Dołożenie czujników parkowania przód - wiercenie w zderzaku
Zwiń
X
-
Pytanie czy nie będzie błędu od ABS (PLA wymaga HHC), wspomagania kierownicy (przynajmniej IIgen z L lub wyżej) i zestawu wskaźników?
-
-
Moduł z końcówką H może działać jako zwykły parktronic bez PLA.Zamieszczone przez ricop01Jesteś na 100% pewien że po podpięciu nie wysypie żadnych błędów bo to jest moduł do "PLA" a ja chce mieć podpięte tylko czujniki przód plus tył bez dodatkowych od PLA
Ale z przodu muszą być dołożone te dwa dodatkowe czujniki po bokach. Inaczej będzie generowany błąd.
Zostaw komentarz:
-
-
Jesteś na 100% pewien że po podpięciu nie wysypie żadnych błędów bo to jest moduł do "PLA" a ja chce mieć podpięte tylko czujniki przód plus tył bez dodatkowych od PLA
Zostaw komentarz:
-
-
mam do sprzedania taki 1T0 919 475 H obsluzy tyl i przod i jeszcze asystenta parkowania
Zostaw komentarz:
-
-
Ma ktoś może na sprzedaż moduł parktronika o numerze 1Z0919475E obsługujący czujniki przód + tył do skody octavii II FL???
Lub też jakiś inny który na 100% obsłuży o2FL
Zostaw komentarz:
-
-
Witam, skompletowałem, jak myślę, już wszystkie elementy potrzebne do dołozenia przedniego zestawu czujników, kupiłem wiązkę przewodów ( http://www.cars-equipment.com/www/en...iddle-harness/ ) i jest to zestaw dwóch wiązek na przód i tył, mam prośbę o schemat wiązki do wnetrza samochodu, ponieważ będę musiał dokonać jakiś przeróbek w tej którą kupiłem.
Mama jeszcze jedno pytanie czy jest możliwoś polakierowania czujników parkowania tak aby nie wpływało to na skuteczność ich działania.
pozdrawiam
Zostaw komentarz:
-
-
Ten ze zdjęcia na 100% zadziała.
7N to numer hardware, co cię nie interesuje.
Ważny jest soft, bo można wtedy zakodować pod Octavię czy Superba.
Zostaw komentarz:
-
-
witam w końcu po tak długim czasie zabrałem się za dokończenie modów które czekały od roku czasu i ma pytanie mianowicie czy wiecie może które sterowniki(moduły) PDC obsłuży octavia II FL żeby działał przód i tył?? i wyświetlał się obrazek z parkowaniem jak do tej pory na radiu swing.
Na zdjęciach z alledrogo.pl często widać moduł skodowski 1Z0919475E na module pod tym numerem jest umieszczony jeszcze inny zamienny numer 7N0919475 na foto widać
tak więc się zastanawiam czy inne numery modułów też podejdą np z audi może taki "4H0919475C" lub VW czy seata jeśli ktokolwiek się orientuje proszę o pomoc
z góry dziękuję pozdrawiam
Zostaw komentarz:
-
-
Znalazłem fajne narzędzie do wykonywania otworów pod PDC.
Zostaw komentarz:
-
-
Re: O2FL PDC przód
Nie obsłuży. Musi być 8-mio kanałowy.
Zostaw komentarz:
-
-
O2FL PDC przód
Czy ktoś może pomóc?
Mam taki moduł:
Oznaczenie elementu SW: 1Z0 919 475 HW: 1Z0 919 475
Komponent: PARKHILFE 4K H06 0004
Weryfikacja: -------- Numer seryjny: 66640909010470
Kodowanie: 000001
Kod serwisu: WSC 73430 790 00999
VCID: FEF8C4D1699AE1E8D30
Obsłuży przód czy muszę wymienić? - widzę że jest 4K ale wolę zapytać.
Kto na chwilę obecną dysponuje takim setem: czujniki + wiązka, głośnik, prztyczek (wiązka prztyczka i głośnika).
Zostaw komentarz:
-
-
Witam przychylam się do pytania kolegi ,czy mógł by ktoś napisać od A do Z jak zrobić wiązkę ponieważ również posiadam czujniki z tyłu. W przednim zderzaku już mam założone czujniki, wiązka z komory silnika podpięta do czujników teraz chciałbym dołożyć wiązkę kabinową aby wszystko hulało z góry dziękuję
Zostaw komentarz:
-
-
podaj swój e-mail, to prześlęZamieszczone przez andrzej111A czy mógłby ktoś napisać jak zrobić wiązkę przy założeniu, że mamy tył lub wrzucić schemat?
