Co to jest VCDS i skąd to wziąć, podstawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dydyrydy
    Drive
    • 2018
    • 72
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BGU 1.6 MPI 102 KM

Co to jest VCDS i skąd to wziąć, podstawy

Witam wszystkich.
    Przepraszam za tak banalne pytania, ale nigdy nie miałem do czynienia z zabawą w samochodowej elektronice, a zaciekawiły mnie dodatkowe opcje, które jak widzę można uaktywnić sobie samemu.
    Tylko pytanie co jest mi potrzebne na starcie do włączenia np. doświetlania skrętów.
    Za pomoc z góry dziękuję.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
    Ostatnio edytowany przez spj; 5971.
  • koleś
    RS
    • 2009
    • 2842
    • Fabia combi (6Y5)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Mnóstwo błędów zarówno w temacie jak i treści. Nalegam żebyś przed wysłaniem posta sprawdził i poprawił co napisałeś. Też piszę czasem z telefonu i wiem, że da się pisać poprawnie.

Podstawą na tym forum jak również na innych jest przywitanie się w odpowiednim temacie. Tu masz taki:

Dobrze by było abyś też poświęcił trochę czasu na uzupełnienie profilu i napisał do jakiego auta szukasz programu.

Z dużych literek użytych w temacie wnioskuję, że chciałbyś mieć VCDS. Możesz kupić tu:

Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
    Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka

Komentarz

• dydyrydy
      Drive
      • 2018
      • 72
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BGU 1.6 MPI 102 KM

Dzięki za info odnośnie błędów, sam zawsze zwracam na to uwagę a tu teraz wpadka z mojej strony. Niestety za nic nie mogę znaleźć opcji edytuj, nawet poświęciłem się i odpaliłem forum normalnie przez przeglądarkę i poza cytatem lub flagą nie mogę nic zrobić.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Komentarz

• georgg
        RS
        • 2013
        • 17118
        • Octavia II (1Z3)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Tu jest temat do poczytania - http://forum.octaviaclub.pl/forum/oc...ctavii-1z-vcds

Kabelek można kupić np. tu - VAG COM 17.8.1 VAGCOM 18.2 VCDS HEX CAN USB DO VW AUDI Skoda VAG 18.2 ATMEGA162 16V8 FT232RQ (Portugalski/Angielski)
        http://s.aliexpress.com/eqmeUvU3?fromSns=Copy to Clipboard
        SPOTY ŚLĄSKIE- ruszyć ZAPRASZAMY!
        ​​​
        Grzegorz

Moja Ambitna Czarnula

Komentarz

• KOMAND1306
          Ambiente
          • 2009
          • 154
          • Octavia III (5E3)
          • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM
          • DADA 1.5 TSI 150 KM

Kolego dydyrydy ja ci powiem tak, jeśli nie wiesz co to VCDS to nawet nie bież się za to. Kupno oryginalnego kabla to koszt ponad tysiąca złotych i to amatorska wersja. Nie wiedząc co z czym poprzestawiasz coś i będzie problem. Jeśli naprawdę chcesz się tym zacząć bawić to najpierw teoria a potem praktyka. Najpierw poczytaj tutaj różne posty, może w necie instrukcje obsługi VCDS'a a potem dopiero zdecyduj żeby wydać kupę kasy na kabel i soft. Oczywiście są w sieci różne klony oryginalnych kabli VCDS za kilka złotych ale nie polecam zakup tego badziewia i mówię tutaj z mojego doświadczenia. Raz użyjesz na kompie z dostępem do neta i po ptokach. Zciągnie się aktualizacja zablokuje kabel i kaplica.
          KOMAND

Komentarz

Pracuję...