Co do LED jak już zostało to napisane wyżej mrugają i to nie wszystkie (te z tymi mocniejszymi filtrami CAN nie) dzieje się to tylko wtedy kiedy jest przeprowadzany zimy test żarówek czyli po zapłonie.
Później już nie mruga, ja u siebie na dzień dzisiejszy nie mam w LED świateł drogowych, hamowania i p.mgielnych tył.
Dodatkowo "mruganie" nie jest widoczne z środka auta a więc nie wiem w czym może to przeszkadzać, ilość światła w porównaniu z tradycyjnymi żarówkami powala.
Sobie odkopałem temat. Mam Octavie 3 co prawda, ale na dzisiejszy dzień jest jakieś pewne źródło na rodzimym rynku, które da silniejsze światło do lamp cofania niż oryginał? Warunek, nie za dziebiedziesiąt złotych i ma normalnie świecić. Mam około 70m cofania w ciemnej dupie i jak popada to słabo chodnik widać...
Odświeżę lekko temat, czy ktoś jest na dzień dzisiejszy w stanie polecić jakieś sprawdzone żarówki LED które nie powodują błędu spalonej żarówki, a dają dobre podświetlenie z tyłu ?
Ja założyłem zwykle żarówki P21W ale o mocy 35W czyli powinny się nazywac P35W firmy bosma. Widac znacznie lepiej, ale jednak gorzej od tych mega led. Ale ledy u mnie zakłócają pdc.
Komentarz