O2 FL wymiana żarówki w lusterkach opcja podświetlenia przestrzeni w około auta

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez smajler Zobacz wpis
    nic naszym lusterkom nie szkodzi :P
    i tego się trzymajmy

Zostaw komentarz:

• smajler
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpis

Zobaczymy. Ten silikon/klej na gorąco z pistoletu wydaje się w miarę elastyczny i trwały a tam nic się nie rusza więc mam nadzieję że powinien trzymać.
    Ja w asterce miałem kierunek przedni doklejony takim klejem na gorąco bo się ruszał i przejechałem tak ze 3 lata i nic nie puściło (teraz ją sprzedałem) a śniegi, woda, mróz itp tam pracowała.To jest stopiony rodzaj plastiku nie żaden sylikon więc myślę Przemek_i , że nic naszym lusterkom nie szkodzi :P

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez vwaldini81 Zobacz wpis
    Silikon za kilka miesięcy przepuścić wodę i lipa. Przerabiałem to na golfie.
    Zobaczymy. Ten silikon/klej na gorąco z pistoletu wydaje się w miarę elastyczny i trwały a tam nic się nie rusza więc mam nadzieję że powinien trzymać.

Zostaw komentarz:

• vwaldini81
    odpowiedział(a)

Zaślepiał silikonem na gorąco

Ja zaślepilem ori gumką jak kolega krzynol na kanale yt.
    Silikon za kilka miesięcy przepuścić wodę i lipa. Przerabiałem to na golfie. No chyba że kolega Przemek ma sprawdzony, mocny silikon na lata.

Zostaw komentarz:

• Nurek
    odpowiedział(a)
    Dzięki zakupione

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Nurek Zobacz wpis
    Mam pytanie czy ktoś zalepiał, zaślepił otwór w lampce, z ktore wychodzą kabelki? Chodzo mi o ochrone przed wilgocią.
    Zaślepiał silikonem na gorąco

20190219_190924.jpg20190219_190924.jpg

Zostaw komentarz:

• aryziomex
    odpowiedział(a)
    11,82 zł 17%OFF | Kabel 12 V T10 Canbus LED Warning Canceller Decoder 501 T 10 Światła NIE Błąd Canbus W5W 192 168 Samochodów OCB Rezystor Obciążenia 2 sztuk

Zostaw komentarz:

• Nurek
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez vwaldini81 Zobacz wpis
    U mnie z zewnątrz ładnie wygląda, ale od środka nie pasuje i musiałem podciąć obudowę lampki. Zakup od majfrendów.
    Potwierdzam, lampki od czasu nie pasuja idealnie do podstawy lusterka kupinegok w ASO.

Mam pytanie czy ktoś zalepiał, zaślepił otwór w lampce, z ktore wychodzą kabelki? Chodzo mi o ochrone przed wilgocią.

Zostaw komentarz:

• dydyrydy
    odpowiedział(a)
    Oki, dzięki za info :-)

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Zostaw komentarz:

• gradek
    odpowiedział(a)
    Zamiennik i oryginał podobnie wyglądają, nie różnią się kształtem, a materiałami, z których są wykonane. Jeśli chodzi o żywotność to zawsze lepszy oryginał.
    Ostatnio edytowany przez gradek; 9065.

Zostaw komentarz:

• dydyrydy
    odpowiedział(a)
    Siemka. Muszę się wziąć za wymianę lewego kierunku wraz z podświetlemiem w lusterku w O2. Na allegro zaczynają się od kwoty około 90 zł zamiennik do 150 zł za chyba oryginał. Czy muszę najpierw rozbierać swój żeby zobaczyć, coś porównywać? Czy nie ma znaczenia, który kupię to i tak będzie pasować?

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Zostaw komentarz:

• aryziomex
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez yaroslawos Zobacz wpis

U mnie coś jednak siedzi , mayfriend pisze że "Built-in Canbus Controller " ( podejrzewam że stabilizator napięcia jak rozbiorę to potwierdzę ) a świecidło ma 18 sztuk 3528SMD

Też ma zamiar po rozebraniu ocenić czy reanimować to co jest czy wsadzić innego led-a. Wygląda to na sklejone. Tak czy inaczej zdam relację z naprawy.
    Przepraszam, miałem na myśli radiator a napisałem rezystor

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    U mnie coś jednak siedzi , mayfriend pisze że "Built-in Canbus Controller " ( podejrzewam że stabilizator napięcia jak rozbiorę to potwierdzę ) a świecidło ma 18 sztuk 3528SMD
    u mnie tez pisali że nie będzie błędu

https://pl.aliexpress.com/item/2x-B-...2cefc912cd21-1

i też jak w filmiku od Kolegi krzynol musiałem uskutecznić "rzeźbę" ale świecą fajnie ​​​​​​​

Zostaw komentarz:

