kross12, jak HS bedzie za 200 to wtedy kupie, 270 za to nie dam :szeroki_usmiech
Podgrzewane dysze spryskiwaczy
Zwiń
X
-
kross12
misiek^wro, możemy zrobić zamówienie grupowe, cena 270 była przez tel. na miejscu będzie 250 a przy większym zamówieniu pewnie jakieś 220-230. Myślę że do zaakceptowania.
[ Dodano: Pią 10 Gru, 10 12:11 ]
Pytanie tylko czy rzeczywiście nie trzeba będzie skrobać szyb
Komentarz
-
kross12, ja sobie nie wyobrazam walic plynem na zmrozona szybe ...
Po pierwsze HS nie dziala od razu po uruchomieniu - jesli dziala, prosze mnie poprawic.
Po drugie i tak polejesz goracym plynem, ale wycieraczki dostana po dupie ...
Mi to bardziej jest potrzebne cos co zapobiegnie zamrozeniu plynu w instalacjii w samych rozpylaczach :evil:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
kross12
misiek^wro, ale jak masz zimowy płyn to z instalacja nie powinno być problemu, a co do dyszy to już chyba lepiej założyć podgrzewane? Z tego co się orientuje to HS potrzebuje chwili na rozgrzanie płynu, moim zdaniem nie powinno być problemu z pękającą szybą - gdyby tak było producent nie wprowadziłby takiego produktu do sprzedaży
Komentarz
-
kross12, no i ?
Dalej z czystego lenistwa zima zamiast skrobac bedziesz lal cieply plyn na szybe i zalatwial sprawe wycieraczka?
Po paru takich zabiegach wycieraczka bedzie zostawiala na szybie wiecej pasow niz ten gosciu ma ich na sobie ...
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kross12Powiedz mi po co ty chcesz to zakładać? Przecież masz Webasto?
blind_walker, dobre !
[ Dodano: Pią 10 Gru, 10 18:49 ]
Zamieszczone przez misiek^wroPo pierwsze HS nie dziala od razu po uruchomieniu - jesli dziala, prosze mnie poprawic.- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
kross12
Komentarz
-
misiek^wro, tak, linkowałem już w tym wątku do instrukcji.
jest przycisk który:
1. po naciśnięciu raz włącza HotShota, który czuwa żeby cały czas był ogrzany płyn
2. po naciśnięciu przez ~3 sek. uruchamia ten tryb automatyczny- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Jac_ek, no to w takim razie alojzy dupa ze mnie, bo nie doczytalem.
Pora wyszukac HSa za interesujaca kase. Za wiecej niz 200 nie kupie - takze kross12, szukaj taniej, albo mecz o rabat - za rok jade do USA, a wlasciwie w czerwcu po obronie mgrki, takze najwyzej kupie sobie tam :twisted:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
kross12
misiek^wro, no to w takim razie zróbmy listę chętnych. Ja ze swoja decyzją czekam na opinie Jacka.
Wstępna lista:
1. Kross12
2. Misiek WRO
Czekam na kolejnych chętnych, w poniedziałek dowiem się przy jakiej ilości możemy liczyć na cenę 200zł za sztukę
[ Dodano: Sob 01 Sty, 11 20:02 ]
Jac_ek, założyłeś już to ustrojstwo? Czekam na wrażenia
Komentarz
-
kross12, Ustrojstwo założone, grzeje, bucha parą i psika :lol:, szyba jak na razie czyściutka i nabrała nowego blasku, naprawdę bardzo ładnie przeciera szybki, teraz czekam na szron, mróz, parę lód i śnieg- zimo WRÓĆ :szeroki_usmiech
- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
kross12
-
Nie ma problemu, będzie mróz - będzie filmik 8)- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
kross12
Jac_ek, i jak z tym filmikiem, bo widzę że auto wystawione. Załapiemy się jeszcze na filmik? Jak wygląda rozmrażanie szyby, rzeczywiście nie trzeba skrobać?
Komentarz
-
na razie był raz szron na szybie - prosta sprawa, ale to i płynem pewnie też by puściło, filmiku jakoś nie mam za bardzo kiedy nagrać i wrzucić.
Ale takie małe podsumowanie mogę napisać:
- używam zawsze jak pracują wycieraczki - bo nawet jak jest temperatura na plusie to i tak lepiej zmywa sól z szyb i lepiej ją oczyszcza
- trzeba kontrolować ilość płynu bo grzałka nie może pracować na sucho - czyli jak już spada ciśnienie i widać że słabo psika to wyłączam żeby nie ryzykować uszkodzenia
- i oczywista oczywistość - jeśli używa się płynu do odmrażania szyb to ów płyn zużywa się szybciej :lol:
- fajnie wyglądają obłoczki pary podczas psikania na szybę na postoju :lol:
- trybu automatycznego jeszcze nie używałem
- ważne jest żeby zamontować hotshota jak najbliżej dysz - bo płyn na odcinku hotshot ÷ dysza, nie jest podgrzewany a jak się długo nie używa to nawet podgrzany wystygnie i żeby był efekt gorącego to trzeba go wypsikać - więc w funkcji czasu opłaca się skrócić tą odległość do minimum.
ps. HotShot jest zamontowany w sposób niemalże przeźroczysty jak P&P - nic nie zostało dodatkowo wycięte, przerobione, skrócone, wiercone - więc jeszcze nie zdecydowałem czy będzie sprzedany razem z samochodem - na pewno częściowo będzie to zależało od potencjalnego kupującego ;-)- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
kross12
-
Odgrzewam kotleta.
Zima idzie, Skoda garażowana pod chmurką. Założyłbym taki podgrzewacz płynu do spryskiwaczy.
Szukałem, szukałem ... w PL ani EU nigdzie nie dostępny.... sorki w PL jest jeden ale za 400 zł, trochę dużo. Webasto już Hot Shot-a nie produkuje, pozostaje Delphi HTK400 lub AlphaTherm AT38. Oba można kupić jedynie na eBay w USA, pierwszy za 49 $ + 38$ wysyłka, drugi za 94$ + 47$ wysyłka.
Czy może ktoś byłby chętny na ten pierwszy? Można by podzielić kwotę wysyłki, wyszło by taniej.Był: Nissan Almera, 2001 rok
VW Passat, 1999 rok
BMW 318 iT, 2000 rok
Jest: Skoda Octavia, 2009 rok
Komentarz
-
-
->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Jurij
dysze podgrzewane 1Z0 955 986
wtyczki dysz 1J0 973 702kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
Komentarz