Zostaw komentarz:
-
-
A czy mógłby ktoś napisać jak zrobić wiązkę przy założeniu, że mamy tył lub wrzucić schemat?
Zostaw komentarz:
-
-
Niestety to jest moduł dla wyposażenia 7X1 - czyli tylko tyłZamieszczone przez szafkaCzęść, też właśnie zabieram sie do montażu czujników na przód w octavi rs z 2007 sterownik pdc mam o numerze 1Z0919283B jak myślicie obsługuje też przód ?
Musisz szukać 1Z0919283C
Zostaw komentarz:
-
-
Część, też właśnie zabieram sie do montażu czujników na przód w octavi rs z 2007 sterownik pdc mam o numerze 1Z0919283B jak myślicie obsługuje też przód ?
Zostaw komentarz:
-
-
Centralka jest montowana na tylnym lewym nadkolu - musisz odpiąć tapicerkę w bagażniku.Zamieszczone przez ricop01Występowały tak wogóle modele które nie posiadały czujników parkowania przód, a miały centralkę PDC na 3 wtyczki(z opcją przodu)??? hmm a czy mógł by mi ktoś zdradzić w którym miejscu znajduje się owa centralka ponieważ chciałbym sprawdzić jaką mam..
Co do wtyczek - wszystkie moduły mają wejście na 3 wtyczki - po prostu obudowa jest identyczna dla wszystkich typów centralek.
W modułach "low line" przód jest wyłączony w sofcie, można sobie wetknąć trzecią wtyczkę w moduł i nic się nie stanie.
Zostaw komentarz:
-
-
Występowały tak wogóle modele które nie posiadały czujników parkowania przód, a miały centralkę PDC na 3 wtyczki(z opcją przodu)??? hmm a czy mógł by mi ktoś zdradzić w którym miejscu znajduje się owa centralka ponieważ chciałbym sprawdzić jaką mam..
Zostaw komentarz:
-
-
Wszystko zależy od sterownika - centralki PDC , jeżeli masz z opcja przodu czyli na 3 wtyczki to tak , jak masz centralkę na dwie wtyczki to wymiana centralki i do dołożenie instalacji i czujników z uchwytami do przodu + dodatkowy głośniczek i przycisk aktywujący i działa .
Zostaw komentarz:
-
-
Witam mam takie pytanie ponieważ chciałbym dołożyć PDC na przód w mojej O2FL i mam takie pytanie: czy po dołożeniu będzie się wyświetlał na radiu(mam Swing) motyw parkowania z przeszkodami, tak jak ma to miejsce obecnie gdy mam tylko tylne PDC
z góry dziękuję za odpowiedź
Zostaw komentarz:
-
-
albo u andulinaZamieszczone przez Enriquezmozna kupic u uzytkownika i-mimi
Zostaw komentarz:
-
-
Dodam, ze przednia wiazka z czujnikami i uchwytami - komplet do O2 FL mozna kupic u uzytkownika i-mimi za 200 PLN. Taniej nie widzialem nigdzie. Chodzi oczywiscie o 4 sztuki.
Zostaw komentarz:
-
-
Wielki dzięki!!Zamieszczone przez gradekkowaltom99, poniżej masz instrukcję montażu:
Pomógł poszedł na Twoje konto :-)
Co do cen - to wszystko ori, pochodzi z ebay, allegro
przednia wiązka - ebay.de - od Golf VI (już przystosowana do 6 czujników) - 150PLN
Wtyczka do wiązki z ASO, piny z allegro - ok 30 PLN
Czujniki - około 200PLN - allegro
Przyciski do kabiny, głośniczek, wtyczki do modułu - ok 150 PLN
Moduł - 150PLN
Pozostałe części (uchwyty o czujników, pozostałe wtyczki) - ok 150PLN
JA docelowo będę robił Park Assist PLA 2 gen. wg touritala kowal2002 - brakuje mi tylko czujników ABS na wymianę w tylnych kołach - ale w ASO chcą za kpl - 375PLN a zamienników brak :-(
Zostaw komentarz:
-
-
kowaltom99, napisz ilę kosztowały wszystkie części (na przód) i gdzie je kupiłeś. Kupiłes oryginały z OII, czy jakieś uniwersalne czujniki na przód?
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: