O2 FL kombi doposażenie o fotele skórzane z O2
Zwiń
X
-
O2 FL kombi doposażenie o fotele skórzane z O2
Witam,
Posiadam Skodę O2 FL kombi wersja elegance, jakiś czas temu zakupiłem fotele skórzane, tyle że z modelu O2 kombi przed liftingiem. O ile spasowanie i montaż jest p&p to podłączenie kabelków rodzi problemy, wychodzi na to że zostały zmienione kostki od poduszek powietrznych, nadal są żółte i mają z tego co pamiętam 3 bolce, niestety nie wchodzą w gniazdo, jest jakieś delikatne przesunięcie względem poprzedniej kostki, myślałem że to na początku może krzywe piny, ale niestety to nie to. Dodatkowo fotele mają grzaną dupę więc w nowych fotelach jest dodatkowa kostka czarna ale nie o to się rozchodzi.
Jakie mam możliwości aby nie wyświetlał mi się błąd na desce rozdzielczej, z tego co patrzyłem na starych fotelach, wiązka idzie bezpośrednio do poduch, więc nie ma możliwości zrobienia przepięcia wiązki gdzieś po środku, nie wiem jak to jest w tych fotelach przed liftem bo szczerze mówiąc jak już je wsadziłem i przymocowałem to nie miałem sił i chęci aby tam to zweryfikować.
Czy trzeba ciąć kable i na krótko to robić? ( czego chciałbym uniknąć )?
Czy może jest możliwość przepięcia wiązki gdzieś w samochodzie ? Tak aby zamienić wiązkę z FL na tą przed liftową? Czy też może wyniknąć problem z połączeniem?
Szukałem podobnych tematów, ale akurat na rozwiązanie mojego problemu nie natrafiłem.
Za pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam
-
-
Widziałem niedawno taki samochód na taksówce jak Twój, tyle że w Łodzi. Fotele z RS przedliftowego i wtyczka poduszki przecięta i polutowana. Niestety nic to nie dało, gdyż prawdopodobnie sterownik poduszek też jest nowy i po prostu nie widzi starej poduchy. Klient zażyczył sobie wykodowanie tego sterownika z gatewaya, czym skutecznie ugasił kontrolkę na desce, ale też wyłączył cały ten system. Niestety jednej, czy dwóch poduszek nie da się zdeaktywować tak, żeby nie było dyskoteki na szafie.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Soomood, wysil się trochę
Ten temat kilkakrotnie był już na forum
Trzeba wymienić wiązali pod fotelem które są łączone pod fotelemprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Powracam do tematu który tak naprawdę dzisiaj został zamknięty dzięki pomocy kolegi EnriquezaAle od początku, niestety nie dało się przepiąć wiązki z oryginalnych foteli do tych nowych skórzanych z uwagi że kabel szedł bezpośrednio od kostki do poduszki, bez żadnych przepięć, tak więc tutaj poległem, oczywiście istniała opcja ciąć kable i lutować kable ze starych foteli, ale dzięki temu mam 2 zestawy rozwalone, stanęło na tym że kilka godzin poświęciłem na powolnym rozwaleniu kostki, a raczej jej rozcinaniu, tak aby uratować piny, zostały zakupione nowe kostki, takie jak mam w oryginalnych fotelach, no i dzisiaj Enriquez dokonał połączenia kostek z pinami plus usuwanie błędu poduch z deski rozdzielczej
Tak więc podziękowania dla Enriquez, piotrek_gdy za pomoc w sprawdzeniu czy piny działają z kostką
oraz Krzynolowi za naprowadzenie na rozwiązanie
Komentarz
-
Komentarz