Mialem cos takiego i powiem szczerze do bani. Zrobilem tryb amerykanski i jestem zadowolony
[OII] Doswietlanie zakretow - model 2008
Zwiń
X
-
No niedawno właczyłem opcje doświetlania zakrętów w swojej O II i jestem zadowolony
Też biłem sie z myślami czy mi to potrzebne, ale namówili mnie koledzy którzy już to mają i okazało się, że bardzo ułatwia to życie!! Zwłaszcza jak jadę w nocy na działkę, lub do tesciów którzy mieszkają pod miastem. Skręcanie z waskiej i nieoswietlonej uliczki stało się dużo łatwiejsze dzięki doświetlaniuPo prostu widzę drogę w którą skręcam i co ważeniejsze widzę i stan jej nawierzchni.
Jak dla mnie super sprawa.
P.S. dodatkowo właczyłem równiez opcje Leaving Home - po odryglowaniu zamków na ok. 30 s właczaja sie światła (przydaje mi się to zwłaszcza na działce kiedy trzeba wyjść z domku i podejść po coś w nocy do samochodu, a dookoła ciemno jak w d... u murzyna).Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez radik79Mam pytanie,
Czy ktoś w OII FL aktywował doświetlanie zakrętów?
Pozdrawiam,
RadekAudi A6 allroad, 300KM, 570Nm
ttp://www.modpro.pl/ - Engine Tuning
http://www.termowizja.bielsko.pl/
Komentarz
-
-
Maciek_H, jak można dezaktywować to pewnie można i aktywować.
Tylko pytanie, jakie masz wyposażenie i czy masz xenony?
No i jeszcze jedno pytanie, dezaktywowałeś to w serwisie czy w ramach własnych działań?
Pozdrawiam,
Radek... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...
Komentarz
-
-
Doświetlanie nie jest powiązane z obecnością xenonów. Działa nawet w O2 bez xenonów z odpowiednim sterownikiem. Osobiście uruchamiałem doświetlanie w 'zwykłych' O2 jak również w FL'ach. Ja do siebie chcę dokupić sterownik, który na to pozwoli :-)Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Nie potrafię powiedzieć jakie to konkretnie były wersje, ale uruchamiałem w conajmniej czterech O2 FL i na pewno nie były to najwyższe wersje wyposażeniowe, więc pewnie i ambiente :-)
Czasem jeżdżę do W-wy, więc kiedyś możemy się umówić gdzieś po drodze na sprawdzenie co i jak [o ile nie masz gdzie w Łodzi się podłączyć i tego sprawdzić].Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
kropeck, pytałem na forum, ale nikogo w Łodzi nie ma, kto by to aktywował
Możemy kiedyś się umówić gdzieś na trasie, bardzo chętnie sprawdziłbym, czy da się to aktywować.
Dodam, że ma halogeny z dwoma żarówkami.
Pozdrawiam,
Radek... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...
Komentarz
-
-
AdamB, w OII przed FL na 100% tak.
Natomiast w tej po FL już podobno nie do końca (zależy od sterownika) - informacja bez weryfikacji.
Pozdrawiam,
Komentarz
-
-
Byte 14
Xenon + NBL + Corner 0 + 0 + 0 = 00000000
Xenon + NBL + Corner 1 + 0 + 0 = 00000001
Xenon + NBL + Corner 1 + 0 + 0 = 00010000
Xenon + NBL + Corner 0 + 1 + 1 = 10000001
Xenon - to wiadomo
NBL - światła do jazdy dziennej
Corner - doświetlanie zakrętów
Czyli jak ktoś nie ma xenonów a chce dzienne i cornery to koduje: 10000001
Acha, no i to się tyczy najnowszych sterowników cent. elektr. 1K0 937 087Audi A6 allroad, 300KM, 570Nm
ttp://www.modpro.pl/ - Engine Tuning
http://www.termowizja.bielsko.pl/
Komentarz
-
-
rrysio, więc dlaczego tmw w pierwszym poscie tego wątka pisze o 3C0937049AH lub 3C0937049AJ. Przecież są to sterowniki komfortu BORDNETZ.
Ty piszesz w poscie http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=36, że sterownik nie obsługuje halogenów. W poscie http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=55 piszesz, że 3C0937049AJ obsługuje halogeny.
Więc jak to z tym wszystkim jest?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gradekPrzecież są to sterowniki komfortu BORDNETZ.
Zamieszczone przez gradekWięc jak to z tym wszystkim jest?
Komentarz
-
-
Wszystkie funkcje, które wymieniłeś oprócz domykania szyb obsługuje sterownik elektryki. Sterownik o numerze 3C0937049AJ jest wersją 30bajtową highline, czyli jest najbardziej 'wypasionym' sterownikiem elektryki do O2 przed FL.
Czy będzie on pasował do Twojej O2? Nie wiem na 100% - można spróbować sprawdzić w ETCE, podejrzewam (ale to tylko moja osobista opinia), że powinien pasować. Jeżeli masz wersję Mint bez regulacji jasności podświetlenia zestawu wskaźników to będziesz musiał pokrętło tej regulacji założyć (inaczej nie będzie Ci poprawnie działać podświetlenie np. radia).
Domykanie szyb ustawia się w module komfortu.
Komentarz
-
Komentarz