witajcie,
po wymianie uszkodzonej szyby, zalozylem szybe pod czujnik w mojej o2 (2011rok) i chce zalozyc lustro wewnetrzne fotochrom, jesli ktos juz to robil, prosze o instrukcje podlaczenia kabelkow.
z czujnikiem sobie poradzę, gdyz jest to dobrze opisane na forum.
pozdrawiam
Lusterko pin1 do bezpiecznika sc4 (od góry czwarty z lewej) pin2 do masy, pin3 do T52aa/28(bordnetz wyj. żarówki cofania czarnoniebieski) pin6 do T52ac/10(bordnetz wyj. włącznik drzwiowy ośw. wnetrza niebiesko szary) pin4 i pin5 to przewody do lusterek zewnętrznych, nie wszystkie lusterka mają wyprowadzone przewody ze środka. Ja miałem tyko 4 przewody do wtyczki. Jak ktoś chce to może sobie wyprowadzić, ja stwierdziłem ze zewnętrzne szkła są za drogie i zrezygnowałem. Piny2 i 3 można podłączyć pod lampkę sufitową masę do brazowego a pin3 do niebieskoszarego.
Jeżeli masz bezpośrednio podłączone do lusterek bocznych to nie trzeba kodować, sprawdź jedynie biegunowość może to ma znaczenie. A jeżeli do sterowników drzwi to musisz zakodować.
podgrzewanie to nie fotochrom ops: coś mi się pomyliło
czyli się tego nie koduje w sterowniku drzwi
ponieważ masz sterowniki drzwi po FL to ori przez nie idzie fotochrom, dla sprawdzenia:
lusterko wewnętrzne pin4 - (biało/czerwony) - sterownik drzwi pin1 (wtyczka 20p) (idzie ten sygnał poprzez wtyczkę w słupku A)
lusterko wewnętrzne pin5 - (biało/żółty) - sterownik drzwi pin10 (wtyczka 20p) (idzie ten sygnał poprzez wtyczkę w słupku A)
ze sterownika z wtyczki lusterkowej pin 8 i 16 - ale jak mają być do lusterka to nie wiem, ale raczej muszą mieć polaryzacje
Komentarz