czyli jednak? jak bym wstawił u siebie xenon ori to by wyszło na to że robimy po kolei te same mody
[O2] Woda z klimatyzacji
Zwiń
X
-
[O2] Woda z klimatyzacji
Witam,
wydawało mi się, że gdzieś tu był podobny wątek, ale nie mogę znaleźć.
Ostatnio w trakcie pracy klimatyzacji coś mi woda z parownika (yyy skraplacza czy jak to tam) leci nie tam gdzie potrzeba (do wnętrza auta). Na pewno jest to woda z klimy, bo ma to miejsce przy tych upałach i mocnej pracy klimatyzacji. Ścieka jakoś po wewnętrznych ściankach, może wcześniej płynie kanałami powietrznymi, cholera wie.
Czy ktoś już się spotkał z podobnym problemem? Jaka może być przyczyna?
Przyznaję się, jeszcze nawet do tego nie zaglądałem, bo nawet za bardzo nie mam pomysłu co rozbierać, wykładzinę, okolice filtra ppyłkowego, podszybie?Ja tu tylko sprzątam...
-
-
Wyciąg z ELSA:
Wymontowanie i zamontowanie, sprawdzanie odpływu skroplonej wody
– Wymontować boczną osłonę po stronie pasażera →
– Wykładzinę podłogową odciągnąć na tyle, by był widoczny odpływ skroplonej wody -4-.
– Rejon pod przepustem -1- obłożyć nasiąkliwym papierem.
– Z zespołu klimatyzacji -1- ostrożnie wyciągnąć kolanko -2- i z przepustu -5- wyciągnąć przyłącze -4-.
– Sprawdzić – np. odcinkiem drutu – odpływy skroplonej wody -1- i -4-, czy nie są zabrudzone bądź zatkane.
Wskazówka Przyłącza -2- i -4- muszą być mocno osadzone na rurce -3-.
Podczas zamontowania zwrócić uwagę na właściwe położenie przyłączy -2- i -4- i rejonach -1- i -5- (zabezpieczone przed obracaniem).Załączone plikiOblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
Komentarz