Czy taki zestaw będzie pasował do Octavii? Włącznik na pewna będzie miał inny kolor ale to nie problem. Jak uważacie czy jest to zestaw oryginalny czy podróbka?
na pewno wyłącznik ma mniejszą średnicę pierścienia z opisami więc nie będzie pasował ale można przełożyć z starego wyłącznika tylko opisy się nie zgadzają, ale to kwestia przyzwyczajenia się
pozdrawiam
roberta Skoda SuperB 1,4 TSI iV Hybryda
Co do koloru też można dać sobie radę przekładając płytkę z oryginalnego wyłącznika. Dodatkowo trzeba przelutować dwie zworki i dolutować diodę i tranzystor kiedyś o tym pisałem, na moim chomiku są schematy wyłączników.
pozdrawiam
roberta Skoda SuperB 1,4 TSI iV Hybryda
OTE=ooooo5o;n983831]Lusterko jest ok, będzie kompatybilne. Jeśli masz czujnik deszczu - wszystko jest w porządku , łatwo się zamontuje. Jeśli nie - zaczynają się schody.
Aby działało musisz podłączyć dwa kabelki (+ i - ) - będzie się ściemniało i rozjaśniało
Żeby ściemniały się boczne musisz podłączyć dwa kolejne kabelki - nie wiem do czego, ale w którymś z podanych przez Ciebie wątków było to opisane. Podejrzewam, że do tej opcji potrzebne są specjalne wkłady do lusterek.
Jest jeszcze jeden kabelek o ile dobrze pamiętam, który służy do tego aby lustro się rozjaśniało gdy wrzucisz wsteczny bieg.
No i wszystko jest pięknie ładnie lusterko ściemnia się w nocy. Jeździ się przyjemnie, ale tylko i wyłącznie pod warunkiem, że działają wszystkie - boczne również.
Jeśli natomiast działa tylko to wewnętrzne to jest jedna wielka kicha - środkowe jest ciemne a boczne biją po oczach.
Więc jak już brać się za taki mod to na całego - czujnik + lusterko + boczne. [/QUOTE]
Nie trzeba mieć czujnika deszczu, ale niestety 100% używanych lusterek nie ma uchwytu, który zostaje na szybie. Niestety na uchwyt standardowego lusterka, to fotochromowe nie pasuje, ale jest na to rozwiązanie. Należy zamówić w ASO uchwyt o numerze 3AA845543B wkleić go na klej do szyb i po temacie.
Swoją drogą mam taki nowiutki na zbyciu, gdyby ktoś potrzebował pisać na Prv.
Cała reszta to już tak jak koledzy opisali wcześniej.
Uchwyt do lusterka wygląda tak: 999185EF-DBEC-42BF-99DE-E1F417BC2A26.jpeg60030A3C-2AB4-4378-9F70-90D30F36AD3E.jpeg
Komentarz