Zbysiu, współczuję Ci, ja też mam klapę do malowania, ale mi zrobił kuku znajomy który otwierając klapę wycedził nia w futryne wiaty. Są ślady choć nie ma wgłębień od uderzenia.
O2 dodatkowa funkcja przednich wycieraczek
Zwiń
X
-
O2 dodatkowa funkcja przednich wycieraczek
Witam, podobnego tematu nie znalazłem więc jeśli był to do kosza :szeroki_usmiech poproszę.
Przypadkiem, jak to zimą próbowałem odśnieżyć szybę przód i ku mojemu zdziwieniu ramiona wycieraczek można było jednym palcem przestawić w dowolną pozycję, co mnie zaskoczyło to dalej niż skrajne wychylenie przy normalnej pracy.Przy powrocie na swoje miejsce spoczynku wycieraczki wykonują ruch o centymetr niżej i ustawiają się do startu Próbowałem powtórzyć ten zabieg ale......w końcu doszedłem . Muszę jeszcze sprawdzić na dodatniej temperaturze bo dziś jest -0.5st. Wiem że co 5 cykl wycieraczki mają inne miejsce spoczynku ażeby gumki nie ulegały odkształceniu ,pomysł dobry,o trybie serwisowym wiem
natomiast o takiej opcji nie słyszałem.Rozpięcie czy jak to nazwać następuje po ;
-silnik chodzi
-włączamy wycieraczki na auto
-wciskam na 1 psiknięcie na szybę
-po 4 ruchu a przed ostatnim tzw. wolnym- wycieraczka na dole ,wyłączam silnik
-paluszek (jeden wystarczy ) na ramionko i lekko , jazda jak się chce i o ile się chce ,można zostawić wycieraczki w dowolnym położeniu
-po ponownym uruchomieniu silnika wystarczy jakikolwiek ruch dźwignią wycieraczek
a piórka ładnie zjeżdżają najpierw na dół po czym mały ruch około 1 cm do góry i są na swojej pozycji.
Jeśli ktoś z kolegów wie co to za funkcja to proszę o oświecenie
-
-
ciekawe, nie?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz