Jacek G, Te 8-10 litrów po mieście, to tak w zimę na białym,czy to standard :?:
Haldex a Zima
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez abstinentJacek G, Te 8-10 litrów po mieście, to tak w zimę na białym,czy to standard :?:
Miasto:
Jak krótkie trasy i lekko mi się śpieszy to wyciągam 10l / 100 ..... 8)
Jak mocno mi się śpieszy to może być i pod 15 l /100 :evil:
Jak jadę jak emeryt to i około 6 l /100 ...
Trasa:
Minimalna przelotowa Warszawa / Gdańsk / Warszaw na totalnym luzie i nocą wyszła mi (z ilości wlanych) 5,4 l / 100
Maksymalna przelotowa: Warszawa / Poznań / Warszawa wyszła mi 10,3 l / 100 (byłem w "ciągu" :twisted:
Standardowa prognoza długoterminowa na miasto przepowiada około 8,3 l /100 ... :szeroki_usmiech
Pozdrawiam
JacekMam, jeżdżę, cieszę sie (-:
Zmiana na 1.4 TSI 140 HP.
Niestety ta nowa to nie jest 4x4 ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroft2.0TDI DSG pali w zimie po miescie 10l(jezdzac 3km-postoj-3-5km), wiec 4x4 tez tyle bedzie. A czy to tak duzo.
Komentarz
-
-
to mi pali w miescie srednio max 8l/100km z pełnego baku a nie jezdzę spokojnie, wiadomo jak mocno deptam przed dłuzszy czas to podchodzi pod 10, tylko ja mam niestety oskę :cry: ale za to 200pssuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pkaczZamieszczone przez Maicroft2.0TDI DSG pali w zimie po miescie 10l(jezdzac 3km-postoj-3-5km), wiec 4x4 tez tyle bedzie. A czy to tak duzo.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pkaczZamieszczone przez Maicroft2.0TDI DSG pali w zimie po miescie 10l(jezdzac 3km-postoj-3-5km), wiec 4x4 tez tyle bedzie. A czy to tak duzo.
Komentarz
-
-
to normalka niestety dla 4x4 mi tez w miescie lyka ok 9,3. Na trasie to ok 7. nie jezdze zbyt oszczednie ale tez jej nie zazynam Rekord na trasie to 6,2, nizej chyba nie dam rady.
Jacek G, u mnie tez bez problemu sie wylacza ESP inaczej nieda sie w poslizgu pojezdzic Dopiero nowe FL podobno nie wylaczaja calkowicie ESP
oculus, ile Twoja pali ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marbabRekord na trasie to 6,2, nizej chyba nie dam rady.Zamieszczone przez marbabnie jezdze zbyt oszczednie
Komentarz
-
-
W moim przypadku przy przejazdach 10-15km w jedną stronę i kręceniu się po mieście, jeździe w kopnym śniegu i na błocie pośniegowym średnie nie przekracza 9 litrów, fakt że nie ganiam wozu ale myślę że jak na zimę i ciężkie warunki jazdy to dosyć mało. Spodziewałem się powyżej dyszki. Scout jest rewelacja na taką pogodę.
Komentarz
-
-
[quote="marbab"]
???? - może to kwestia nadmiaru wrażeń :lol: ale po wyłaczeniu ESP - mam wskazówki dupohamowni, że w momencie "przeciągnięcia" szkodnika bokiem na dużym ślizgu przy większych prędkościach - łapie mi poszczególne koła żeby nie nastąpił całkowity obrót ...??? - mieliście coś takiego ?
p.s.
Normanie: po wyłączeniu ESP-a, można poszaleć bez problemu i to dopiero jest frajda ......Mam, jeżdżę, cieszę sie (-:
Komentarz
-
-
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
Siemion
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marbabJacek G, no normalka przednia os go wyprowadza, wiec nie latwo go zawinac. Przy kreceniu kulek masz mniej wiecej podzial momentu przod : tyl - 20 : 80
Tak czy inaczej polecam 4x4 w takim wydaniu jak skodowe ...
Pozdrawiam
JacekMam, jeżdżę, cieszę sie (-:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoSzkoda, że nie da się zablokować napędu 4x4. Ciekawe, że mają to takie pierdułki jak SX4 czy Sedici (w sumie to to samo auto ) ale kosztujące połowę ceny Scouta.
Zatem to nadal jest tylko "do ruszania" z miejsca i stromych podjazdów...Starik, ale jeszcze lata ... SCOUTem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Siemion
A ten film pokazuje chyba , jak wiele zależy od umiejętności kierowcy. Warunki nie są jakieś straszne, a Pan poległ. Być może miał letnie opony, ale moim zdaniem i tak powinien dać radę
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
SiemionSkoda Octavia Scout 2.0TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Starik_53Nie wiem jak z SX4, ale w Fiacie można zblokować napęd tylko do pewnej prędkości 0 chyba do 50km/godz!!
Zatem to nadal jest tylko "do ruszania" z miejsca i stromych podjazdów...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tdi122Mam takie pytanie może trochę nie na temat ale też tyczy się Octavii 4x4 :wink:
Czy Scouta lub zwykłą 4x4 jak niema na salonie to mogą (muszą) sprowadzić, żebym mógł się przejechać? Czy takie auto mogę dostać na parę godzin? (w Peugocie dostałem na cały dzień)
Sory że nie na temat ops:O2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
Komentarz