Gnusma, to jeszcze opis zgodny z regulaminem zrób :diabelski_usmiech
[O2] FL Mint - wymiana kierownicy na MLF z DSG
Zwiń
X
-
[O2] FL Mint - wymiana kierownicy na MLF z DSG
W swojej O II FL 2009 Mint mam moduł pod kierownicą DA i zwykłą kierownicę. Chcę zamontować tempomat + MFA i kierownicę MFL. Mam moduł CD i manetki z końcówkami odpowiednio G i J. Mam też trójramienną kierownicę MLF do DSG - ma manetki do zmiany biegów. Pytanie, czy ta kierownica będzie ok? Czy będzie działać klakson? Te manetki od DSG da się w jakiś sposób zakodować w aucie - do obsługi czegoś, czy je wykręcić? A moze ta kierownica nie będzie pasowała do mojego auta?
-
-
sparrov, wg. mnie to brakuje Ci tylko kabelka w kierownicy. Nie wspomniałeś czy go masz czy nie.
Z łopatkami to nie wiem jak będzie w Octavii ale w F2 FL zakładałem taką kierownicę i działała. Oczywiście łopatki nie działały ale reszta tak.
Manetkę od tempo sprawdź czy ma zmostkowane piny 5 i 10. Klakson powinien Ci działać.
Jakbyś potrzebował pomocy to będę niedługo na północy kraju. W okolicach Darłowa.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
Hejka ja ma z 2012 rok kombi z dużym fisem i tempomatem... dołożyłem Blutootha, radio miałem Bolero... fajnie wszystko działa tylko brakuje teraz kierownicy i możliwości odbierania rozmowy z kierownicy... nie mogę sobie poradzić z odblokowaniem przycisku Phone na radiu... druga spr czujniki parkowania tył... gdzie jest głośnik, oryginalne miejsce??? pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez artur822druga spr czujniki parkowania tył... gdzie jest głośnik, oryginalne miejsce???Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
problem z kierownica mulifunkcyjną z łopatkami DSG
Witam, wymieniłem sterownik pod kierownicą na 5k0 953 569 E... ma przyjąć wszystko a tu zonk... nie przyjmuje skrzyni automatycznej... ma zakodowana mutifunkcję i łopatki a nie obsługuje automatu coś nie tak...??? zamontowałem kabelek od golfa 6 i nie działa klakson plus błąd magistrali lin jak odłączę kostkę od multifunkcji to dodatkowy błąd dotyczący przycisków. kierownica nr 3T0 419 091 L i do tego pasuje przewód od golfa6 jest trochę krótki ale nr kostki ok 4B0 971 978 B... może ktoś jakiś pomysł ma??
Wtorek,06,Pazdziernik,2015,18:20:50:19083
VCDS -- Emulator VAG/VAS pracujacy w srodowisku Windows
Wersja VCDS: AKP 14.10.2.0
Wersja danych: 20150506
Adres 16: Kolo kierownicy Plik etykiet: 5K0-953-569.clb
Oznaczenie elementu: 1K5 953 521 AR HW: 5K0 953 569 E
Komponent i/lub wersja: LENKS.MODUL 014 0140
Kodowanie: 001A140000
Kod serwisu: WSC 00066 790 00186
Zbiór danych ASAM: EV_SMLSNGVOLWSXS A01004 (SK35)
ROD: EV_SMLSNGVOLWS.rod
VCID: 7DFA1FEFECBBE5C9059-8028
Znaleziono 1 blad:
530190 - Lokalna magistrala danych
U1030 00 [009] - Usterka elektryczna
Potwierdzony - Testowany od skasowania kodów bledów
Ramka zamrozona:
Stan bledu: 00000001
Priorytet bledu: 6
Czestosc bledu: 1
Wew.licznik bledów: 71
Przebieg: 28322 km
Data: 2040.14.21
Czas: 18:14:49
Komentarz
-
-
Re: FL Mint - wymiana kierownicy na MLF z DSG
Zamieszczone przez sparrovW swojej O II FL 2009 Mint mam moduł pod kierownicą DA i zwykłą kierownicę. Chcę zamontować tempomat + MFA i kierownicę MFL. Mam moduł CD i manetki z końcówkami odpowiednio G i J. Mam też trójramienną kierownicę MLF do DSG - ma manetki do zmiany biegów. Pytanie, czy ta kierownica będzie ok? Czy będzie działać klakson? Te manetki od DSG da się w jakiś sposób zakodować w aucie - do obsługi czegoś, czy je wykręcić? A moze ta kierownica nie będzie pasowała do mojego auta?
Ja u siebie wymieniałem na kierownicę multi+DSG i musiałem wymienić tylko kierownicę + wiązkę od airbagu i moduł. Tempomat i MFD już miałem. Oraz odpowiednie kodowanie.KOMAND
Komentarz
-
-
KOMAND1306 Mam pytanko jak na wiki sprawdzić jaki moduł co obsługuje? kiedyś natknąłem się na taką fajną tabelę ale nie potrafię teraz tego wyszukać. Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Masz. Szukaj sobie... http://wiki.ross-tech.com/wiki/index...odule_VersionsSkoda Octavia Combi 2012 elegance 2.0 TDi 140 KM 320Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Angel Zobacz wpisMasz. Szukaj sobie... http://wiki.ross-tech.com/wiki/index...odule_Versions
Komentarz
-
Komentarz