Qfa, za 5,21 dziś nalałem i się cieszyłem. Do teraz :/
[O2] Demontaż ori uchwytu telefonu
Zwiń
X
-
[O2] Demontaż ori uchwytu telefonu
Przyda się osobom chcącym pozbyć się oryginalnego uchwytu na telefon skody. Potrzebny będzie śrubokręt torx 20 dość krótki, a najlepiej grzechotka i 30 minut czasu.
1. Otwieramy popielniczkę i od dołu pociągamy ramkę od radia. Następnie używamy czegoś dość miękkiego do podważania ramki.
2. Gdy ramka odskoczyła już ze wszystkich zatrzasków delikatnie wyciągamy ją w stronę kierownicy.
3. Odkręcamy śrubki od radia, 2 po każdej stronie.
4. Otwieramy schowek i odkręcamy 3 śrubki od znajdujące się w górnej części schowka oraz 2 śrubki nad nogami pasażera.
5. Wysuwamy schowek i odłączamy po lewej stronie wtyczkę od lampki oraz zsuwamy wąż od chłodzenia schowka. Po prawej wypinamy żółtą wtyczkę od wyłącznika poduszki. Niebieski plastik trzeba przesunąć w stronę silnika.
6. Odkręcamy śrubkę trzymającą uchwyt telefonu i wypinamy zatrzaski z kablami. Wystarczy pociągnąć mocniej w dół.
7. Teraz możemy już wyjąć uchwyt i kable spod listwy. Leniwi mogą uciąć kable przy listwie i przejść do punktu 10
8. Za schowkiem są 2 wtyczki od telefonu. Wyjęcie kabla z uchwytów na górze ułatwia rozłączenie wtyczek.
9. Tak wyglądają wtyczki, po ich rozłączeniu można wyjąc całkowicie uchwyt.
10. Składamy w odwrotnej kolejności. Przy wyjmowaniu i wkładaniu radia należy uważać na przyciski klimatyzacji. Łatwo można zedrzeć z nich farbę.
11. Składając dobrze jest zmienić ramkę radia na taką bez wycięcia na uchwyt telefonu. Numer ramki dla MFD2 i Columbusa, O2 przed FL - 1z0858069c. Przydałaby się jeszcze listwa nad schowkiem bez wycięcia na kable.
Tak wygląda ramka z wycięciem pod uchwyt telefonu, zdjęcie pożyczone od użytkownika wow
-
-
meridomaniak, numerów jest masa - jaki ma mieć dekor?
1Z1858418 - generalnie to jest nr przewodni - należy dodać kolor.
Tu np czarne piano : 1Z1858418NN77
To jest CHYBA te srebrna krata : 1Z2858418A3AVByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
Komentarz