O2 FL kombi doposażenie o fotele skórzane z O2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kalidamian
    Classic
    • 2011
    • 10

Luqasz,

tak byłoby idealnie

profi robota kowal 2002 w o2fl combi piotrek_gdy

btw
    ale wszystko zależy od budżetu...
    pozdrawiam Damian
  • Soomood
    Drive
    • 2010
    • 89

Witam,

Posiadam Skodę O2 FL kombi wersja elegance, jakiś czas temu zakupiłem fotele skórzane, tyle że z modelu O2 kombi przed liftingiem. O ile spasowanie i montaż jest p&p to podłączenie kabelków rodzi problemy, wychodzi na to że zostały zmienione kostki od poduszek powietrznych, nadal są żółte i mają z tego co pamiętam 3 bolce, niestety nie wchodzą w gniazdo, jest jakieś delikatne przesunięcie względem poprzedniej kostki, myślałem że to na początku może krzywe piny, ale niestety to nie to. Dodatkowo fotele mają grzaną dupę więc w nowych fotelach jest dodatkowa kostka czarna ale nie o to się rozchodzi.

Jakie mam możliwości aby nie wyświetlał mi się błąd na desce rozdzielczej, z tego co patrzyłem na starych fotelach, wiązka idzie bezpośrednio do poduch, więc nie ma możliwości zrobienia przepięcia wiązki gdzieś po środku, nie wiem jak to jest w tych fotelach przed liftem bo szczerze mówiąc jak już je wsadziłem i przymocowałem to nie miałem sił i chęci aby tam to zweryfikować.

Czy trzeba ciąć kable i na krótko to robić? ( czego chciałbym uniknąć )?
    Czy może jest możliwość przepięcia wiązki gdzieś w samochodzie ? Tak aby zamienić wiązkę z FL na tą przed liftową? Czy też może wyniknąć problem z połączeniem?

Szukałem podobnych tematów, ale akurat na rozwiązanie mojego problemu nie natrafiłem.

Za pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam

Komentarz

• Enriquez
      RS
      • 2009
      • 7685
      • Superb III (3V3)

Widziałem niedawno taki samochód na taksówce jak Twój, tyle że w Łodzi. Fotele z RS przedliftowego i wtyczka poduszki przecięta i polutowana. Niestety nic to nie dało, gdyż prawdopodobnie sterownik poduszek też jest nowy i po prostu nie widzi starej poduchy. Klient zażyczył sobie wykodowanie tego sterownika z gatewaya, czym skutecznie ugasił kontrolkę na desce, ale też wyłączył cały ten system. Niestety jednej, czy dwóch poduszek nie da się zdeaktywować tak, żeby nie było dyskoteki na szafie.
      Pozdrawiam
      Marcin

Komentarz

• piotrek_gdy
        RS
        • 2008
        • 7723
        • Volkswagen
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Soomood, wysil się trochę
        Ten temat kilkakrotnie był już na forum

Trzeba wymienić wiązali pod fotelem które są łączone pod fotelem
        przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Soomood
          Drive
          • 2010
          • 89

Powracam do tematu który tak naprawdę dzisiaj został zamknięty dzięki pomocy kolegi Enriqueza Ale od początku, niestety nie dało się przepiąć wiązki z oryginalnych foteli do tych nowych skórzanych z uwagi że kabel szedł bezpośrednio od kostki do poduszki, bez żadnych przepięć, tak więc tutaj poległem, oczywiście istniała opcja ciąć kable i lutować kable ze starych foteli, ale dzięki temu mam 2 zestawy rozwalone, stanęło na tym że kilka godzin poświęciłem na powolnym rozwaleniu kostki, a raczej jej rozcinaniu, tak aby uratować piny, zostały zakupione nowe kostki, takie jak mam w oryginalnych fotelach, no i dzisiaj Enriquez dokonał połączenia kostek z pinami plus usuwanie błędu poduch z deski rozdzielczej Tak więc podziękowania dla Enriquez, piotrek_gdy za pomoc w sprawdzeniu czy piny działają z kostką oraz Krzynolowi za naprowadzenie na rozwiązanie

Komentarz

• Enriquez
            RS
            • 2009
            • 7685
            • Superb III (3V3)

Soomood, a masz może numer tej starej kostki pod ręką? Chodzi mi o to, że prawdopodobnie piny do nowej kostki są nieco inne - pamiętasz, że te Twoje ciężko wchodziły do nowej kostki i nie miały tego wypustu na górze.
            Pozdrawiam
            Marcin

Komentarz

• Soomood
              Drive
              • 2010
              • 89

Po pracy spiszę numer tej kostki i podam. Piny może faktycznie były inne, albo ja je lekko sfatygowałem wycinając starą kostkę, mogłem kilka razy je sekatorem przejechać

Numer kostki którą zakupiłem to 8J0 972 576 Takie same jak w moich fotelach oryginalnie zamontowanych O2FL 2010

Komentarz

Pracuję...