Czy w tourze II da się uruchomić kierownicę multifunkcyją? Pewnie jest to tak okrojona wersja auta że uruchomienie tego luksusu wymaga wymiany połowy auta.
Mam może i głupie pytanie, ale nie mogę znaleźć zdjęcia, (ze zbliżeniem) gdzie wsadzić wkrętak, by odpiąć kostkę poduchy od kiery.
To żółte g.....o zabrało mi godzinę życia, aż się poddałem i skręciłem wszystko i .... mam dość!
We wszystkich postach o wymianie poduchy są zdjęcia przed i po, nie ma opisu co trzyma tę kostkę. Siła nie wchodzi w grę - 500zł ;(((
Bez zdjęcia z punktem pokazującym za który mam ciągnąć, nie podejmuję się ((
Ciągnąłem , szarpałem, podważałem i ... nic ;(((
A tak poważnie to ta bezbarwna, biała ???
Zrobione. Informacja na przyszłość, jest jeszcze jedno miejsce z niebezpieczne: odpięcie modułu kiery. Tam dla odmiany trzeba cienkim wkrętakiem nacisnąć lekko i w lewo odgiąć blokadę.
Mam moduł (CQ) midline i nici z multifunkcji.
Żeby nie było za wesoło, to mam błąd po zabiegu.
Kluczyk w czasie zabiegu nie był w stacyjce !!!
Qrde to mój pierwszy błąd - w tym aucie - jakiś pomysł?
Address 15: Airbags Labels: 1K0-909-605.lbl
Part No SW: 1K0 909 605 T HW: 1K0 909 605 T
Component: Q6 AIRBAG VW8 020 2300
Revision: 05020000 Serial number: 0038PD2DST1-
Coding: 0020790
Shop #: WSC 73430 790 00999
VCID: 3D753DC71855
mnie ostatnio strasznie wkurza demontaż modułów starego typu i konieczność wkładania cienkiego czegoś w tą dziurkę... Idę więc na łatwiznę: demontuję dolną osłonę modułu, następnie wyjmuję płytkę drukowaną i wreszcie jest dostęp od wewnątrz do tych zasranych zaczepów... tak podpowiadam, to wersja dla kogoś kto już taki moduł rozbierał kilka razy i się nie boi .
Witam!
Czy ktoś z forumowiczów montuje kiery mutlifunkcyjne?
Jeśli tak to proszę o kontakt, bo sam nie znam się na elektronice. Z mechaniką radzę sobie nie najgorzej ale jeśli chodzi o jakieś wiązki kable itd. to już nie jest tak dobrze.
Jak by się dało to chciałbym założyć do swojej oktavki kierownicę multifunkcyjną i tempomat.
Octavia Kombi II FL, 1,9tdi, 1Z, BXE, rok 2010.
Pozdrowionka
Czy może ktoś z kolegów podać mi kodowanie sterownika kierownicy ..AQ dla kierownicy MF przed FL (obsługa tylko radia). Mam tempomat z obsługą z manetki od wycieraczek oraz DSG (bez łopatek przy kierownicy).
[ Dodano: Pon 15 Paź, 12 13:41 ]
Stary sterownik ..AP miałem zakodowany tak: 0010042
Rozumiem, że po zmianie sterownika na ..AQ muszę zakodować tak: 0012042
Różnica wynika z rodzaju kierownicy - kierownica 3/4-Spoke Steering Wheel with Multifunction without Cruise Control
Co to jest Cruise Control? Czy to sterowanie komputerem pokazującym spalanie etc.?
Enriquez ze sie tak nieskromnie zapytam. czy do mojej Skodziny da rade zalozyc kierownice skórzana multifunkcyjna? i czy ta multifunkcja bedzie dzialac?
ja tam w zyciu sie tego nie podejme ale chodzi mi o to czy nie bede mial problemow z gwarancja?
czy w razie czego mozna liczyc na pomoc? bywam czasami w Łodzi :wink:
Da się, będzie działać - inaczej z maxi dotem, inaczej z komputerkiem MFA.
Gwarancja? Ja nie miałem nigdy problemów. No może na samą kierownicę nie będzie.
Jak ma sterownik kierownicy 5k0 953 521 BH (5k0 953 569 C) Midline, to multifunkcji nie uruchomi, tyko tempomat i komputer. Trzeba wymienić sterownik na Highline.
Komentarz