WItam jestem posiadaczem od kilku dni skody octavi ll FL 1.9tdi automat auto kilkanascie lat temu było przerabiane na europe ale został po tym wszystkim licznik UK chciałem na poczatku zmienic sam FIS z mpg na litry mile na kilometry itp. ale klops auto łaczy sie z vcds i innymi komputerami ale z pozycja 17 instruments w vcds itp. cos takiego juz nie wchodzi a ponoc tam sie zmienia koduje tą zmiane probowało kilku elektryków nie wiadomo czego nie trybi (komputer delphi sie łaczy ale nikt nie wie jakie kodowanie wpisac zmienic ) . moze ktos ogarnie pomoze moze ktos mial tak samo. To pierwsze teraz 2 jak bym chciał licznik wymienic a nie idzie wejsc w te kodowanie i co wtedy pomocy bo juz deprecha łapie pozdrawiam.
Zmiana licznika z UK na Europe dramat rozpacz szok jakas resztka nadziei
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Miczas Zobacz wpisWItam jestem posiadaczem od kilku dni skody octavi ll FL 1.9tdi automat auto kilkanascie lat temu było przerabiane na europe ale został po tym wszystkim licznik UK chciałem na poczatku zmienic sam FIS z mpg na litry mile na kilometry itp. ale klops auto łaczy sie z vcds i innymi komputerami ale z pozycja 17 instruments w vcds itp. cos takiego juz nie wchodzi a ponoc tam sie zmienia koduje tą zmiane probowało kilku elektryków nie wiadomo czego nie trybi (komputer delphi sie łaczy ale nikt nie wie jakie kodowanie wpisac zmienic ) . moze ktos ogarnie pomoze moze ktos mial tak samo. To pierwsze teraz 2 jak bym chciał licznik wymienic a nie idzie wejsc w te kodowanie i co wtedy pomocy bo juz deprecha łapie pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez spacewalker Zobacz wpis
haos , tyle pisania i nic nie wiadomo ......
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez spacewalker Zobacz wpisskoro auto odpala i jest immo - to auto się łaczy z licznikiem
a to ze Ty sie z nim nie łączysz to juz nie wiele ma dogadania
numer starego licznika, numer nowego licznika podaj ,
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez spacewalker Zobacz wpisskoro auto odpala i jest immo - to auto się łaczy z licznikiem
a to ze Ty sie z nim nie łączysz to juz nie wiele ma dogadania
numer starego licznika, numer nowego licznika podaj ,
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Miczas Zobacz wpis
Dobrałem się do numerów licznika a więc jest ich kilka:1Z0 920 903D następny 1Z0 920 kolejny 903D
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pejo Zobacz wpis
To teraz kup licznik obojętnie jaki do diesla, byle wersja europejska. Jak już zmieniasz to tak jak było napisane wcześniej kup 1Z0920843S. Będziesz miał wyświetlacz maxidot i menu z językiem polskim. A spacewalker to zakoduje :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Miczas Zobacz wpis
a będzie różnica automat manual czy tylko disel zeby był?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowaltom99 Zobacz wpisPodaj jeszcze czy masz prawą manetkę z przyciskami do sterowania komputerem lub czy masz kierownice z multifunkcją?
Licznik z MAXI-DOT wymaga sterowania.
To tymi przyciskami nie posteruje manetki? Nie mów że musze kupic jeszcze kierowniceOstatnio edytowany przez Miczas; 9997904.
Komentarz
-
-
Nie, nie musisz zmieniać kierownicy.
Jak masz prawą manetkę z przyciskami do komputera, to te przyciski obsłużą też MAXI-DOT w liczniku. Kupuj licznik jak podałem.
Tu masz najtaniej. Tylko ma szybkę wyszczerbioną.
Szybkę możesz przełożyć od swojego starego licznika.
Ostatnio edytowany przez kowaltom99; 6234.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowaltom99 Zobacz wpisNie, nie musisz zmieniać kierownicy.
Jak masz prawą manetkę z przyciskami do komputera, to te przyciski obsłużą też MAXI-DOT w liczniku. Kupuj licznik jak podałem.
Tu masz najtaniej. Tylko ma szybkę wyszczerbioną.
Szybkę możesz przełożyć od swojego starego licznika.
https://allegro.pl/oferta/skoda-octa...3s-12143012595
a co po zakupie? pisałem do spacewalker ale nie ma kontaktu jak narazie.Ostatnio edytowany przez Miczas; 9997904.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowaltom99 Zobacz wpisten z końcówką S będzie pasował, ma MAXI-DOT, pasuje do każdego diesla.
Kontaktuj się z kolegą spacewalker.
takiego licznika bo ten linka po moim telefonie do sprzedającego odrazu ściągnęli aukcje nw czemu
Komentarz
-
-
Screenshot_20220816-160245_Messenger.jpg gość miJest to licznik w wersji angielskiej przerobiony na wersję europejską. Działa normalnie tak jak wersja europejska. I nw co o tym myślećOstatnio edytowany przez Miczas; 9997904.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Miczas Zobacz wpisScreenshot_20220816-160245_Messenger.jpg gość miJest to licznik w wersji angielskiej przerobiony na wersję europejską. Działa normalnie tak jak wersja europejska. I nw co o tym myśleć
Komentarz
-
Komentarz