O2 FL wymiana żarówki w lusterkach opcja podświetlenia przestrzeni w około auta

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Wykonane

Podziękowania za wskazówki dla aryziomex i rafaello20
    oraz dla naszego "filmowca" - krzynol Twoje filmy maksymalnie ułatwiły sprawę - nawet śrubki poukręcałem jak TY i 2 zatrzaski poszły bo faktycznie kruche to wszystko na maksa. ​​​​​​​

20190223_132741.jpg ​​​​​​​

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez aryziomex Zobacz wpis
    Montuj a nie dywagujesz czy warto czy nie
    Pisałem już że paczka "sziped from czajna" wieęc oczekuję

Zostaw komentarz:

• aryziomex
    odpowiedział(a)
    Przemek_i ogólnie to wygląda tak o ile się nie mylę:
    Odryglowujesz zamek, zapala się podświetlenie pod lusterkami, otwierasz auto, wsiadasz, zamykasz drzwi, lampki gasną....
    Otwierasz drzwi od wewnątrz, zapalają się lampki, są odpalone do czasu zaryglowania drzwi z pilota (gasną tak samo jak lampki w podsufitce lub (CH-LH) tutaj nie jestem pewien.
    Jeśli posiadasz otwarte drzwi i ich nie zamkniesz to świecą się jeszcze przez jakiś czas, jeśli masz uruchomiony zapłon i masz otwarte drzwi to świecą się (cały czas ?)

Montuj a nie dywagujesz czy warto czy nie

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Jeszcze powiedzcie mi coś:

1. Kiedy się włączają te lampki?
    2. Jak długo świecą - Jak odblokujemy auto pilotem aż do odpalenia silnika??
    3. Czy świecą jak na przykład są cały czas otwarte drzwi na myjni?
    4. Czy świeca się po zgaszeniu auta aż do zamknięcia centralnego?

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez rafaello20 Zobacz wpis
    Więc Przemek wprowadziłem Cię w błąd, pisząc że nie ma znaczenia brak RLS, mam w O2 ori lampki luster i ori bez RLS i zapalają się wiadomo w dzień też, w vw mam ori RLS i ori lampki luster i też zapalają się w dzień, nigdy nie zwracałem na to uwagi że zapala się w dzień, tzn nie przeszkadza mi to, to zapewne sprawa kodowania.
    I stała się jasność

Przesyłka "sziped from Czajna"

Zostaw komentarz:

• rafaello20
    odpowiedział(a)
    Więc Przemek wprowadziłem Cię w błąd, pisząc że nie ma znaczenia brak RLS, mam w O2 ori lampki luster i ori bez RLS i zapalają się wiadomo w dzień też, w vw mam ori RLS i ori lampki luster i też zapalają się w dzień, nigdy nie zwracałem na to uwagi że zapala się w dzień, tzn nie przeszkadza mi to, to zapewne sprawa kodowania.

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Choć się nie znam, myślę że to by mogło podejsc, jedynie włącznik chyba byłby inny bo od gulfa nie wchodzi do O2
    Trzeba by napisać do Majfrenda czy ma włącznik Auto z zielonym podświetleniem i robimy

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpis

Krzychu myślisz że jak dołożę czujnik z ALI to zadziała wyłączanie w dzień ??
    Nie ma opcji.

Zostaw komentarz:

• aryziomex
    odpowiedział(a)
    Choć się nie znam, myślę że to by mogło podejsc, jedynie włącznik chyba byłby inny bo od gulfa nie wchodzi do O2

PLN 438.28 15%OFF | STYO Auto włącznik reflektorów + Czujnik Deszczu Wycieraczek Światła + Anty Ściemnianie Lusterka lustro Dla VW Passat B7 Tiguan Jetta MK5 Golf 6 MK6

Zostaw komentarz:

• aryziomex
    odpowiedział(a)
    Ale możecie zamówić pełny komplet od Chińczyków do RLS'a
    ten przełącznik jak krzynol wspomniał służy tylko i wyłącznie do zmiany świateł z dziennych na mijania, nic wiecej, dlatego jest wyciągnięty sensor "światła" który kładziemy na kokpicie.

