Zamieszczone przez krzynol
Hid-y
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0
teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597
Komentarz
-
-
Jeżdżę dużo w nocy i tak naprawdę oślepiają auta ze źle ustawionymi lampami - nieważne czy masz oryginalne xenony czy nie, lecz czy ustawione są one prawidłowo. Ople Insignia też porządnie wypalają gały.
Ogólnie podoba mi się nazewnictwo na forum: "oryginalne xenony", chińskie HIDy? HID to opis działania a nie nazwa własna.
Więc nie oryginalne xenony jeżeli są dobrej jakości i są dobrze ustawione są akceptowalne przeze mnie (tylko w soczewce ). Miałem kiedyś takie ustrojstwo w Leganzie z soczewką i ok. nie oślepiało bardziej niż H7. Ja ustawiam lampy co przegląd (czyli 15tkm).
yunior81, troszkę poszedłeś z cytowaniem ----- zbyt krótko - Jakbym Ja Ciebe tak zacytował z instrukcją montażu:
Zamieszczone przez yunior81Wyjmujesz żarówkę
co nie zmienia faktu, że też się nie zgadzam z tą opiną
Zamieszczone przez sew1981bez przesady fabryczne ksenony nigdy Cie nie oslepią jak hid wstawiony w lampe, która nie jest dostosowana do tego.
PozdrawiamGrand Scenic 2.0T Initiale 05'
Służbowe: Berlingo 1.6hdi 92 Selection 15'
Była 4 x Octavia: 04' O1 fl Elegance Combi ASV
08' O2 Elegance Combi BKC
11' O2 fl Elegance Combi CDAA
99' O1 SLX Combi AHF
Komentarz
-
-
Dzieki wszystkim za wypowiedzi te pozytywne i te negatywne :wink: wlasnie moze ktos napisze jak ma slimy czy sie mieszcza w lampie?Skoda Octavia II 1.9 TDI BJB 105/250 niestety juz nie ma(ale w pamieci pozozstanie
obecnie Skoda Octavia II 2.0 TDI 187 km i 390 Nm + banan na twarzy
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ck+king++dachu
Komentarz
-
-
Mielismy ostatnio klienta z peknieta soczewka...reklamowal reflektor na gwarancji.
Zamowilismy reflektor i w czasie wymiany okazalo sie ,ze gosc ma wsadzone HIDy.
Moze soczewka pekla bez zwiazku z HIDem,ale nie bylo problemu z ustawieniem swiatel.
Jedynie odbicie promienia wyglada jak w halogenie,a nie w ksenonie...soczewka ma inna przeslone.
Wiec tak na prawde to nie rozumiem dlaczego HID w soczewce mialby oslepiac.
To soczewka z przeslona skupia/rozpasza/modeluje strumien swiatla...zarnik jedynie
moim zdaniem, daje go wiecej...lumenow znaczy sie :szeroki_usmiechTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
ma ktos moze zdjecie hid-ow zchowanych w lampach,jak swieca w OII hid 6000? :wink:Skoda Octavia II 1.9 TDI BJB 105/250 niestety juz nie ma(ale w pamieci pozozstanie
Komentarz
-
-
a ja miałem HID-y . teraz mam ori xenon i powiem wam że różnica w świeceniu jest ogromna ( na korzyść ori xenonów)Sebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DachuDzieki wszystkim za wypowiedzi te pozytywne i te negatywne :wink: wlasnie moze ktos napisze jak ma slimy czy sie mieszcza w lampie?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dachuma ktos moze zdjecie hid-ow zchowanych w lampach,jak swieca w OII hid 6000?
4300 z motohid wygląda jak ori ksenon, porównywałem z ori ksenonem i jest dokładnie taka sama barwa.
Zastanów się czy warto wydawać na to kasę bo pewnie i tak skończy się na tym że prędzej czy później włożysz ori ksenon Wystarczy że przejedziesz się autem z ori ksenonemSprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej111bo pewnie i tak skończy się na tym że prędzej czy później włożysz ori ksenon
oolsztyniak, :diabelski_usmiech->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej1116000K to wiocha po całości.
4300 z motohid wygląda jak ori ksenon, porównywałem z ori ksenonem i jest dokładnie taka sama barwa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekjmoplCały czas mnie to fascynuje - jest wielu zawodników zachwalających 6000K. Dla mnie osobiście barwa 4300K jest optymalna (no powiedzmy jakieś 4700K byłoby idealnie, ale nie bawmy się w aptekarstwo ), a jak widać niebieska poświata jest dla nich ważniejsza od dobrej widoczności ...:
: Beżowa Turbokrowa MORE Power :twisted:
:
: Było 177KM/264Nm powered by Skoda Auto
: Jest 218KM/309Nm powered by Rogalotti
:
Komentarz
-
-
Re: Hid-y
jestem zainteresowany takimi,
co myslicie, wszystkie opinie mile widziane,pozdrawim :wink:[/quote]
Każdemu, kto chce zamontować hidy/zenony...polecam aby przejechał się w deszczu przed samochodem z zamontowanym czymś takim lub mijanie się z takim pojazdem...najlepsze warunki to ciemność i deszcz.
Osobiście wytłukłbym młotkiem takie lampy - tak bardzo są uciążliwe na drodze w ww. warunkach - ale to moje zdanie
Ori xenon świeci o niebo lepiej
pozdrawiamOctavia II Elegance FL 4x4 2,0 TDI CR '11 (seria) 143kkm i poszła w ludzi!!
SII FL 4x4 '14 2.0 TDI CFFB
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gebekMielismy ostatnio klienta z peknieta soczewka...reklamowal reflektor na gwarancji.
Zamowilismy reflektor i w czasie wymiany okazalo sie ,ze gosc ma wsadzone HIDy.
Moze soczewka pekla bez zwiazku z HIDem,ale nie bylo problemu z ustawieniem swiatel.
Jedynie odbicie promienia wyglada jak w halogenie,a nie w ksenonie...soczewka ma inna przeslone.
Wiec tak na prawde to nie rozumiem dlaczego HID w soczewce mialby oslepiac.
To soczewka z przeslona skupia/rozpasza/modeluje strumien swiatla...zarnik jedynie
moim zdaniem, daje go wiecej...lumenow znaczy sie
[ Dodano: Czw 21 Lut, 13 17:08 ]
Zamieszczone przez szwagier10Każdemu, kto chce zamontować hidy/zenony...polecam aby przejechał się w deszczu przed samochodem z zamontowanym czymś takim lub mijanie się z takim pojazdem...najlepsze warunki to ciemność i deszcz.
Osobiście wytłukłbym młotkiem takie lampy - tak bardzo są uciążliwe na drodze w ww. warunkach - ale to moje zdanieSprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej111HID w soczewce nie oślepia, tyle że gównianie oświetla droge tzn nierównomiernie. Pewne obszary są mocniej oświetlone niż inne, w przypadku ori ksenonu wszystko do "odcinki" jest równo oświetlone - to mi się od razu rzuciło w oczy gdy przejechałem się autem z ori ksenonem
z mojego punktu obserwacyjnego nad dodupnie oświetloną drogą widać, że nawet jeśli dwa auta mają soczewki -np. passaty B6, to ori xenony świecą szerzej niż halogeny, za to zawodnicy na przeszczepach palą wąską, niebieską dziurę w jezdni przed sobą. tłumaczę sobie, że to właśnie z tego powodu HIDy nawet w soczewkach oślepiają bardziej - bo strumień światła padający na metr kwadratowy drogi jest dużo silniejszy niż być powinien
także zgadzam się z wersją przed-przedmówcy - szwagier10, HIDy to zuo i tłumaczenie, że w soczewkę to można wszystko, nie przekonuje mnie
Komentarz
-
-
duzo czytałem na ten temat i juz sam zwariowałem,jedni mowia ze oslepia inni ze nie,jedni ze to zło inni ze swieci jak ori i nie ma z tym problemu,zwariowalem :roll:Skoda Octavia II 1.9 TDI BJB 105/250 niestety juz nie ma(ale w pamieci pozozstanie
Komentarz
-
-
mówię Ci że miałem Hidy w soczewce ,a teraz mam ori xenon i nikt mi nie powie że to jest to samo . Hid nawet w połowie nie dorównuje xenonowi ,wiem po sobieSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Ja zdaje sobie sprawe ze ori xenon to nie jest to samo co hid-y,ale jest to troszke tansza opcja zrobienia w swoim aucie lepsze oswietlenie drogi,czytalem i jedni mowia ze hid-y nie oslepiaja jezeli lapmy sa dobrze ustawione,czy sie myle? :roll:Skoda Octavia II 1.9 TDI BJB 105/250 niestety juz nie ma(ale w pamieci pozozstanie
Komentarz
-
-
szczerze to nikt mi nigdy nie mrugnął ,ale hid miałem krótko tyle że ja myślę że lepiej jest zostawić w soczewkach zwykłą żarówkę niż robić z siebie wieś-tuningowca sorry że tak to nazywam ,ale takie jest moje zdanieSebastian
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dachuale jest to troszke tansza opcja->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz