Mam nadzieję że w dobrym miejscu piszę.
Czytam forum i czytam i nie znalazłem tego co mnie interesuje..
Od razu zaznaczam że proszę o w miarę możliwości łopatologiczne porady bo nie za bardzo się znam na takich sprawach.
Otóż mam 2 po lifcie w wersji Ambiente.
Mam ten wyświetlacz między zegarami czyli że chyba maxi-dot.
Mam też sterowanie z kierownicy radiem i komputerem pokładowym.
No i niestety radio SWING. A do tego czujniki parkowania z tyłu.
I tu się zaczyna.
Bardzo chciałbym dołożyć sobie spryskiwacze reflektorów, czujniki parkowania z przodu i lepsze radio... chętnie Columbusa.. żeby miało navi i bluetooth.
Czy ktoś byłby w stanie powiedzieć mi jakie byłyby orientacyjne koszty? Oczywiście poza radiem bo tego cene znam.
No i jeszcze czy ktoś kto ogarnia te tematy mógłby wypowiedzieć się jak trudno to zrobić?
Czy ASO wykona te przeróbki? Lub może ktoś z forum zechciałby się pobawić?
Sam wolalbym nie czepiać się tego żeby nie skiepścić :P
Jak już robisz przód i przebijasz się przez ścianę grodziową to proponuję iść za ciosem i dać:
1. czujniki 500zł
- moduł 150zł
- wiązka guzik, głośnik 150
- czujniki 150
TMPS nie jest mi w sumie potrzebny.. chociaż bajerek fajny..
Czyli Columbus BT nie ma? a Bolero albo Amundsen?
Czy do każdego trzeba ten BT oddzielnie dokupić?
A w kwestii spryskiwaczy i czujników.. Czy zderzak do wymiany idzie czy wiercimy i tniemy ten co jest?
w ASO pewnie zrobią jak się uprzesz ale suma na rachunku będzie kosmiczna.
Zderzak wiercimy, poszukaj na forum bo są już tematy dokładnie opisujące te zagadnienia.
Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Szukam szukam... i wiele rzeczy rzeczywiście jest ładnie opisanych..
No ale doszedłem do wniosku że sam sobie nie poradzę z podłączeniem chyba jednak tego wszystkiego.. wywiercić otwory na parktronik to ok ale już pod spryskiwacze to nie bardzo.. no i podłączenie wszystkiego..
Czy to działa na zasadzie plug and play?
Jak miałem scorpio to tak było... wszystko można było podłączyć i działało.. nawet wtyczki wolne na te elementy były..
pandrzejczak, mógłbyś zdradzić kwotę jaką krzyknęli? Z częściami czy bez?
za robociznę zapłaciłem 600zł. Kompletny zestaw czujników zapłaciłem coś ok. 700zł Zestaw spryskiwaczy robiłem wszystko na nowych częściach. Zestaw też nowy
kolego a ile jest takich ASO?
mam doświadczenia z kilkoma ASO w 3mieście i w Wawie- żadna z nich nie podejmuje się żadnego retrofitingu :wink: , pomijam kwestię ceny :roll:
chociaż teraz czytam, że nawet niektóre stacje na śląsku np dokodowują zegary przy wymianie na MD - czego kiedyś ie robiły
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
No byłem w Zamościu w ASO.. niezbyt chętnie ale powiedział że możnaby spróbować...
Po czym zastrzelił mnie cenami :P
Zrezygnowałem.. poszukam jakiegoś znającego się na rzeczy i chętnego do pomocy kolegi na forum.
Może znajdzie się tu taki? :roll:
jestem nowym użytkownikiem forum i od niedawna użytkownikiem również octavii II po lifcie z 2010r. W związku z tym że dość sporo jeżdżę nią w dłuższych trasach chciał bym zamontować w niej tempomat. Z tego co czytałem na forum nie jest to jakaś strasznie skomplikowana sprawa, jednak nie chciał bym się też uczyć się na aucie i zamiast coś poprawić tylko popsuć.
Mam więc pytanie czy jest na forum ktoś kto już ma za sobą taką przeróbkę (najlepiej udaną) i jest z Wa-wy lub jej okolic i był by w stanie w czymś takim pomóc? (się rozumie że nie za darmoszke). Ewentualnie czy ma ktoś jakieś namiary na tani warsztat który to ogarnie albo pracownika ASO dorabiającego po godzinach i przyjmującego prywatnie
Komentarz