Zamieszczone przez Chris11
[O2] radio blues i aux
Zwiń
X
-
Kolega ma pewnie takie radio i na stronie 8 instrukcji tego radia jest napisane :
Włączenie zewnętrznego źródła dźwięku:
– Naciśnij przycisk CD i ponownie CD , by wybrać wejście wewnętrzne AUX - IN .
Odtwarzanie rozpocznie się automatycznie bezpośrednio po przyłączeniu
źródła zewnętrznego.
Ale warunek jest taki by posiadać Wejście do podłączenia zewnętrznych źródeł dźwięku AUX-IN które znajduje się pod podłokietnikiem foteli przednich i jest oznaczone napisem AUX.
darwiusz No i co do kodowania to ma być takie :
050004000001 ( jeżeli są 4 głośniki przód + tył )
050002000001 ( jeżeli dwa tylko przód )
Jak nie miałeś AUX i nie było zakodowane to bajt0 , bit0 ( zaznaczone ) i w tym samym bajcie bit 2 ( zaznaczone) , reszta bez zmian i powinno działać .
Jest to kodowanie do radia blues skody 1Z0 035 152 E .
Komentarz
-
-
[ Dodano: Pon 03 Lut, 14 15:17 ]
a czy ktoś pomógłby mi zakodować to radio ,nie posiadam komputera i kabla do kodowania ,jestem z Warszawy[/quote]
Podepnę się pod wątek - kto by zrobił takie odkodowywanie w Krakowie lub okolicach? Jakkis hobbysta, albo zakład.
Mam dokladnie takie radio jak kolega, czyli:
Albo jakis link do kompletnej instrukcji jak to zrobic samemu Ale nie mam ani kabla, ani jacka wyprowadzonego (auto bez podłokietnika) ani zmieniarki plyt w schowku.
Dziekuje z gory.
Komentarz
-
-
witam,
na zdjęciu jest radio mellody a ja mam radio blues, do radia dokupiłem taki kabelek http://allegro.pl/wejscie-aux-line-i...901238430.html
( musiałem wtyczkę obłamać bo była za wielka) i (kabelek z jednej strony jack a z drugiej czincz ) wpoiłem w radio a kolega z forum w 2 minuty zakodował mi radio i działa aux
pozdrawiam
Darek
[ Dodano: Czw 06 Lut, 14 12:09 ]
taki cinch
Komentarz
-
-
Dzieki, rozumiem ze bym musial kupic te dwa kable, czy wystarczy ten pierwszy?
A ja dokladnie mam radio Blues, co wyglada jak Melody, dokladnie tak:
A skad ten kolega? czy moze gdzies z okolic Krakowa, Bielska lub Limanowej?
Nie ma nikogo na forum co by chcial zarobic pare zlotych na zdekodowaniu?
sisigmund
Komentarz
-
-
zestaw zawiera: obudowa kod 80170 - 1 szt.; osłona obudowy kod 80190 - 1 szt.; terminal kod 81060 - 12 szt.
Witam Mam radio Audi Concert plus, podłączałem Ipod-a przez adapter „kasetę” ale już dawno zaczął mnie wkurzać kabel zwisający z radia przez całą konsolę główną, do tego wygląda to trochę nie estetycznie. Widziałem u kumpla w Seacie Ibizie oryginale wejście AUX w tunelu głównym i postanowiłem sobie takie coś zamontować. Jeżeli nasze radio ma z tyłu miejsce na wtyk z wejściem AUX to trzeba tylko kupić kabelek i podłączyć to do kostki na tunelu środkowym, koszt takiego kabelka to chyba ok.
[ Dodano: Czw 06 Lut, 14 12:44 ]
Zamieszczone przez lockin@darwiusz
Ten kabel który kupiłeś rozumiem ze pasuje P&P z tyłu radia (nie liczac tego odłamania wtyczki) ?
I druga sprawa, 2 x wejście AUX są pod tego czincza/jacka, a do czego idą pozostałę 2 x wyjście Line - out ?
- to 2 stereo - wyjście L + P i wejście L + P
- polka pod radiem ma dziurki którymi można przełożyć kabelki i gotowe + kodowanie
pozdrawiam
Darek
[ Dodano: Czw 06 Lut, 14 12:51 ]
można zastosować do wszystkich modeli ; blues, swing, bolero ...
Komentarz
-
-
Podepnę się delikatnie...
Czy możecie mi w skrócie podsumować jakie radia występowały w OIIRS ?
Jakie (jeżeli w ogóle) są możliwości montażu Bolero czy Columbusa ?OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
-
Panowie, ponowię pytanie jednego z przedmówców: czy w Warszawie jest ktoś w stanie od A do Z pomoc w montażu AUX-IN do radia Blues w O2FL ?
Interesuje mnie montaż kabla w półce pod radiem + zakodowanie wejścia.
Czy ew. podejmie się ktoś takiej instalacji jeżeli tak to za ile? (materiały+robocizna)
pozdrawiam!
Komentarz
-
-
Komentarz