• yaroslawos
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez aryziomex Zobacz wpis
    Raczej to pierwsze
    Obstawiam że nie ma tam żadnego rezystora i mimo tego że świeci to tylko przez chwilę jest w stanie wytworzyć sporą ilość ciepła co przekłada się na "zimne luty" albo śniedzenie styków, choć jestem ciekaw czy można tą lampkę z ali rozebrać (tj. zdjąć dolną tą mleczną osłonkę, wywalić jak oś panel i mieć nadal w pełni sprawną obudowę do której wrzucimy LED (tak jak to w moim przypadku jest gdzie mam wrzucone 6x5050smd)
    Jak przyjdą to będę się wtedy martwił :P czy da się coś "wystrugać"

Też ma zamiar po rozebraniu ocenić czy reanimować to co jest czy wsadzić innego led-a. Wygląda to na sklejone. Tak czy inaczej zdam relację z naprawy.

Zostaw komentarz:

• yaroslawos
    odpowiedział(a)
    A kupowałeś te z ALI??
    Tak z ali i śmiem twierdzić że " robią" robotę , pod warunkiem że się dobrze zabezpieczy przed wodą .

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez smajler Zobacz wpis
    Więc jak się spali jakiś to mam zamiar rozłożyc lampkę i wstawić zwyczajną diodkę z rezystorkiem.
    Ty nie kracz tam o spaleniu nic

Zostaw komentarz:

• smajler
    odpowiedział(a)
    Mi jeszcze z ali nie przyszła ale myślę, że nie ma tam nic innego niż same ledy. Więc jak się spali jakiś to mam zamiar rozłożyc lampkę i wstawić zwyczajną diodkę z rezystorkiem.

Zostaw komentarz:

• aryziomex
    odpowiedział(a)
    Raczej to pierwsze
    Obstawiam że nie ma tam żadnego rezystora i mimo tego że świeci to tylko przez chwilę jest w stanie wytworzyć sporą ilość ciepła co przekłada się na "zimne luty" albo śniedzenie styków, choć jestem ciekaw czy można tą lampkę z ali rozebrać (tj. zdjąć dolną tą mleczną osłonkę, wywalić jak oś panel i mieć nadal w pełni sprawną obudowę do której wrzucimy LED (tak jak to w moim przypadku jest gdzie mam wrzucone 6x5050smd)
    Jak przyjdą to będę się wtedy martwił :P czy da się coś "wystrugać"

Zostaw komentarz:

• smajler
    odpowiedział(a)
    Może led sie spalil lub kilka i swieci jeden jak to lampka z ali

Zostaw komentarz:

• Przemek_i
    odpowiedział(a)
    Wskazane jest żeby "lampiony ' porządnie zabezpieczyć przed wilgocią przed złożeniem do kupy lusterka . U mnie jedna strona dostała wody i świeci na 15 % jasności początkowej ;-(. Zrobi się cieplej to oblukam co " poleciało" .
    A kupowałeś te z ALI??

Zostaw komentarz:

• yaroslawos
    odpowiedział(a)
    Wskazane jest żeby "lampiony ' porządnie zabezpieczyć przed wilgocią przed złożeniem do kupy lusterka . U mnie jedna strona dostała wody i świeci na 15 % jasności początkowej ;-(. Zrobi się cieplej to oblukam co " poleciało" .

Zostaw komentarz:

• aryziomex
    odpowiedział(a)
    Dla O2 będzie to:
    1Z0949101D - spód lewy
    1Z0949102D - spód prawy

Możliwe że będzie trzeba zastosować przejściówkę 1Z0949101DD

Zostaw komentarz:

• aryziomex
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Nurek Zobacz wpis

Może napisałbyć jakiś, krótki opis z przebiegu prac. Uwagi, refleksje
    Czy takie podświetlenie mozna zrobić do każdego lusterka w O2 FL przed FL?
    Można tylko jeśli masz Tour to masz lusterka jak w O2fl, jeśli masz zwykłą to też można wtedy tylko kupuje się inne spody z gotowymi lampkami które znajdują się obok "kierunku" o ile dobrze pamiętam i się nie mylę.
    Co do prac to w przypadku O2FL wrzuciłem zdjęcia do tematu w którym jest poradnik co i jak

Zostaw komentarz:

• Nurek
    odpowiedział(a)
    Wykonane

Podziękowania za wskazówki dla aryziomex i rafaello20
    oraz dla naszego "filmowca" - krzynol Twoje filmy maksymalnie ułatwiły sprawę - nawet śrubki poukręcałem jak TY i 2 zatrzaski poszły bo faktycznie kruche to wszystko na maksa. ​​​​​​​

20190223_132741.jpg ​​​​​​​

Może napisałbyć jakiś, krótki opis z przebiegu prac. Uwagi, refleksje
    Czy takie podświetlenie mozna zrobić do każdego lusterka w O2 FL przed FL?

Zostaw komentarz:

• krzynol
    odpowiedział(a)
    i miodzio

Zostaw komentarz:

Pracuję...