[O2] "Konwersja" foteli zwykłych na Dynamic
Czy możliwa i opłacalna jest zmiana "bebechów" zwykłych foteli na dynamic? Chodzi mi tylko o to by mieć pseudo kubełek, elektryka mnie nie interesuje na chwilę obecną. Czy zmiana tapicerki wystarczy? (w sensie czy zawiera gąbki formujące kubeł) Jakie mogą być przypuszczalne koszta zakupu gratów do takiego swapa?
W tym sęk, nawet szmatek nie da rady wyrwać. A na alledrogro to już w ogóle ludzi fantazja ponosi i fotele od minta sprzedają jako RS :roll:
Myślałem o kupnie tapicerki i ew gąbek jeśli nie ma ich wraz ze szmatkami i pobawić się w tą stronę.
Gąbki w ASO to ok 450-500 zł za sztukę. Na te stelaże co masz możesz załozyć gąbki od Leona, Golfa GTI, R, A3. No i czeka Ciebie wizyta u tapicera lub napisz do misiek^wro to może coś Tobie załatwi.
podpowiem tylko tyle, że jak masz słabe nerwy, to nie pytaj się o koszt szmat w ASO, bo zawału dostaniesz. Za komplet można by było Seicento kupić w niezłym stanie.
ten zestaw jest rewelacyjny ale już np do mnie nie podejdzie bo mam tylna kanapę bez podłokietnika
co ja bym dał żeby znaleźć dynamiki najlepiej grzany przód i tył albo przynajmniej przód
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
mirek_p11, myślałem o tamtym zestawie, ale będzie straszną wiochą wiać jak do Elegane'a wcisnę stołki z vrs :wink: i dlatego myślę o Dynamicu. A chodzi mi tylko o trzymanie bo na zakrętach na póki co standardowych zawiasach buja dupą jak w makarenie
kapi nie zrozumiałeś mnie.
ja mam grzana tylną kanapę obecnie. ale chciałbym zmienić cały zestaw na dynamiki i najlepiej by było żebym znalazł grzany zestaw a przynajmniej przednie fotele tylne maty przełożyłbym z obecnych. bo całego kompletu nie chce mi się przekładać. no chyba że by się trafił w jakiejś bardzo dobrej cenie
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Panowie sorry, że odgrzewam topic.
Ale nigdzie nie mogę znaleźć jednoznacznej odpowiedzi ... czy stokł Dynamic z FL pasują P&P do przed FL ? Wiem, że może być różnica we wtyczkach i czy wystarczy je przepinować ?
Moja Octavia to MY2008 przed FL, a dawcą byłby końcówka MY2008 FL.
... be creative ... be inspired ... be yourself ...
JEST: O2 1.9TDI MY2008 jest 146,3KM / 322,3Nm
JEST: ASTRA H 1.6 115KM MY2008
Komentarz