Zamieszczone przez aksia89
[O2FL] Swing na Bolero
Zwiń
X
-
[O2FL] Swing na Bolero
Czy wymiana radia swinga na bolero jest trudna? Mozna to spokojnie zrobic samemu?
Zastanawiam sie czy wystarczy tylko przelozyc radio czy trzeba cos kodowac, czytalem ze nowa ramka bedzie potrzebna ale to podobno nic drogiego.
O columbusie chyba nie mysle bo drogie a navi tak czesto nie uzywam zalezy mi na ciekawszym designie bo pewnie bolero gra podobnie do swinga.
Jakby sie chcialo columbusa to juz grubsza sprawa pewnie jakies moduly czujniki itp tak?
a co jesli ktos radio sprzedaje bez kodu?? do czego ten kod
-
-
na pewno będzie trzeba dokodować radio do samochodu, bo inaczej będzie błędami walić, a ten kod jest potrzebny do odkodowania radia bo nie będzie działczyć , oczywiście za opłata można taki kod odzyskać ale jeśli ktoś sprzedaje radio bez kodu to może być kradzione :evil: , nie polecam poszukaj na pewno można znaleźć z kodem, pozdrawiam
Komentarz
-
-
Missiak, radio jak radio - tylko serwis sprzedaje więc mogło być np. naprawiane. W kwestii kodu - telefon do sprzedającego a nie gdybanie na forum.
Sam w zeszłym tygodniu robiłem taki przeszczep u siebie - radio oczywiście zagra po przełożeniu ale po zalogowaniu VCDS-em pokasowałem błędy bo wymianę robiłem bez odpinania akumulatora. Do tego radio które kupiłem miało inny workshop code itd więc przy okazji ustawiłem wszystko jak w pozostałych urządzeniach.
Generalnie kodowanie dla BOLERO jest takie samo jak dla SWING-a więc gdyby coś było inaczej w nowym radiu możesz śmiało przekopiować stare kodowanie.
Komentarz
-
-
Ja wymieniałem swinga na columbusa to nie było problemu z błędami. Musiałem potem tylko vcdsem odpalić navi i bluetooth.
W Twoim przypadku nie ma tego problemu. jedyny błąd jaki może ci wywalić, moim zadaniem to jak odepniesz antenę w celu wyjęcia starego radyjka ale to nie ma żadnego znaczenia z punktu widzenia użytkowania.
Zamieszczone przez GoOrAl_LGAle ja mam te radio stream starsze i chodzi mi o to czy po za ramka wszystko pasuje
Komentarz
-
-
missiak177, ja kupiłem u sprzedawcy "kowmar" - sklep "ZNT KOWALEWICZ" co wkleiłeś linka właśnie BOLERO, wymieniłem sam, wszystko banalnie proste, tylko trzeba z ramką uważać żeby nie połamać
Ale powiem Ci tak, kod do radia dostałem, radio działa super ale miałem już dwa takie przypadki że na ekranie wyskakują paski i nic nie widać, radyjko działa, można podgłaszać, sterować z kiero ale nic nie widać. Po wyłączeniu samochodu i odczekaniu jakiegoś czasu ekran działa poprawnie. Gwarancja niby była 14 dni ale napisałem do Sprzedającego że mam taki problem ale ten nie odpisał ... Dwa razy tak mi się zrobiło i narazie jest OK. Ale takie jest właśnie ryzyko kupowania używki...
A tak to wygląda:
______
xxx
Komentarz
-
-
panowie powracam do temat z zapytaniem
mam okazje zakupic bolero z superba 2010r, podobno przekodowane do octavii
wlasciciel mowi ze od nowosci ma to radio w swojej octavi 2 fl i jest one oryginalne wszystko przekodowane, tylko ramke trzeba miec ta pod columbusa
czy warto w cos takiego zainwestowac ? czy szukac bolera od octavii
czujniki parkowania beda wtedy dzialac na tym radiu, przyciszanie przy wstecznym itp??
to jest zdj wlasnie tego radyjka
Komentarz
-
Komentarz