http://kontakt24.tvn.pl/temat,9-81-z...li,172213.html :diabelski_usmiech
Hak do o2 FL
Zwiń
X
-
Hak do o2 FL
Witam wszystkich. Nie wiem czy ten temat był już poruszany ale sądzę że nie bo udało mi się tylko znaleźć do O1. Więc czy ktoś podjął się już montażu haka do O2 FL. Jeśli tak to prośba o podzielenie się fotorelacją. Interesowałby mnie montaż w szkodniku z czujnikami parkowania tzn. jaki moduł trzeba zamontować i w jaki sposób aby komputer wykrywał podłączoną przyczepkę.
-
-
Ja moge sciagnac z CZ kompletny hak ( sciagany i skladany ) z wiazka, srubami, adapterem i jednostka sterujaca, do haka daje schemat instalacji jak nalezy to podlaczyc + karte dla diagnosty aby wbic go na przegladzie.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
witam,
ja zamontowałem w zeszłym tygodniu hak do jedynki http://www.tmt.biz.pl/shop/?id=556 wprawdzie nieorginalny ale potrzebowałem go tylko do bagażnika rowerowego ( cena do OI 184pln + własny montaż (2h) + papier od diagnosty 35pln)
pozdr
adamadamadam
Komentarz
-
-
Mechanicznie to żaden problem, kiedyś byłem bliski zamontowania tego u siebie. Na Allegro da się kupić polski hak (łatwo zdejmowalny) za 600-800 PLN ze wszystkim. Montaż = zdjęcie zderzaka, przykręcenie 4 śrubek, podcięcie zderzaka (od spodu - w części równoległej do jezdni) i montaż zderzaka z powrotem. Elektrycznie - są dwa wyjścia - albo ori sterownik i nie będzie problemu z czujnikami cofania przy cofaniu (no i ori to ori) albo sterownik z zestawu do haka - wpinki w kable, ale nie powodujące błędów na szafie
Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Z tego co pisze Enriquez to mi by odpowiadał ten trzeci automatyczny ale trzeba ciąć zderzak, a tego znowu nie chce robić. Czy nie ma na rynku niczego co by pasowało do naszych szkodników, a nie koniecznie było oryginalne?
P.S. Np. dzisiaj kupiłem w Seacie śruby zabezpieczające do alufelg i świetnie pasują. Od Skody nie chciałem bo są strasznie prymitywne i jeszcze facet mówi mi, że wzory się powtarzają bo jest ich tylko 150, a samochodów sprzedaje się kilka tysięcy rocznie.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
arturas03, raczej tak, pod warunkiem ze to bedzie ekipa z 1 miasta, albo mozliwie blisko siebie, bo pakowanie tego ustrojstwa to jakas masakra, a ja jestem detalista i nie lubie jak klient dostaje chociazby obita belke czy cos ...Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
albo kupić hak za parę złotych jaki kto chce plus to:
i troszeczkę roboty
zaletą jest możliwość oryginalnego kodowania sterownika
przymierzam siędo tego i zdam fotorealcję->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
ja caly czas jestem, tylko funduszy brak i koncepcja jakoś też się jeszcze klaruje
ostatnio rozmawiałem w ASO i powiedzieli że za pół ceny oryginalnego mają jakiś zamiennik z CAN-owym podpięciemNie polemizuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem...
mój szkodnik
Komentarz
-
-
cena dobra tylko brac a oryginalna wiazke z modulem mozna kupic tu http://www.skoda-parts.cz/predmet.aspx?polozkaID=184
Komentarz
-
-
wiązkę rozpiszę jak podejdędo tematu, zorientowałem schematy i można ją mocno uprościć
w zimę sobie będę dłubał i co nieco opiszę - ale bez mechanicznego haka->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz