Zamieszczone przez andrzej111
[O2FL] Montaż MDI
Zwiń
X
-
Maciej 'Gawronik' Gawroński
[center:5414c7789e]Cappucino Octavia IIFL Combi 2010r. 2.0 TDI CFHC - moja ci ona
Silver Fabia IIFL Hathback 2011r. 1.6 TDI CAYB - żony[/center:5414c7789e]
-
-
andrzej111, OK, dzięki za info Jeszcze nie zamówiłem, bo nie mam potwierdzenia, że na 100% będzie pasować do swinga. Co prawda jest to oryginalna część VW o nr oem 5N0035341G więc powinna pasować, ale... Mimo to chyba się skuszę, bo co może nie pasować... :roll:Maciej 'Gawronik' Gawroński
[center:5414c7789e]Cappucino Octavia IIFL Combi 2010r. 2.0 TDI CFHC - moja ci ona
Silver Fabia IIFL Hathback 2011r. 1.6 TDI CAYB - żony[/center:5414c7789e]
Komentarz
-
-
Zrobię mały odkop a mianowicie : Czy radio Blues (1Z0 035 152 E) będzie współpracować z MDI konkretnie z wyjściem USB ? .
Jedyne czego się doszukałem to to że ma obsługę zmieniarki CD ( tak opisała broszura Technisatu do tego radia ) , ale nigdzie nie ma czy obsługuje MDI , wszędzie jest podany przykład działania na Swingu .
Na obecną chwilę ceny modułów 5N0 035 342 ( litera ) są na poziomie 80 -200 zł , mówię o używkach więc opcja posiadania oryginalnego radia z wyjściem i obsługa USB jest warta świeczki.
Tylko proszę nie odpowiadać : wymień na swinga , kup emulator albo po co Ci to , itd .
Chodzi mi konkretnie czy będzie działać , ewentualnie może ktoś już temat przerabiał w Blusie , lub posiada MDI z tym radiem .
[ Dodano: Wto 22 Gru, 15 16:14 ]
Jednak polska strona z akcesoriami informuje że MDI nie działa z radiem BLUES - Skoda akcesoria strona 6 .
Komentarz
-
-
witam odgrzeje kotleta , jestem na etapie podłączenie mdi , posiadam octavia 2 fl 2010r , chciałbym kupić to urządzenie na allegro widziałem już od 150zł , tylko nie wiem każdy mdi podejdzie mi do radia swing np takie 5N0 035 342 F , kolejne pytanie czy ktoś ma nr kabla żeby podłączyć mdi -> swing
proszę o pomoc
Komentarz
-
-
grzesrs, ja też jestem zainteresowany podłączeniem mdi bo potrzebuje usb....znalazłem na alledrogo taki zestaw:
wydaje sie być kompletny i zastanawiam się czy podejdzie do mojego amundsena+ i kto w KRK by mi to zamontował i zakodował?
Ja jestem zielony w te klocki :/
Coś ktoś?Jest: Srebrna OII FL Combi 2.0 TDI CR CFHC 4x4 2012
Była: Czarna OII Combi 1,9 TDI BXE 4x4 2007
Komentarz
-
-
tutaj możesz się wesprzeć na przykładzie golfa . http://modyfikacje-vw.blogspot.com/2...in-aux-in.html
Komentarz
-
-
grzesrs, dzięki :-)Jest: Srebrna OII FL Combi 2.0 TDI CR CFHC 4x4 2012
Była: Czarna OII Combi 1,9 TDI BXE 4x4 2007
Komentarz
-
-
Witam panowie,
Zakupiłem na allegro zestaw mdi niby ze wszystkimi potrzebnymi kablami i złączami. Jednak wydaje mi się że tych kostek i kabli w moim zestawie jest za dużo i że trzeba je poprzerabiać. Czy ma ktoś wiedzę którą mógł by mnie wspomóc co i jak podłączyć. Przeczytałem poprzednego linka kolegi ale to chyba się nie odnosi do tego zestawu co ja posiadam.
Komentarz
-
-
Gosek007, a masz w komplecie "drugą stronę" tych złączek, które trzymasz w ręku?
Wygląda, że ta wiązka wymaga wypięcia pinów z głównej kostki za radiem ( 2x zasilanie, 2x CAN, 3 x Aux in ) i wpięcia tam tych wolnych pinów widocznych na fotce.
Te wyciągnięte ori kabelki powinny być zatrzaśnięte w odpowiednie obudowy ( nie widzę ich na fotkach ) i podłączone do tych złączek, które trzymasz w ręku ( + ta jedna czarna przy wiązce ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
To powinno tobie pomóc :
Może przyda się też dla potomnych
Na tym schemacie jest opcja z AUX . Musisz sobie uzmysłowić że teraz aux najpierw wchodzi do MDI a potem dopiero do radia ( o ile posiadasz je teraz ) , wiec trzeba troszkę przerobić obecną instalacje , bo bez MDI AUX wchodzi bezpośrednio do niebieskiej kostki i do radia .
Jeżeli nie posiadasz AUX a byś chciał to nic prostszego , dokupujesz zwykły wtyk JACK i podpinasz go do MDI ( wg. schematu ) .
Do montażu można też użyć złącza kostki quadlock ( takie jak w radiu ) wtedy jest tylko opcja wpiąć -wypiąć i nic nie trzeba lutować . Przy tej opcji nie ma ingerencji w instalacje auta .
Takie złącze jest do dostania na znanym portalu aukcyjnym .
Wtedy wszystkie kable od MDI przylutujemy do tego złącza , a kostkę niebieską i jeżeli jest od telefonu to zieloną wpinamy też w to złącze .
