Witam, jakie polecacie żarówki LED do świateł cofania????, włożyłem z MOTO HID z CAN BUS i wywala błąd spalonej żarówki,
Zarówki LED w światła cofania
Zwiń
X
-
Gość
-
Zamieszczone przez rafaello20 Zobacz wpisWitam, jakie polecacie żarówki LED do świateł cofania????, włożyłem z MOTO HID z CAN BUS i wywala błąd spalonej żarówki,
Komentarz
-
-
Ja nabyłem takie https://allegro.pl/oferta/p21w-led-b...MGI5ZDI3NmY%3D
W O2 2005 bez błędu.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez georgg Zobacz wpisPytaj jego czy jeszcze jakies ma.
Ale sprowadzić to nie problem.
Gość moje nie mają dodatkowych "grzejników" wszystko P&P czy to do wstecznych czy do kierunków, jedynie do "dziennych" potrzebne będą rezystory.
Zamieszczone przez mamaj12 Zobacz wpisJa nabyłem takie W O2 2005 bez błędu.Ostatnio edytowany przez aryziomex; 17412.
Komentarz
-
-
witam ja mam u siebie coś takiego zero błędów świeci bardzo przyjemnie https://pl.aliexpress.com/item/NEW-S...27425c0fk0RAF7Dla wszystkich forumowiczów OCP 15% rabatu w serwisie komputerowym MSC
MSC ul. Kłodnicka 97 tel: 791-221-517
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez mamaj12 Zobacz wpisJa nabyłem takie https://allegro.pl/oferta/p21w-led-b...MGI5ZDI3NmY%3D
W O2 2005 bez błędu.
Komentarz
-
-
Gość
No to robią się z tyłu światła mijania, bo fabryczne H7 pewnie nie mają tych deklarowanych tutaj 1300 lumenów.
Komentarz
-
Tak całkiem serio, skoro smd5630 daje 45-50 lumenów (oczywiście ile stron tyle informacji) a jest ich 33szt. to kto wyliczył że daje to 1300lm oraz jak ?
Akurat takie pisanie można między bajki włożyć a osoba która to sprzedaje nie ma zielonego pojęcia o tym
Wiem że tego nie można tak bezpośrednio dodawać ale mimo dobrych rezystorów/kondensatorów te smd lubią się "wypalać" za co za tym idzie po jakimś czasie słabiej świecą.
Do tego dochodzi ich konsumpcja na "prund" 150mA oraz 2,8-3,4V dla jednej smd
Jeśli chcecie coś jasnego i w miarę długo żyjącego najlepiej zapatrzeć się w smd3030 czyli Seoul gdzie potrzeba ich mniej a co za tym idzie przy takiej samej obudowie są w stanie szybciej oddać ciepło do radiatora jakim jest cała obudowa
P.S. To co na allegro jest wystawione za 28zł/szt u chińczyka kupuje się za 10zł/2szt jeśli ktoś sprawdzi że ta żarówka nie wali błędem w O2fl to będzie świetnie (wątpię) a jak to sprawdzić ? odpalić auto wrzucić wsteczny i poczekać tak z kilka minut po jakim czasie "wyskoczy błąd".
https://pl.aliexpress.com/item/2-szt...18076fec1f9c-1
Chińczyk podaje 250lm na żarówkę :P
Nie napisałem iż jestem nieomylny ale na prawdę wątpię w ich długą żywotność.
Dziękuję za wyrozumiałość.Ostatnio edytowany przez aryziomex; 17412.
Komentarz
-
-
Gość
A czy w o2 fl po zamianie świateł cofania na LEDy jest najpierw dyskoteka/stroboskop po wrzuceniu wstecznego?
Komentarz
-
Zamieszczone przez unicestwiacz_wszechrzeczy Zobacz wpisA czy w o2 fl po zamianie świateł cofania na LEDy jest najpierw dyskoteka/stroboskop po wrzuceniu wstecznego?
Komentarz
-
-
Gość
No to nie będę nawet na próbę zakładał. Nie ma to sensu, żeby było gorzej niż jest. A do tego kiczu nie znoszę.
Cała ta LEDowa gorączka to jakaś masowa, odmóżdżająca infekcja - każdy chce mieć, chociaż to gorzej i krócej działa niż rozwiązanie fabryczne, najtańsze.Ostatnio edytowany przez Gość; 44763.
Komentarz
-
Zamieszczone przez unicestwiacz_wszechrzeczy Zobacz wpisA czy w o2 fl po zamianie świateł cofania na LEDy jest najpierw dyskoteka/stroboskop po wrzuceniu wstecznego?
Komentarz
-
-
Gość
-
bez przesady, dobre żarówki ledowe o normalnej barwie też istnieją i takie co nie mrugają jak w remizie na imprezie świecąc.
a z żywotnością się nie zgadzam - mam dobre założone i żyją już bardzo długo
choć faktycznie we wstecznym trzeba mieć mocne, żeby coś było widać cofając. skolei oczoj..... za mocno przy rejestracjach czasem wieś tuningiem jadą...
poprostu we wszystkim trzeba mieć umiar.... w tym teżOstatnio edytowany przez sew1981; 6296.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez unicestwiacz_wszechrzeczy Zobacz wpisŁomatko! To skucha konkretna. Jak można z czymś tak obciachowym jeździć?
BTW dla jednego obciach dla innego nie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafaello20 Zobacz wpisnie marudzą, że przez 2 sek. migają
Komentarz
-
-
Gość
Czuję, że całkiem pokaźny cyrk zrobiłby się po zebraniu tych wszystkich efektów ubocznych. Nie byłem tego świadomy.
Gdy byłem dzieckiem, to uwielbiałem chodzić do cyrku. Niestety, minęło mi.
:-)
Komentarz
-
Zamieszczone przez rafaello20 Zobacz wpisZapodaj jakiś link do led w postój przód które masz, też mam plan założyć
Zamieszczone przez djhering Zobacz wpisU mnie przednie kierunki robią 5 mrugnięć przy każdym odpaleniu silnika
Zamieszczone przez unicestwiacz_wszechrzeczy Zobacz wpisGdy byłem dzieckiem, to uwielbiałem chodzić do cyrku. Niestety, minęło mi.
:-)
Komentarz
-
Komentarz