Cześć. Posiadam Octavię z 2009r 1.6 MPI (wersja poliftowa). Mam zwykłe zegary i zwykłą kierownicę. Auto ma fabryczny tempomat oraz "komputer" polegający na wyświetlaniu różnych informacji po kliknięciu na przycisk z boku prawej manetki. Czego teraz potrzebuję? Dołożyłem radio Bolero i chciałbym mieć możliwość sterowania podstawowymi funkcjami tego radia. Wiem, że można dołożyć MF ale prawa strona nie będzie działała i ona mnie w sumie nie interesuje, chyba, że da się ją jakoś wykorzystać. Znalazłem kierownicę z Fabii II, która ma tylko przyciski funkcyjne z lewej strony. Teraz pytanie, jaką taśmę kierownicy potrzebuję, żeby to dopasować oraz jakie kable do samej kierownicy. Czy jest możliwość zakodowania tejże kierownicy tak, żeby mogła zostać oryginalna manetka i jednocześnie było sterowanie radiem?
Dołożenie multifunkcji ale z... Fabii II, jak to ogarnąć?
Zwiń
X
-
Zeus86 największym błędem będzie jak kupisz kierę z MF na jedną stronę - a jak w przyszłości dołożysz telefon i inne bajery to wówczas przycisków już nie ogarniesz ;/OIIFL Kombii - 198 Km / 457Nm - R Stage One
http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5-o2fl-2-0-tdi
T: 500286848
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpisDa się
Jest wątek u multifunkcji - poczytaj.
Możesz tez napisać do Kolegi koleś - jest mistrzem w tym temacie.
OIIFL Kombii - 198 Km / 457Nm - R Stage One
Komentarz
-
-
Możesz wymienić kierownicę na wersję z przyciskami tylko z lewej strony. Już to robiłem w O2.
Potrzebujesz jeszcze odpowiedni sterownik kierownicy i przerobić kabelek od poduszki.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rafał Oskar Zobacz wpisZeus86 największym błędem będzie jak kupisz kierę z MF na jedną stronę - a jak w przyszłości dołożysz telefon i inne bajery to wówczas przycisków już nie ogarniesz ;/
Ja taką założyłem i nie uważam, że zrobiłem błąd. Jeśli nie planujesz dokładać licznika maxi-dot, to taki wolant ci wystarczy. Telefon obsługuje. Dodatkowo musiałem dokupić airbaga (ale starego sprzedałem) oraz sterownik pod kierownicę i kabelek od poduszki (można dokupić albo przerobić). Przez cały proces poprowadził mnie oczywiście koleśZałączone plikiOstatnio edytowany przez MQ1977; 36345.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MQ1977 Zobacz wpis
Ja taką założyłem i nie uważam, że zrobiłem błąd. Jeśli nie planujesz dokładać licznika maxi-dot, to taki wolant ci wystarczy. Telefon obsługuje. Dodatkowo musiałem dokupić airbaga (ale starego sprzedałem) oraz sterownik pod kierownicę i kabelek od poduszki (można dokupić albo przerobić). Przez cały proces poprowadził mnie oczywiście koleśOIIFL Kombii - 198 Km / 457Nm - R Stage One
Komentarz
-
-
Po sugestiach kolegów podjąłem decyzję - kupuję jednak kierownicę, która ma sterowanie z obu stron. Może faktycznie w przyszłości dołożę jeszcze te zegary. Teraz taka sprawa. Sprawdziłem jaką mam wersję taśmy, wychodzi, że midline więc do wymiany. Co z samymi kablami idącymi od zwijaka do guzików? Które dokupić, żeby było "ori" bez żadnych przeróbek wiązki? Zakupię kierownicę, która ma kółeczko (nie słuchawkę). Ponoć służy do zmiany źródła dźwięku. Tyle mi wystarczy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Zeus86 Zobacz wpisZakupię kierownicę, która ma kółeczko (nie słuchawkę)
Kup kierownicę razem z kabelkami - ja tak zrobiłem - i nie trzeba nic przerabiać wtedy.
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
Komentarz