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    ten chiński RLS elektronicznie przełącza konfiguracje w samym włączniku, nie komunikuje się z autem jak ori system, więc nie daje też takiej funkcjonalności

Zostaw komentarz:

• Gość
    Guest replied
    A czy na takim chińskim pokrętle napis AUTO świeci cokolwiek słabiej niż na oryginalnym? Bo widzę ten napis w lusterku bocznym, a nie ma takiej potrzeby.

Zostaw komentarz:

• gradek
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez krzynol Zobacz wpis
    jaki z ali?
    krzynol Krzysztof Przemek_i myślał chyba o czymś takim
    Tanie: Przyjście/Opuszczać Domu AUTO Reflektorów Przełącznik Czujnik Światła Moduł Dla VW Glof MK7 13 16 Skoda Octavia 2015 2016 Superb 2016 2017, kup wysokiej jakości Samochód Przełączniki i Przekaźniki bezpośrednio od dostawców z Chin: Przyjście/Opuszczać Domu AUTO Reflektorów Przełącznik Czujnik Światła Moduł Dla VW Glof MK7 13-16 Skoda Octavia 2015 2016 Superb 2016 2017 Ciesz się ✓ bezpłatną wysyłką na cały świat! ✓ Limit czasu sprzedaży ✓ Łatwy zwrot

Zostaw komentarz:

• gradek
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpis

Przemek_i nie ma takiej opcji. Tylko oryginał w szybie ci to umożliwi.

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    jaki z ali?

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez krzynol Zobacz wpis
    Zamieszczone przez gradek Zobacz posta
    jeśli jest czujnik zmierzchu to w dzień lampki się NIE oświecają, czyli czujnik RLS ma znaczenie.

oczywiście że tak jest

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez gradek Zobacz wpis
    jeśli jest czujnik zmierzchu to w dzień lampki się NIE oświecają, czyli czujnik RLS ma znaczenie.
    oczywiście że tak jest

Zostaw komentarz:

• gradek
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez rafaello20 Zobacz wpis
    Tak, zapalają się również w dzień, nie mają nic wspólnego z sensorem zmierzchu. W vw jest identycznie.
    Dla waszej informacji jeśli jest czujnik zmierzchu to w dzień lampki się NIE oświecają, czyli czujnik RLS ma znaczenie.

Zostaw komentarz:

• aryziomex
    odpowiedział(a)
    Przemek_i
    Obadaj mój ostatni wpis w poście...:
    http://forum.octaviaclub.pl/forum/oc...07#post2609107

Powinieneś wszystko wiedzieć co i jak
    Ostatnio edytowany przez aryziomex; 17412.

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Dzięki za fotografię.

Obczaję sobie tylko który to ten kabelek masowy we wtyczce i będziemy modzić jak lampeczki dotrą z drugiego końca świata

Zostaw komentarz:

• aryziomex
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• aryziomex
    odpowiedział(a)
    Przemek_i zgadza się robiłem wiązkę z dwoma kablami i ciągnąłem je do wtyczki z czego tylko kabel żółty był zarobiony pinem ponieważ brązowym wpinamy się w inny przewód.

Zostaw komentarz:

• aryziomex
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez DJ MŁODY Zobacz wpis
    Do lusterek nie potrzeba kasowników ? , ten obwód nie jest sprawdzany
    ale na kompie wywala błąd, na blacie nie.
    Dlatego po zakodowaniu nie mając lampeczek pokazuje obwód otwarty.
    Ostatnio edytowany przez aryziomex; 17412.

Zostaw komentarz:

• DJ MŁODY
    odpowiedział(a)
    Do lusterek nie potrzeba kasowników ? , ten obwód nie jest sprawdzany

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Do tego potrzebujesz przewody minimum 1,2m na jedną stronę ja używam brązowego i żółtego czyli łącznie 2,4m (żółtego) 2,4m (brązowego)
    Do tego używam kasowników z gumowym wtykiem który wkłada się do środka lampki aby było szczelne:
    Piny już też znalazłem :-)

Tylko lampeczki które zamówiłem są wg majfrendów "bezbłędne" dla CAN więc kasowników nie będę dawał.
    Brązowy przewód/masę dokładałeś też przy wtyczce?

Plastik w ASO do lusterka 25 pln.

Zostaw komentarz:

Pracuję...