Kable w wiązce tak były, a już dość na dziś roboty miałem więc odpuściłem sobie prucie wiązki.
[O2] Kamera cofania OII
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez patryk23 Zobacz wpisoolsztyniak z CAN?! mówisz o gateway'u? Ori wiązka jest długości do lampy / Sterownika pdc i miałoby to sens bo masę i +12v można brać z ze sterownika ale sterowanie ( z którejś czujki???) .
Taki oto zestaw :
Przewód sygnałowy z przewodem zasilającym w jednym : cinch + 12V (żółty z czerwonym)
Przewód sygnałowy na wejściu do radia + 12V zmostkowany z przewodem odpowiadającym za uruchomienie czujników parkowania po wrzuceniu wstecznego (oraz obrazu z kamery cofania).
Przy kamerze - wychodzące dwa przewody : +12V i sygnał wyjściowy cinch. (znów żółty i czerwony)
Cinch podłączony do kamery, czerwony (12V) zlutowany z wtyczką zasilającą.
Masa pod śrubę, wtyczka do kamery z już podłączonym cinch, i wszystko działa.
Może trochę chaotycznie to opisuję ale nie widzę sensu dawania zasilania z innego źródła niż z radia.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
oolsztyniak Mieszamy trochę bo ty piszesz o ryżowej a ja mówię o ORI , Mam nowe ORG graty i wiązka zasilająca dla kamery jest długości do PDC/lampy . W ori kamerze mostkowanie powoduje ,ze kamera ciągle działa po właczeniu zapłonu, tyle że jej nie widzimy bo pdc wyłącza sam obraz . Twój zestaw to całkiem inne podłączenie . Dlatego pytałem gradek
o podłączanie ,bo po stacyjce masz +12V i w pdc i wycieraczce tylnej , a sterowanie ze wstecznego . Zasilanie z radia ma sens jak nie mamy czujek i wycieraczki .
Komentarz
-
-
Przeszukałem forum i znalazłem post od gieu gdzie pisze, że podłączał kamerę pod światło cofania.
Komentarz
-
Komentarz