podłokietnik armster 2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Costus
    Classic
    • 2017
    • 15
    • Octavia I (1U2)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

podłokietnik armster 2

Po dzisiejszej, pierwszej wizycie związanej z przeglądem mojego "szkodnika" również mogę dołączyc do grona kolejnego, zadowolonego klienta DobregoGrzesia. Pewnie powtórzę się po przedmówcach ale przede wszystkim ogromny plus dla DGW za:
    - kulturę osobistą i empatię dla klienta - byl to pierwszy warsztat, w którym nie czułem się jak petent zbywany półsłówkami po dowolnie zadanym pytaniu,
    - skrupulatność i dokładność - po sposobie w jaki pracuje widać, że przywiązuje uwagę do tego co robi, nie spieszy się,
    - czystość wykonywanych prac - wszystkie wykręcane, dotykane elementy silnika były od razu czyszczone.
    - całokształt - przyznam szczerze, że tak zawsze wyobrażałem sobie długo poszukiwanego "mojego" mechanika.

DGW zyskał tym samym kolejnego zadowolonego klienta.
  • Costus
    Classic
    • 2014
    • 7

podłokietnik armster 2

Witam poszukuję podłokietnika do mojej skody octavi II i wpadłem na takiej marki

Mam pytanie czy ktoś jest zaopatrzony w podłokietnik tego rodzaju? Czy polecacie coś innego?

Pozdrawiam

Komentarz

• spc
      Elegance
      • 2012
      • 825
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Miałem dokładanego armstera w firmówce (w ASO) nawet kosztował podobnie. Wyglądał identycznie, tylko mocowanie było inne. Fajna rzecz, całkiem niezły zakres regulacji. Wytrzymał ponad 3 lata i 150kkm intensywnego użytkowania, póki na myjni ręcznej sprzątający nie uwalił się na niego całą masą.
      Piter
      tarasik.eu - tarasy i balkony z drewna i kompozytu
      KM i Nm dołożył gregor10

Komentarz

• pepedealer
        Drive
        • 2009
        • 63
        • Subaru

A nie lepiej dołożyć 100 zł i poszukać fabrycznego podłokietnika? Idealnie pasuje i dobrze wygląda a na dodatek nawiewy na tył będą.

Komentarz

• Costus
          Classic
          • 2014
          • 7

Dzięki za sugestie tylko po co mi nawiew na tyl skoro nie mam dwu-strefowej klimy. Te firmowe średnio mi sie podobają, przynajmiej te na allegro.

Komentarz

• kowaltom99
            Rider
            • 2009
            • 743
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Costus
            Dzięki za sugestie tylko po co mi nawiew na tyl skoro nie mam dwu-strefowej klimy. Te firmowe średnio mi sie podobają, przynajmiej te na allegro.
            Klima dwustrefowa nie ma żadnego związku z nawiewem na tył. Nawiew na tył możesz mieć nawet jak wogóle nie masz klimy. Kanały powietrzne podłączone są do wylotów nawiewu konsoli środkowej.
            Po zamontowaniu ori podłokietnika z kanałami nawiewu - pasażerom latem chłodzisz a zimą grzejesz.

Na samym początku zamontowałem podłokietnik nieoryginalny - rozsypał się po 3 miesiącach.
            Kupiłem oryginał z demontażu i od 4 lat jest OK.

Komentarz

• Costus
              Classic
              • 2014
              • 7

Zamieszczone przez kowaltom99
              Klima dwustrefowa nie ma żadnego związku z nawiewem na tył. Nawiew na tył możesz mieć nawet jak wogóle nie masz klimy. Kanały powietrzne podłączone są do wylotów nawiewu konsoli środkowej.
              Po zamontowaniu ori podłokietnika z kanałami nawiewu - pasażerom latem chłodzisz a zimą grzejesz.

Na samym początku zamontowałem podłokietnik nieoryginalny - rozsypał się po 3 miesiącach.
              Fajna sprawa, muszę przyjrzeć się temu co napisałeś i może zrobie tak jak napisałeś ale to trzeba też mieć człowieka od tego.

Komentarz

• Wally
                RS
                • 2012
                • 3790
                • Volkswagen

Zamieszczone przez kowaltom99

Fajna sprawa, muszę przyjrzeć się temu co napisałeś i może zrobie tak jak napisałeś ale to trzeba też mieć człowieka od tego.
                jak masz ręce i oczy to żaden człowiek więcej raczej nie jest potrzebmy - jest na forum manual od wymiany - poszukaj i spokojnie sam sobie poraadzisz :szeroki_usmiech
                Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
                => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
                => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
                "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

• pepedealer
                  Drive
                  • 2009
                  • 63
                  • Subaru

Costus,
                  Masz tu pierwszy lepszy

Ja założyłem i teraz sobie jazdy bez niego nie wyobrażam. Trzyma się jak przyspawany.

Komentarz

• Costus
                    Classic
                    • 2014
                    • 7

Dzięki za info i porady. Kupię ori na allegro.

Komentarz

• Biszczu
                      RS
                      • 2011
                      • 5567

Costus, nieoryginalny podłokietnik do O2 chcesz założyć ???? :shock: to tak jakby kupić Mercedesa z największym silnikiem i założyć mu gaz...

nieoryginalny podłokietnik do O2 pasuje jak pięść do oka... TYLKO oryginał
                      "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• Costus
                        Classic
                        • 2014
                        • 7

Zamieszczone przez Biszczu
                        Costus, nieoryginalny podłokietnik do O2 chcesz założyć ???? :shock: to tak jakby kupić Mercedesa z największym silnikiem i założyć mu gaz...

nieoryginalny podłokietnik do O2 pasuje jak pięść do oka... TYLKO oryginał
                        Możesz spać spokojnie, kupuję orginał

Komentarz

Pracuję...