłbym zrobić sam): czy kupić niefabryczny podłokietnik dedykowany czy założyć fabryczny, wiem że fabryczny ma taki metalowy "trójkąt" - jak do tego zestawu przykręcić ten plastik (atrapę) z tylną popielniczką i włącznikami wentylacji (klimy ?) na tył. Moja wersja Octavii zdaje się nie ma klimy na tył - nie orientuję się, w każdym razie mam klimę ustawianą ręcznym pokrętłem. Oczywiście idzie mi o podłokietnik na przednie fotele. Może jest gdzieś tutaj poradnik, jak to dobrze wykonać i jaki komplet części atrap + podłokietnik jest potrzebny ?!? Mam tylko nadzieję, że doposażony podłokietnik będzie kompletny, w całości atrapami zakrywający dziury użytkowe (fainie by było mieć zasuwaną półeczkę z przodu, jak w SUPERBach), ale to chyba by trzeba wymienić całą atrapę pod skrzynię biegów. Jak to widzicie ?!?
    Wszelkie merytoryczne porady z przyjemnością i podziękowaniem odczytamy ...... DZIĘKUJĘ
  • dawcio
    RS
    • 2015
    • 3430
    • Octavia III (5E3)
    • CHZD 1.0 TSI 115 KM

Jak podłokietnik to tylko ori-mod bardzo fajny ale nie tani.....

Zamieszczone przez micza Zobacz wpis
    Moja wersja Octavii zdaje się nie ma klimy na tył
    ma pod siedzeniami i jak założysz podłokietnik to też będziesz miał nawiewy-ale musisz kupić kompletny.
    Zamieszczone przez micza Zobacz wpis
    Może jest gdzieś tutaj poradnik
    ano jest
    Witam serdecznie posiadam Octavie II Combi przed liftem z 2011 roku . Chciałbym domontować w jakiś szybki i niedrogi sposób podłokietnik, sporo jest na

miłego modzenia
    Dawid
    czarna 2018 skoda octavia 3FL by dawcio

Komentarz

• Przemek_i
      RS
      • 2012
      • 3237
      • Octavia II combi (1Z5)
      • AKL 1.6 MPI 101 KM
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Co do prac nad podłokietnikiem to możesz spokojnie korzystać z poradnika Kolegi krzynol odnośnie zakładania grzanych foteli.
      Tu jest masa zdjęć i opisów jak i co rozkręcić.
      Sam z niego korzystałem zakładając footwell lights.

Powodzenia.

...Moje Cappuccino MPi...

jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
      sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
      wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"

Komentarz

• kowaltom99
        Rider
        • 2009
        • 741
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Na forum masz dokładnie opisane obie modyfikacje:
        - dołożenie podłokietnika http://forum.octaviaclub.pl/forum/oc...nika-o2-manual
        - dołożenie PLA http://forum.octaviaclub.pl/forum/oc...%C2%9B-w-oiifl

Komentarz

• micza
          Classic
          • 2018
          • 2

Dziękuję za informacje, poczytam poradniki z forum...

Komentarz

Pracuję...