Cześć, w swoim golfie 6 posiadam radio RNS-310 (w skodzie zdaje się odpowiednik to amundsen). Ostatnio doposażyłem je w zewnętrzny moduł bluetooth 3C8 357 730B (oryginalny został wyciągnięty z auta zanim je kupiłem). Problem jest taki - nie mogę z kierownicy przełączać utworów streamowanych przez BT, nie wyświetlają się ich tytuły na radiu ani wyświetlaczu między białymi zegarami. Przełączanie działa na każdym innym źródle mediów - karta SD, CD, stacje radiowe. Telefon przez bluetooth działa poprawnie. Wyczytałem na innym forum, że radio RNS-310 nie ogarnia tych funkcji, że potrzebny jest wyższy model. Tu moje pytania:
- czy w radiu RNS 315 z zewnętrznym modułem BT będzie działać to sterowanie ? czy tylko rns315 z wbudowanym bt ? (występowały oba warianty)
- na nawigacji mi nie zależy więc rozważyłbym nawet rcd510 - czy tu też były wersje z wbudowanym/zewnętrznym modułem BT ? czy będzie działać sterowanie?
- podobnie rns510 - czy były obie wersje ? Zasadniczo zależy mi na sterowaniu z kierownicy niż wyświetlaniu tytułów, ale podejrzewam że jedno idzie w parze z drugim. Zadałem dużo pytań ale sami rozumiecie że niuansów jest dużo a nie chciałbym kolejny raz przestrzelić w temacie. Będę wdzięczny za wskazówki.
- czy w radiu RNS 315 z zewnętrznym modułem BT będzie działać to sterowanie ? czy tylko rns315 z wbudowanym bt ? (występowały oba warianty)
- na nawigacji mi nie zależy więc rozważyłbym nawet rcd510 - czy tu też były wersje z wbudowanym/zewnętrznym modułem BT ? czy będzie działać sterowanie?
- podobnie rns510 - czy były obie wersje ? Zasadniczo zależy mi na sterowaniu z kierownicy niż wyświetlaniu tytułów, ale podejrzewam że jedno idzie w parze z drugim. Zadałem dużo pytań ale sami rozumiecie że niuansów jest dużo a nie chciałbym kolejny raz przestrzelić w temacie. Będę wdzięczny za wskazówki.
Komentarz