ostatnie tankowanie i bawię się w pomiary, na 43 litrach przejechałem 601 km. W cyklu jak to ja nazywam szybkim miejskim( granice miasta mało świateł) przejazdy przez centrum w małym natęzeniu ruchu) parę razy w piozdeczkę dostała, natomiast generalnie biegi zmieniam przy 2 tys obrotów. Więc Zjarała mi 7l z groszami na 100.
Kodowanie kluczyka scyzoryka do O2 FL (2010)
Zwiń
X
-
Kodowanie kluczyka scyzoryka do O2 FL (2010)
Witam serdecznie,
od dłuższego czasu poszukuje rozwiązania mojego problemu i testowałem już chyba wszystkie metody z forum. Problem w tym, że opisują metody kodowania kluczyka ale do starszego modelu.
Probowaliśmy VAGiem, próbowaliśmy w serwisie (gdzie twierdzą iż ten Mint nie posiada modułu komfortu, chodz samochod np. miga swiatlami po zamknieciu normalnym kluczykiem)
Czy ktoś z kolegów zajmował się już problemem kodowania scyzoryka w nowym mincie? Zakupiłem kluczyk HLO 1K0 959 753 N.
Dziękuje i pozdrawiam
-
-
Re: Kodowanie kluczyka scyzoryka do O2 FL (2010)
Zamieszczone przez kdsod dłuższego czasu poszukuje rozwiązania mojego problemu
Zamieszczone przez kdstestowałem już chyba wszystkie metody z forum
Zamieszczone przez kdsProbowaliśmy VAGiem, próbowaliśmy w serwisie (gdzie twierdzą iż ten Mint nie posiada modułu komfortu
Zamieszczone przez kdschodz samochod np. miga swiatlami po zamknieciu normalnym kluczykiem
Zamieszczone przez kdsC Zakupiłem kluczyk HLO 1K0 959 753 N.__________________________________
Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Guguśkds napisał/a:
od dłuższego czasu poszukuje rozwiązania mojego problemu
Jesteś od czerwca a to jest Twój pierwszy post, normalnie chwała Ci za włożoną pracę w poszukiwania.Zamieszczone przez GuguśOtwierają się szyby elektrycznie ?Zamieszczone przez GuguśCzy częstotliwość kluczyka zgadza się z aktywnym :?:
Komentarz
-
-
Re: Kodowanie kluczyka scyzoryka do O2 FL (2010)
Zamieszczone przez kdsWitam serdecznie,
od dłuższego czasu poszukuje rozwiązania mojego problemu i testowałem już chyba wszystkie metody z forum. Problem w tym, że opisują metody kodowania kluczyka ale do starszego modelu.
Probowaliśmy VAGiem, próbowaliśmy w serwisie (gdzie twierdzą iż ten Mint nie posiada modułu komfortu, chodz samochod np. miga swiatlami po zamknieciu normalnym kluczykiem)
Czy ktoś z kolegów zajmował się już problemem kodowania scyzoryka w nowym mincie? Zakupiłem kluczyk HLO 1K0 959 753 N.
Dziękuje i pozdrawiam
a jak to nie zadziala, to moze tak :wink:
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Co do modulu komfortu 46 to jest on zintegrowany z centralną elektryka 09 i tylko tam mozesz programowac sterownik. Po FL nie ma bezposredniego dostepu do 46 tak jak to bylo mozliwe przed FL.
[ Dodano: Sro 24 Lis, 10 02:27 ]
Zamieszczone przez kdsZamieszczone przez GuguśCzy częstotliwość kluczyka zgadza się z aktywnym :?:@200KM
Komentarz
-
-
W FL trzeba wejść w moduł 09, następnie w adaptacje i w drugim rzędzie jest kodowanie kluczyków. Zwykle w Mincie jest wartość 7. Trzeba wpisać ile chce się dodać pilotów a następnie SAVE. W ciągu 30 sekund na każdym z nich nacisnąć przycisk - chyba otwierania. Każde naciśnięcie powinno wywołać błysk kierunkowskazów. Na tym kończymy zabawę. Gdzieś było to opisane ale mi się szukać nie chce.
Aha jak mamy już jakieś piloty przypisane do auta, to można to usunąć wybierając pierwszą adaptację z listy. I dalej jak napisałem.
Każda mintówka to ma.
Pilot to pikuś, gorzej z dorobieniem grota, no ale to inna historia.
[ Dodano: Sro 24 Lis, 10 14:40 ]
ooo tu jest wszystko:
Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kdsHLO 1K0 959 753 N.
dla informacji HELLA 1K0 959 753 G pasuje do O2->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ali7Po FL z tymi co ja sie spotkalem, to pracowaly na 434 MHzZamieszczone przez ali7A to tez testowales? :twisted:
http://forum.octaviaclub....ptacja+kluczyka
a jak to nie zadziala, to moze tak :wink:
Zamieszczone przez EnriquezW FL trzeba wejść w moduł 09, następnie w adaptacje i w drugim rzędzie jest kodowanie kluczyków. Zwykle w Mincie jest wartość 7. Trzeba wpisać ile chce się dodać pilotów a następnie SAVE. W ciągu 30 sekund na każdym z nich nacisnąć przycisk - chyba otwierania. Każde naciśnięcie powinno wywołać błysk kierunkowskazów. Na tym kończymy zabawę. Gdzieś było to opisane ale mi się szukać nie chce.Zamieszczone przez EnriquezPilot to pikuś, gorzej z dorobieniem grota, no ale to inna historia.
[ Dodano: Czw 25 Lis, 10 20:38 ]
Widzę, że są małe szanse. Może koledzy znają jakiś specjalistów którzy będą w stanie to zrobić? Bardzo mi zależy, bo idzie zima, a plastikowym kluczykiem niewiele zdziałam jak zamarzną zamki. Powtarzam, że chodzi o rok modelowy 2011.
Dziękuje wszystkim za trud włożony w wyszukanie informacji i pomoc
Komentarz
-
-
Czy mógłby ktoś podać jaką ma wartości w kanale adaptacji 01 w sterowniku CE 1K0 937 087 Q. Teoretycznie wartość z tego kanału mówi nam ile kluczyków mamy przypisanych do naszego auta. U mnie ta wartość wynosi 5 co sugerowało by, że mam 5 kluczy przypisanych, a faktycznie mam tylko 2 klucze. Czy ktoś wie co oznacza ta wartość 5 i dlaczego się pojawia?
Komentarz
-
Komentarz