Po całym montażu nie zapomnij o dodaniu do listy w gatewayu 2E-Media Player 3 .
Komentarz
-
-
Dzięki bardzo za pomoc Myślę że sobie poradziłem z montażem, miałem wszystkie kostki podłaczeniowe i tylko wystarczyło przepiąć wszystkie piny w nowe miejsca
dziś pojade do elektryka to mi zaprogramuje media in
Ja niestety nie posiadam VCDS bo kiedyś stwierdziłem że nie potrzebuja a teraz stwierdzam że więcej pieniążków zostawiłem u niego niż jak miałbym kupić vcds-a
Pozdrawiam
[ Dodano: Pią 06 Maj, 16 20:55 ]
Dziekuję bardzo za pomoc, wszystko działa oprócz auxa niestety ale jakoś dam radę. jestem pewny że dobrze podłaczyłem go a w radiu zniknęła opcja aux... no nic dzięki bardzo jeszcze raz!
Komentarz
-
-
Wcale nie zniknął AUX po prostu MDI przy włożonym USB- pendriv jest nadrzędny i wtedy nie ma AUX , jak go wyjmiesz z gniazda pojawi się AUX , czasami ( zależy to od modułu ) jest opis PD lub MDI i po wciśnięciu jest opis AUX ( pendriv nie włożony do gniazda ) .
Zobacz tutaj MDI swing
Opisane też to jest w instrukcji radia .
A jakie masz kodowanie w MDI ? , bo tam też jest opcja do włączenia AUX .
020000 - wejście analogowe AUX-IN nie jest zainstalowane
010000 - wejście analogowe AUX-IN zainstalowane
Komentarz
-
-
Panowie proszę o informację czy dobrze zakodowane MDI
Address 2E: Media Player 3 (J650) Labels: 5N0-035-342.lbl
Part No SW: 5N0 035 342 F HW: 5N0 035 342 F
Component: SG EXT.PLAYER H18 0546
Revision: A1001003 Serial number: 7663213647
Coding: 020100
Shop #: WSC 01357 011 00200
VCID: 2A4212EB1CFFD05261C404D-807ESkoda Octavia II FL
Motul 8100 X-Cess 5W40, Filtry Knecht, Świece Beru
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2sDZh/
Komentarz
-
-
Dzięki Wojtenio, usb czyta ładuje telefon ale przy podłączeniu iphona jest jakiś komunikat o braku obsługi urządzenia, aux mam w podłokietniku ale odłączyłem narazieSkoda Octavia II FL
Komentarz
-
-
Mój to 5N0 035 342 F znalazłem jakiś update firmware jutro sprawdzę, na chwilę obecną nie mam gdzie tych 3 kabelków od auxa podpiąć, gdyż montowałem mdi na przejściówkę podobną do tej z carsystem myślę nad zamówieniem kabelka mdi z wyjściem USB i jack i pod ten jack podepnę AUX. Teraz mam wyprowadzone USB na tą zaślepkę obok ESP TPMS i w następnym mam USB oryginalneSkoda Octavia II FL
Komentarz
-
-
Cześć
ja się podłącze do tematu. Mam u siebie Columbus i zacząłem szukać gniazda MDI ale za chorobę nie mogę go znaleścć - chyba nie mam na wyposażeniu.
O tyle to dziwne że jest AUX w podłokietniku i czytnik SD pod radiem w ramce od razu.
Jakoś można sprawdzić czy faktycznie nie mam tego MDI ( np VCDS?) , no i kwestia czy samo wpięcie kabli w Columbusa rozwiąże problem.
Komentarz
-
-
Jeżeli masz MDI to w VCDS powinien być widoczny jak poniżej
Adres 2E: Media Player 3 (J650) Plik etykiet: 5N0-035-342.lbl
Oznaczenie elementu SW: 5N0 035 342 G HW: 5N0 035 342 G
Komponent: SG EXT.PLAYER H19 0730
Weryfikacja: A1001003 Numer seryjny: 7663667452
Kodowanie: 020100
Kod serwisu: WSC 00788 648 00255
VCID: 2B543F304A0531196C-807E
Jakbyś szukał to mam na sprzedaż moduł MDI z przejściówką do radia instalacja p&p + kodowanie, jedynie musiałbyś dokupić kabel mdi z wyjściem jakie potrzebujesz
W linku Foto
Ostatnio edytowany przez Maly745; 34973.Skoda Octavia II FL
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maly745 Zobacz wpisJeżeli masz MDI to w VCDS powinien być widoczny jak poniżej
Adres 2E: Media Player 3 (J650) Plik etykiet: 5N0-035-342.lbl
Oznaczenie elementu SW: 5N0 035 342 G HW: 5N0 035 342 G
Komponent: SG EXT.PLAYER H19 0730
Weryfikacja: A1001003 Numer seryjny: 7663667452
Kodowanie: 020100
Kod serwisu: WSC 00788 648 00255
VCID: 2B543F304A0531196C-807E
Jakbyś szukał to mam na sprzedaż moduł MDI z przejściówką do radia instalacja p&p + kodowanie, jedynie musiałbyś dokupić kabel mdi z wyjściem jakie potrzebujesz
W linku Foto
http://forum.octaviaclub.pl/forum/ha...di-okablowanie
za każdym razem jak chce się podłączyć do modułu media player wywala mi błąd.
Załączone pliki
Komentarz
-
-
wklej autoscan to Ci powiem czy maszSkoda Octavia II FL
Komentarz
-
Komentarz